Autor Zpráva
senior
Člen
Príjemný deň, prosím o pomoc so zápisom podmienky. Mám PHP script, ktorým chcem overiť splnenie 2 podmienok. (Druhá podmienka funguje v poriadku, ked je samostatná.)

Vypíše mi to hlášku:
Parse error: syntax error, unexpected '{' in /domains1/gh739400/public/www_root/form.php on line 2

<?php
	if (preg_match('/^([0-9]+)$/', $input) {

}

if ($_POST["ktosi"]*1==24){
		echo("Chyba: Nepodarilo sa odoslat formular. Skuste znova.");
		return;
	}

// dalsi polozky formulare

$input = $_POST['PSC'];

?>
nightfish
Moderátor
na řádku 2 ti chybí uzavírací závorka
senior
Člen
nightfish:
Vložil som tam tú závorku, ale zase to vypisuje inú chybu:
Parse error: syntax error, unexpected ',' in /domains1/gh739400/public/www_root/form.php on line 2

<?php
	if (preg_match('/^([0-9]+)$/'), $input) {

}

if ($_POST["ktosi"]*1==24){
		echo("Chyba: Nepodarilo sa odoslat formular. Skuste znova.");
		return;
	}
Johnik
Člen
if (preg_match('/^([0-9]+)$/', $input)) {
senior
Člen
Johnik:
Vďaka za pomoc. Teraz to už chybu nehlási, ale z inputu name="PSC" to neodfiltruje žiadny znak. Ak tam napíšem hocičo (jjhgj+?), tak to prejde a formulár odošle. Musí tam byť ešte niekde nejaká chyba. Trápim sa s tým už od obeda a už som z toho "na větvy". Môže mi prosím niekto poradiť, kde hľadať chybu? Ďakujem.
nightfish
Moderátor
senior:
Môže mi prosím niekto poradiť, kde hľadať chybu?
Vypiš si proměnnou $input před tou podmínkou - jestli obsahuje správný údaj. Pokud zjistíš, že ne, tak zkus popřemýšlet, proč by tomu tak mohlo být.
senior
Člen
nightfish:
Vďaka za pomoc. Už robím asi iba blbosti. Skúsil som tvoju radu, ale výsledok je stále rovnaký - podmienka nefunguje a formulár sa odošle. Uz som v koncoch.

<?php
	$input = $_POST['PSC'];
	if (preg_match('/^([0-9]+)$/', $input)) {

}

if ($_POST["ktosi"]*1==24) {
		echo("Chyba: Nepodarilo sa odoslat formular. Skuste znova!");
		return;
	}
nightfish
Moderátor
senior:
Jaký je vztah mezi těmi dvěma podmínkami? Musí být splněny obě dvě zároveň? Nebo jen jedna?
senior
Člen
nightfish:
Tá druhá podmienka je antispamová ochrana. V podstate by prvá podmienka mohla plniť aj úlohu druhej, ak je moja informácia správna, že spamboti nepoužívajú číslice.

(Zapomenuté heslo?)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři: