Autor Zpráva
frenkys
Profil *
Nastyloval jsem si galerii, ale používám takový dost složitý způsob. Však koukněte sami. Potřeboval bych od vas pomoc, když nahraju fotky přez ftp, tak nějak pomocí proměnné GET (název slozky), a do databeze bych dal zvlast popisky. be se spocitalo kolik je fotek a nejak by se to vypsalo, nebo ja nevím, jak jinak by to slo, poradte prosím. Tu je můj kod jak to mám zatím
<?php
$i=1;
$is=1;
$src = "images/foto/13_8_2010/";
$href = "images/foto/13_8_2010/";
?>
<div class="fotky"><h1>nazev</h1>
<p>Fotky z našeho vystoupení</em></p>
<table class="foto">
<tr>
	<td class="_foto_fotka"><a title="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" rel="lightbox[foto]" href="<?php echo "".$href."".$i++.".jpg"; ?>"><img alt="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" src="<?php echo "".$src."".$is++."_small.jpg"; ?>" /></a></td>
	<td class="n_foto_fotka"><a title="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" rel="lightbox[foto]" href="<?php echo "".$href."".$i++.".jpg"; ?>"><img alt="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" src="<?php echo "".$src."".$is++."_small.jpg"; ?>" /></a></td>
	<td class="_foto_fotka"><a title="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" rel="lightbox[foto]" href="<?php echo "".$href."".$i++.".jpg"; ?>"><img alt="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" src="<?php echo "".$src."".$is++."_small.jpg"; ?>" /></a></td>
	<td class="n_foto_fotka"><a title="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" rel="lightbox[foto]" href="<?php echo "".$href."".$i++.".jpg"; ?>"><img alt="13.08.2010 - Hasfest - Chuchelná" src="<?php echo "".$src."".$is++."_small.jpg"; ?>" /></a></td>

</table>
</div>
xmark
Profil
Jo, to je dost složitý způsob.
V první řadě si ujasni, jestli by to nechtělo skladovat informace o fotkách v databázi.

Varianty:
1. Z databáze
To má tu výhodu, že k fotkám můžeš přidávat komentáře, můžeš k tomu časem přidat hodnocení atd.

2. Jako výpis souborů (nejspíš pomocí readdir)
Výhoda žádná .. možná je to jednodušší, jestli databáze neumíš používat.
frenkys
Profil *
xmark:
Mno, databáze by s ehodila jen na poisek a název alba, jinak ne, ale jak na to :-( Ale chtěl bych to nějak tak abych ty fotky nahrál na ftp, a nemusel bych mít s ostatním už moc starostí, kdyžtak vyplnení nazvu a poisek, a tot vse...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0