Autor Zpráva
JardaR
Profil
Mám tuto část kódu:
echo "<li>\n" . '<a href="categories.php?catid='.$row['id'].'" >' . htmlspecialchars($row["nadpis"]) . '</a>';

která je součást menu a generuje zobrazení jednotlivých kategorií včetně odkazu na základě $row['id'], který bude pomocí ajaxového řešení zobrazovat ve vedlejším divu vybraný obsah.

Potřebuji přidat onclick, např.
echo "<li>\n" . '<a href="categories.php?catid='.$row['id'].'" onclick="clickCategory(this.value)">' . htmlspecialchars($row["nadpis"]) . '</a>';

tak aby se do funkce clickCategory přenesla právě hodnota z $row['id']. Je to vůbec možné? Už jsem zkoušel z netu možné i nemožné, ale prostě to nejde.

Děkuji za nakopnutí
shaggy
Profil
Myslíš niečo takéto?
echo "<li>\n" . '<a href="categories.php?catid='.$row['id'].'" onclick="clickCategory('.$row['id'].')">' . htmlspecialchars($row["nadpis"]) . '</a>';

Princíp je rovnaký, ako keď pridávaš to id do href atribútu.
xmark
Profil
smazáno. shaggy to jednak napsal správně v #2, jednak má v #4 pravdu.
Já jsem koukl na začátek, viděl uvozovky a přehlídl jsem fikanou změnu za tečkou.
shaggy
Profil
xmark:
Máš tam menšiu chybu, dal si zlé úvodzovky (viem, že je to tým, že ich on mieša, ale musím ho na to upozorniť, aby potom nehovoril, že sme mu poradili zle).
JardaR
Profil
shaggy:
dal si zlé úvodzovky
Jasně, přesně to samé jsem celou dobu dělal i já. Hodit tam tu proměnnou rovnou jsem také zkoušel, ale ty uvozovky jsou někdy fakt na švestku.
Jen mi to nechce v js načíst.
// JavaScript Document
  function clickCategory(str) {
   if (str=="") {
    document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
    return;
   } 
   if (window.XMLHttpRequest) {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
    xmlhttp=new XMLHttpRequest();
   } else {// code for IE6, IE5
    xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
   }
   xmlhttp.onreadystatechange=function() {
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) {
     document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
   }
  xmlhttp.open("GET","clanek.php?q="+str,true);
  xmlhttp.send();
  }

Pokud udělám formulář s inputy a value=1, tak mi vše funguje, ale z toho odkazu ne.
Na řádce 17, by to mělo dát např. clanek.php?q=1 a v tu chvíli budu vědět jaké dotazy mám provést a co zobrazit.
JardaR
Profil
Tak si s tím pořád hraji nemůžu na to přijít. Jako kdyby to tu proměnnou vůbec nepředávalo. Díky za nápovědu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0