Autor Zpráva
Pavel Vodnář
Profil *
Ahojky, mám takový problémek - proč podmínka WHERE box='n' pracuje správně pouze na první stránce stránkování?


$articles = mysql_query("SELECT  nadpis, text, datum, zadavatel, id_inzeratu, picture FROM inzeraty WHERE box='n' ORDER BY id_inzeratu DESC LIMIT ".ON_PAGE." OFFSET " . $by);  

  if(mysql_num_rows($articles) > 0) {  
    while($article = mysql_fetch_object($articles)){  // řádek 87

   $id=$article->id_inzeratu;
   $nadpis=$article-> nadpis;
   $adresa='<a href="detail-inzeratu.php?id_inzeratu='.$id.'">'.$nadpis.'</a>';   
   $text=$article-> text;
   $zkraceny_text=substr("$text", 0, 285);
   $picture=$article->picture;
jenikkozak
Profil
Pavel Vodnář:
proč podmínka WHERE box='n' pracuje správně pouze na první stránce stránkování?
Protože úmyslně ignoruješ odkazy na literaturu, která to vysvětluje. Copak nechápeš, že ti lidé i musejí dát práci s tím, že ti najdou nějaký vhodný zdroj? A ty se stejně vykašleš na to, aby sis o tom něco přečetl a snažil se to pochopit.
petr 6
Profil
WHERE pracuje správně, nejspíš to jen špatně používáš.

Podívej se, zda:
1. tvá tabulka obsahuje tebou vybírané sloupce
2. proměnná $by má nějakou hodnotu
3. v databázi máš alespoň $by řádků, kde je ve sloupci box uvedena hodnota n
Pavel Vodnář
Profil *
petr 6:
V databázi mám sloupce kde box ma hodnotu n, spise to vypisuje podle hodnoty n jen na první stránce ostatní stránky pak i jiné hodnoty nez je n.

Pokusim se to ošetřit nějakou podmínkou.
Pavel Vodnář
Profil *
Potřeboval by jsem poradit jak zjistit údaj

$max = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*)  FROM inzeraty"), 0);
echo $max;
ale s podmínkou
 WHERE box='n' 
jde to nějak udělat? díky
panther
Profil
Pavel Vodnář:
a co ti brání přidat podmínku do toho SQL dotazu? Sčítat můžeš i záznamy na základě nějaké podmínky ve WHERE.
Pavel Vodnář
Profil *
panther:
Aha, máte pravdu, už to běží... díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0