Autor Zpráva
Macu
Profil *
Ahoj, mám web na kterém bych chtěl psávat novinky - spíše blog to je... no a nechci používat mysql, chtěl bych nějakou jednoduchou ukázku klasického formuláře, ze kterého se do .txt souboru uloží nějaký text, který se následně vypíše na webu, ale více textu = více novinek pod sebou... Děkuji
okolojdouci
Profil *
A jak si představuješ radu?
Potřebuješ
1. načítat seznam souborů
2. číst obsah souborů
3. zapisovat do souboru
4. vymyslet generování názvů souborů

Pro začátek: funkce pro otevření souboru je http://cz.php.net/manual/en/function.fopen.php. Na té stránce vlevo jsou odkazy na další funkce pro práci se soubory.
Spectator
Profil
Když jsme neuměl databáze, tak jsem udělal tohle:

function vypisuj($sekc){
                    $slozka = dir("./obsah/".$sekc);
                    while($soubor=$slozka->read()) {
                        if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
                        if ($soubor=="/" || $soubor=="//") continue;
			            echo "<hr color=\"#FF4000\" size=\"1\" noshade>";
                        echo "<div id=\"hadanka\">";
                        readfile ("./obsah/".$sekc.$soubor);
                        echo "</div>";
                        echo "<br>";
                    }
                    $slozka->close();


Vypisuje to všechny texťáky ze složky.
V txt souborech jsou jednotně udělaný html značky s identifikátorama.

To co jsme poslal je děsně starý (fak t moje začátky), ale může se hodit.
Keeehi
Profil
Příjemnější jsou funkce file_*_contents();
echo file_get_contents("soubor.txt"); // vypíše obsah souboru
file_put_contents("soubor.txt",$data); // uloží obsah proměnné data do souboru (pozn. pokud se mají data připojit na konec souboru, je potřeba nastavit jako 3 parametr FILE_APPEND)

Co se týče formulářů, je zdrojů hodně. Jeden třeba na jpw.cz.

Data z formulářů jsou poté v PHP dostupná ve dvou polích. $_GET["name_formularoveho_prvku"] nebo $_POST["name_formularoveho_prvku"]. Je doufám jasné, kdy ve scriptu použít get a kdy post. Záleží na způsobu odeslání formuláře (get/post).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0