Autor Zpráva
undisputed
Profil
Ahojte,

dá sa to?

potreboval by som vybrať z databázy údaj kde je najväčšie id určitej veci dá sa to?

dikiy
blaaablaaa
Profil
Tohle patří do sekce databází, ale:
SELECT * FROM `tabulka` ORDER BY `ID` DESC LIMIT 1
undisputed
Profil
už som na to prišiel :D

tak sorry za spam
undisputed
Profil
áno tak som to spravil aj ja
undisputed
Profil
ešte jedna vec

mám vypísaný čas z DB napr 16:00 ale potreboval by som k tomu pripočítať napr 5000 sekúnd ale ten čas (16:00)mám uložený v premennej ako to k tomu pripočítať?

lebo takto
$cas4=("$cas",Time()+50000);


mi to nefunguje
pcmanik
Profil
blaaablaaa:
To je neuveritelne pomale, ty vyberas vsetky vysledky a nakoniec ich len zoradis.
Ovela lepsie je pouzit

SELECT MAX(id) FROM tabulka
blaaablaaa
Profil
pcmanik:
1. ID je celocislne, obvykle s primarnim klicem - proc byto melo byt pomale?
2. Kdyz uz, tak ten tvuj dotaz cely: SELECT * FROM `tabulka` WHERE `ID`=(SELECT MAX(`ID`) FROM `tabulka`)
okolojdouci
Profil *
undisputed:
potreboval by som k tomu pripočítať napr 5000 sekúnd
lebo takto
1
$cas4=("$cas",Time()+50000);
>
mi to nefunguje

Proč tam jsou ty uvozovky? Proč a co je Time? Proč přičítáš 50000, když chceš přidat 5000?
V jakém formátu máš ten čas v databázi?

blaaablaaa, pcmanik: Jde o to, jestli se má z tabulky získat jen nejvyšší ID, nebo celý řádek.
undisputed
Profil
okolojdouci:
či 50000 ale 5000 je snáď jedno dal som to ako príklad

prečo je tam time?

neviem napísal som že neviem ako to mám pripočítať čas k času

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0