« 1 2 »
Autor Zpráva
klaudius
Profil *
dají se přes mail() odesílat sms?
error414-
Profil *
Bohuzel ne.
mackopu
Profil
Bohužel nemohu souhlasit. Sám tuto možnost často používám např. jako zprávu po proběhnutí skriptu, spuštěného cronem. Např.:
$headers = "Content-Type: text/plain; charset=windows-1250\n";

$komu = "tvoje_adresa@mujoskar.cz";
$sms = "Spusteni cronu. Cas - ".Date("d.m.Y H:i:s");
mail($komu, "Zprava z www.moje_domena.cz", $sms, $headers);

SMS v podstatě není nic jiného než obdoba emailu. Z ukázky je ovšem zřejmé, že tuto možnost neposkytují všichni operátoři.
Leo
Profil
To ale neposilate SMS, ale email. Leo
mackopu
Profil
Jistě, jen odpovídám na otázku, zda se přes mail() dají sms posílat ;-) Dají. Tohle je ta možnost.
error414-
Profil *
Leo ma pravdu. Tz poslel jen email. Kde je tam tel cislo? A co kdyz nejsem na oskara. Maximalne ma oskar ze preposle cast emailu na mobil. Ale prava sms to neni.
Hugo
Profil
error414-

Toto jde jen u oskara, musis mit aktivovany oskaruv email. Ja to taky tak pouzivam. O jine moznosti jak pomoci php poslat sms nevim.
mackopu
Profil
1. Telefonní číslo tam samozřejmě nemůže být, přeposlání na ně se zadává v tomto případě u Oskara v nastavení účtu. Text se odešle celý včetně předmětu - vše do maximální délky (v tomto případě, tuším, 100 znaků), bez reklam.
2. Nevím, jak to funguje u ostatních operátorů, každopádně tato možnost je příjemná, speciálně pokud jsem např. na dovolené mimo připojení k internetu a chci mít přehled o proběhnuvších skriptech.
3. Ne, "pravá" sms to opravdu není. Uvádím příklad použití fce mail() pro odeslání sms, jak otázku postavil klaudius na začátku.
Leo
Profil
Nedaji. Poslat se da email, a transformaci email -> SMS z neho udela (mozna) az operator. Ja si taky muzu nastavit pc tak, ze pokud prijde email na uvar@kafe.hned, tak spusti kavovar, ale nezmamena to ze muzu fi mail uvarit kafe. Leo
error414-
Profil *
Nevite nekdo jestli to jde i u jinych operatoru???

Leo
uvar@kafe.hned, tak spusti kavovar
Mas jeste nekde ten sript???
mackopu
Profil
Hergot, to se nám to rozjelo. Snad se vrátí klaudius a řekne, co to vlastně na začátku chtěl. Možná že právě spustit ten kávovar :-)
printf_jinde
Profil *
error414-
já bych řekl naštěstí ne (přímo) :-)
WertriK
Profil *
Muj nazor je ze by to slo. Treba na seznamu, kdyz si nastavite filtr na odesilani SMS, tak potom tam naskoci

420123456789@sms.eurotel.cz

tak bych to zkusil - poslat mail na adresu vaseho tel cisla a vysledek bude jasny do nekolika hodin - ze seznamu mi chodi sms krapet opozdene...
mackopu
Profil
Inu, přes Oskara mi ty "nepravé" SMS chodí během vteřiny ;-)
Mistr
Profil
420123456789@sms.eurotel.cz
U Eurotelu, pokud se nepletu, to chodí také, jenže pak to posílá tu sponzorovanou SMSku či jak se to jmenuje - prostě tu, jak v ní je 60 znaků na zprávu a 100 znaků na reklamu nebo obráceně 100/60? No prostě něco v tomhle smyslu.

A do těch znaků zprávy je třeba zauvažovat i to, že budou obsahovat mail odesílatele. Takže, když já z mailu cimrman@seznam.cz pošlu SMSku "Ahoj Wertiku" na třeba na zmíněné číslo (420123456789@sms.eurotel.cz), tak by mělo přijít něco v tomhle tvaru

Od cimrman@seznam.cz Ahoj Wertiku * Eurotel Juice vam nabizi volani jiz za 1,- mesicne
WertriK
Profil *
Je to na 60 znaku a tvar je nejak takto :

server_ze_ktereho_dosel_mail : TEXT # reklama - tu uz tam eurotel nedava

Priklad

hruza@www4.pipni.cz : Ahoj Mistře #

viz http://www.poslatsms.cz/
Fred
Profil
WertriK Tak jsem to zkusil a je to na h. Tedy alespoň u T-mobilu, nepošle to zprávu pokud nejsem zaregistrovaný v T-zones, zkusil jsem tedy první dva kroky registrace na T-zones s fiktivním číslem, abych zjistil co po mě budou chtít a skončil jsem u podmínek. Je tam uvedeno, že se podmínky můžou kdykoliv změnit a že s nimi souhlasím používáním portálu T-zones, no na to pěkně s. Taky bych mohl jednou poslat sms přes mail a strhlo by si to třeba 100,- protože se změnily podmínky a já si to nepřečetl. Tyhle silný firmy maj fakt nechutný móresy.
blast3r
Profil
Neviem ci to funguje, ale mozno by vam pomohlo toto:
http://www.inspired.sk/php/tricks/trick.php?ID=39
Mistr
Profil
WertriK
hruza@www4.pipni.cz : Ahoj Mistře #
Tak nějak jsem si to představoval. Já ovšem nemám mobil u E..., nýbrž u O..., takže jsem nemohl vědět, jak je to nyní s reklamou u E... Díky za osvětu.
yoseph-
Profil *
chci se zeptat...jde poslat priloha jako sms???
jako ze bych si poslal hru na mobil kterou mam v pc...
a poslal bych ji z mailu...mail mam na centrum.cz a operator mobilu je Oscar (vodafone)...diky yoseph
Mato
Profil
blast3r
Ta sms brana funguje len pre ukrajinu ci pre ktory stat... :D
Anonymní
Profil *
Ahoj mami jak je david odepis na muje cislo
djlj
Profil
Anonymní
To si opravdu někdo myslí, že se dá přes diskuzní fórum o webu posílat smska mamce?
ango
Profil *
Rofl...
mila
Profil
Fred
Já jsem na t-zones déle než vůbec existují, a jsme spokojen.
- Mám emailovou schránku (sama o sobě na ...), ale co do ní přijde, se přepošle do sms - odesílatel a text, co se vejde do maximální délky sms. Používám třeba v knihovně, aby mi upomínky chodli na mobil
- Můžu tam psát sms. Pokud píšu něco delšího, tak je klávesnice příjemná věc.
Taky se hodí se pokud posíláš sms z nebo do ciziny. V obou případech je to za cenu normální sms (což je zpravidla zdarma:))
Jasně že můžu poslat mail, sms je ale často lepší. Prostě se připojím na nějakou wifinu, napíšu co chci, ono se to rozdělí do odpovídajícího počtu sms a pošlu. Mimochodem příjemce vůbec nepozná, že to je z t-zones.
Že by mi najednou naúčtovali nějaké hrozné částky se nebojím. To bych si nemohl ani udělat tarif. Jinak fiktivní číslo nepomůže, jestli to nezměnili, tak se musí opisovat nějaké číslo ze simky, nebo nějaký kód.
ango
Profil *
mila: ale pokud ses u ******* tak v TZones se za to platí ne? tam jsou zadarmo jen notifikace...
ango
Profil *
u T-Mobile :)
Anonymní
Profil *
Na T-zones si nastavíte posílání notifikace o přijatém e-mailu a email samotný můžete nechat okamžitě vyhodit do koše. Takže zpráva přijde jen na mobil formou SMS. Je to SMS nebo není to SMS? Ten e-mail se podle mě cestou promění v SMS.
roberta
Profil
klaudius
dají se přes mail() odesílat sms?

ak máš sms bránu (sms gateway), tak sa dajú
mila
Profil
ango
Za přeposílání sms emailu na mobil neplatím nic (je to nesmysl, bylo by strašně jednoduché člověka zruinovat)
Za posílání také ne, protože sms skoro nepíšu, takže ta volná stovka měsíčně mi bohatě stačí.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0