Autor Zpráva
hexcross
Profil
Zdravím,
jak prosím správně "oduvozovkuju" tento SQL příkaz?
mysql_query("INSERT INTO slideshow (`priority`,`title`,`url`) VALUES ('$_POST[slideshow[title]]','$_POST[slideshow[url]]','$_POST[slideshow[priority]]');");  

Hází mi to syntax error :
Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ']' in /hosting/www/runberry.cz/sinart/admin/slideshow.php on line 7

Zkoušel jsem vše co mě napadlo, jak je to správně? Díky.

Edit : Data získávám z formuláře kde je input name="slideshow[title]"
SeparateSK
Profil
Edit:
skús:
mysql_query("INSERT INTO slideshow (`priority`,`title`,`url`) VALUES ('$_POST[slideshow[title]]','$_POST[slideshow[url]]','$_POST[slideshow[priority]]')"); 
mal si tam naviac ";"
Camo
Profil
mysql_query('INSERT INTO slideshow (`priority`,`title`,`url`) VALUES (" '.$_POST[slideshow['title']].' "," '.$_POST[slideshow['url']].' "," '.$_POST[slideshow['priority']].' ")');
hexcross
Profil
SeparateSK :
V ";" problém neni ;) to je správně..


Camo:
I s tvým řešením to stále háže syntax:(
SeparateSK
Profil
a co tak premenovat tvoje slideshow[title],[url][priority] na slideshow_title,_url,_priority?
hexcross
Profil
Ano i to je možnost...ale už jen ze zajímavosti bych to rád zjistil :)
SeparateSK
Profil
Tak [] nahraď s _ , lebo ako je vidno už aj pri echu to robí problémy:
<form><input name="slideshow[title]"><input type="submit"></form>
<?php
echo $_GET[slideshow[title]];
?>
a
echo $_GET['slideshow[title]']; tiez nic nevypise
hexcross
Profil
Jj, já to umím vyřešit jinak...

Tak kdybych to prohnal foreachem tak to z toho taky vydoloju..
Han
Profil
SeparateSK:
„aj pri echu to robí problémy“
Bodaj by nie, keď tam nemáš žiadne úvodzovky/apostrofy.
Ospravedlňujem sa, javilo sa mi to funkčne, nuž, ale nie je.
Tori
Profil
mysql_query("INSERT INTO slideshow (`title`, `url`, `priority`) VALUES ('". mysql_real_escape_string($_POST['slideshow']['title']) . "','" . mysql_real_escape_string($_POST['slideshow']['url']) . "','" . mysql_real_escape_string($_POST['slideshow']['priority']) . "')");
1. chybný zápis pole -- name="neco[index]" => $_POST['neco']['index']
2. chybějící escapování
3. odlišné pořadí sloupců a hodnot
hexcross
Profil
Tori:
Díky už to funguje :) !

1. Pole jsem v HTML nemusel přejmenovat stačilo v PHP tu proměnnou POST
2. Nepsal jsme kvůli zjednodušení
3. To už jsem nějak zapomněl prohodit jak to hodilo syntax :)


Ještě problémek :

pro $_FILES toto neplatí?
Jelikož $_FILES['slideshow']['image_new'] neobsahuje nic, ale pokud to v INPUTu přejmenuju na jiný tvar tak to jde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0