| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| pito Profil |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2012, 00:03:19
Zdravím,
Mám takový problém. Potřeboval bych vypsat z databáze obsah do xml souboru, ale nějak se mi to nedaří. Na server nahraju foto které se uloží do složky př. xxxbig a ještě se nahraje miniatura xxxmini a název obrázku se nahraje do databáze. Potřebuji teď vypsat název obrázku do xml souboru. Zkoušel jsem to takhle, ale obrázek se mi nezobrazuje. Název serveru,db,login a heslo mám vypsané! <?
$db_server = "xxx";
$db_login = "xxx";
$db_password = "xxx";
$db_database = "xxx";
mysql_connect($db_server, $db_login, $db_password);
mysql_select_db($db_database);
mysql_query("SET NAMES cp1250");
$vysledek = mysql_query ("SELECT * FROM r2007");
header("Content-Type: text/xml");
echo("<?xml version=\"1.0\" encoding=\"windows-1250\" ?>\n");
echo("<items>\n \n");
while ($row = mysql_fetch_assoc ($vysledek))
{
echo ("<item>\n");
echo ("<title>");
echo "<![CDATA[<p><span class='menu' >Toto je moje prace</span></p>]]>";
echo ("</title>\n");
echo ("<link>");
echo "images/r2007big/".$row["obrazek"]."";
echo ("</link>\n");
echo ("<thumb>");
echo "images/r2007mini/".$row["obrazek"]."";
echo ("</thumb>\n");
echo ("</item>\n \n");
}
echo("</items>\n");
?> |
||
| Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2012, 18:46:04 · Upravil/a: Jan Tvrdík
pito:
XML je obecný formát pro data. Žádné obrázky zobrazovat neumí. Co přesně by to mělo dělat? Píše to nějakou chybu? |
||
| pito Profil |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2012, 20:58:44
Je to taková fotogalerie ve flashi a přes xml jsou cesty k obrázkum. Jenže to nechci dávat ručně na server ty obrázky,ale přes databazi kde se mi uloží název toho obrázku a nahraje se mi to server do složky ten obrázek.
Nepíše mi to žádnou chybu.Není tam prostě obrázek. |
||
| Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2012, 21:54:39
Jaký obrázek tam má být? Cesta k němu taky není? Co kdybyste sem dal rozumně dlouhou ukázku vygenerovaného xml?
|
||
| pito Profil |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2012, 23:46:50
Ukázka jak by to mělo být vygenerované
<?xml version"1.0"?> <item> <title>Toto je moje prace</title> <link>images/r2007big/2726.jpg</link> <thumb>images/r2007mini/2726.jpg</thumb> <title>Toto je moje prace</title> <link>images/r2007big/2727.jpg</link> <thumb>images/r2007mini/2727.jpg</thumb> <title>Toto je moje prace</title> <link>images/r2007big/2728.jpg</link> <thumb>images/r2007mini/2728.jpg</thumb> </item> </items> |
||
| TomasJ Profil |
#6 · Zasláno: 4. 3. 2012, 15:14:45
pito:
A teď ukázku, jak to vygenerované je... |
||
| pito Profil |
#7 · Zasláno: 4. 3. 2012, 19:14:17
Takhle:
Na tomto místě nejsou povoleny prázdné znaky. Při zpracování prostředku file:///C:/Cumulus/web/fotogalerie/bin/component/ga... <? |
||
| DarkMeni Profil |
#8 · Zasláno: 4. 3. 2012, 19:58:38
Nemáš v databázi uležené i phpkem generované obrázky? A nebo neni možný aby byla nějaká adresa v tomto tvaru: nazev.koncovka?promenna1=hodnota1&promenna2=hodnota2? Zkus změnit typ obsahu (řádek 14) na text/html (a podívat se do zdrojáku) nebo na text/plain.
|
||
|
Časová prodleva: 1 rok
|
|||