Autor Zpráva
Šéva
zdravím,
prohledávál jsem tu forko a nenasel jsem uplne me postacujici odpoved na otazku:
Da se nejak zakazat upload souboru do tmp slozky? Protoze jsem narazil na problem, ze jsem udelal upload, ve kterem overuji nekolik veci,tusim ze asi tak 5 a problem nastava v okamziku,kdyz bude nekdo nahravat velkej soubor a bude mu to trvat tak treba hodinu a vice a az pak ten soubor projede kontrolou a zjisti,ze se neuploadnul treba jen proto,ze napsal spatne overovaci kod,tak ho z toho asi jebne...

proto se ptam,zda se da toto nejak vypnout,ze se to zane uploadovat az po kontrole souboru, nebo jak se to da v podstate osetrit?

neni neco v php.ini co se zmeni a bude to fungovat?

Díky
ShiraNai7
Šéva:
proto se ptam,zda se da toto nejak vypnout,ze se to zane uploadovat az po kontrole souboru, nebo jak se to da v podstate osetrit?

Jak chces kontrolovat soubor, ktery jsi jeste nenahral?
Doporucuji udelat 2-krokovy formular, kde v prvnim kroku se zadaji a overi potrebne udaje a az ve druhem kroku se bude uploadovat soubor.
Šéva
a treba pomoci JS by to neslo?
candiess
js ti pomuze kontrolovat udaje, ne soubor, pred odeslanim, ale sikovny It ti muze podstrcit udaje a obelhat JS, navic ho muze mit nekdo vyply. takze kontroluj pres php a taky doporucuju dvoukrokovy formular jak navrh kolega

ps: sry ze pisu bez hacku ale sem na mobilu
Alphard
candiess:
js ti pomuze kontrolovat udaje, ne soubor, pred odeslanim
Což by mohlo stačit, jako příklad byl uvedený chybně opsaný oveřovací kód. A novinky spolu s html5 přináší další možnosti na straně klienta (např. http://stackoverflow.com/a/4307882).

sikovny It ti muze podstrcit udaje a obelhat JS
S tím se musí počítat vždy, ale když je to záměr, tak nás nemusí trápit, že mu PHP vypíše chybu a ztratí hodinu, tím líp.
candiess
alphard
zase bych se tim html5 tak neukvapoval, cetl jsem, m
je to zase o krok lehci pro programatory, ale nadruhou stranu jeste to neni tak rozsirene a treba me prekvapilo jak bylo ve zpravach ze ma hrade majo IE6, ja bych treba v hlavicce kontroloval verzi a typ prohlizece a udelal reseni pro kazdy typ, to je umeni kodera nemam pravdu?
jenikkozak
Šéva:
Pokud nechceš mít dvoukrokový formulář, nemusíš v případě chybně opsaného kódu nahraný soubor hned nechat likvidovat, ale můžeš uživateli nabídnout možnost zadaný kód opravit.
A nebo můžeš pomocí JS (tady jde o AJAX) nejprve na server odeslat kód a v případě kladné odpovědi začít posílat soubor spolu s ostatními informacemi. (Ten první požadavek by byl jen pro zvýšení komfortu uživatele, takže bys nemusel výsledky této kontroly ukládat na serveru.)
Šéva
jenikkozak
to zní dobře,ale AJAX neumim,takže bych musel někde pohledat nějaké už hotové řešení a potom tam mam Autentifikační kod, který mám hashovaný, podle kterého to uploaduje do určité složky a ten získávám z DB a pak tam mam Captcha kod, který ověřuju přes session. Uměl by to AJAX, případně JS taky nějak takhle zjistit? jinak někde jsem snad i četl,že by JS mohl umět zjistit velikost souboru ještě před uploadnutim,je to pravda?
Alphard
Šéva:
jinak někde jsem snad i četl,že by JS mohl umět zjistit velikost souboru ještě před uploadnutim,je to pravda?
Možná bude užitečné, když tohle vlákno (nebo aspoň [#5]) přečtete ještě jednou.

[#6] candiess
Když to neomezuje hlavní účel daných stránek, tak se nový technologií nebojím. Aby nastal nějaký pokrok, musí se používat, nemohou všichni čekat.
A než se ohlížet na IE6, raději zkusit použitelnost stránek na mobilních dotykových zařízeních apod.

(Zapomenuté heslo?)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-pět: