Autor Zpráva
hrasek
Profil *
Dobrý den,

potreboval bych zjistiť čas (v minutách) medzi dvěma daty..

Mám dvě proměnné (načítá se to z databáze)
<?php
$from = "2013-02-11 15:00";
$to = "2013-02-12 19:00";
?>
Potřeboval bych něco jako:
<?php
$minuty = $to - $from;
?>

Samozřejmě tohle moc nefunguje .. jak na to?
Taps
Profil
hrasek:
tuto problematiku můžeš řešit přímo na úrovni sql
http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/date-and-time-functions.html#function_timediff
Donny
Profil *
Ja by som si na to spravil funkciu, asi takto..
<?php
  function minutesBetweenTimes($from, $to)
  {
      /*
        strtotime - prevedie textovy retazec na cas, formaty podla date() viz php manual
        round - zaokruhli vysledok na 2 desatinne miesta
        abs - absolutna hodnota, zo zaporneho urobi kladne, potrebne ak by testovany cas bol viac ako den 
      */ 
     $timeValue = round(abs(strtotime($to) - strtotime($from)) / 60, 2);
     return $timeValue;
  }                             
?>

spustenie potom..
<?php
$cas = minutesBetweenTimes("2013-02-11 15:00", "2013-02-12 13:00");
?>



Děkuji oběma. Ta funkce jede. Když se to dá i cez mysql i v php co je tedy lepší použít?
Prochy
Profil
Donny:
Seš si jistý, že ta tvoje funkce jede? :-)

Vyzkoušej si: minutesBetweenTimes("now", "2013-03-12"); Mělo by ti to vrátit správně něco takového +- nějakej ten den u měsíce 60*60*24*30, takže by mělo vyjít číslo v blízkosti tohoto čísla 2592000. Vsadim se, že ti nic podobného nevyjde. Viz např. tento článek.

Edit: A moje chyba beru to zpět. Nějak sem si nevšim dělení 60 :-)
Donny
Profil *
Áno bol som si tým celkom istý, nedávno som niečo podobné riešil.. ;)

OT: A istý som si aj tým že mi niekto editoval môj príspevok.. lebo sám sebe za funkciu nezvyknem ďakovať..
jenikkozak
Profil
Donny:
OT: A istý som si aj tým že mi niekto editoval môj príspevok..
Když jsou pod sebou dva příspěvky od neregistrovaných uživatelů se stejnou IP, spojí se do jednoho. Když se jeden z vás přihlásí, přestane to příspěvky skládat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0