« 1 2 3 »
Autor Zpráva
lionel messi
Profil
michal454454:
MySQL 5.6 Command line Client...
Odporúčam nasledovný postup: 1. Odinštaluj zmienenú aplikáciu. 2. Choď na www.easyphp.org/easyphp-devserver.php, stiahni si nejakú verziu pre tvoj OS (nemusí byť najnovšia, ale hodí sa). 3. Nainštaluj EasyPHP, budeš mať naraz PHP, MySQL aj PHPmyAdmin v jednom balíku a máš po starostiach, aspoň čo sa týka inštalácie.
michal454454
Profil
a ja tohle potom napisu do te databaze? to php my Admin...
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele` (
    `id` int(5) NOT NULL auto_increment,
    `login` varchar(40) NOT NULL,
    `heslo` varchar(32) NOT NULL,
    `email` varchar(50) NOT NULL,
    PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8;
lionel messi
Profil
michal454454:
a ja tohle potom napisu do te databaze? to php my Admin...
Áno, v PHPmyAdmin najprv vytvoríš databázu (je to intuitívne), potom ju otvoríš, klikneš hore na kartu „SQL“ a do políčka „Spustit SQL dotaz na databázu Michalovadatabaza (nahraď názvom svojej databázy) skopíruješ uvedený kód. Dáš OK a tabuľka je hotová.
michal454454
Profil
ok zkusim si to stahnout a dam vedet potom co dal.. diky zatím :)
michal454454
Profil
Zdravim tak jsem to nakonec zacal psat na ten terminal podle nejakych navodu..
zatím jsem napsal
mysql> CREATE DATABASE wsalbiondat;
Query OK, 1 row affected (0.09 sec)

mysql> CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele`(`id` int(5) NOT NULL auto incremen
t, `login` varchar(40) NOT NULL, `heslo` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(5
0) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8;
ERROR 1046 (3D000): No database selected
mysql>
nevím ted v cem je chyba... diky
lionel messi
Profil
michal454454:
nevím ted v cem je chyba
Musíš dať:
mysql> USE wsalbiondat;

potvridť a až potom:
mysql> CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele`(`id` int(5) NOT NULL auto incremen
t, `login` varchar(40) NOT NULL, `heslo` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(5
0) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8;
michal454454
Profil
ted mi to vypsalo syntaktickou chybu s tím auto increment a s temi varchar..
mysql> USE wsalbiondat;
Database changed
mysql> CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele`(`id` int(5) NOT NULL auto incremen
t, `login` varchar(40) NOT NULL, `heslo` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(5
0) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8;
ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that
corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'auto
increment, `login` varchar(40) NOT NULL, `heslo` varchar(32) NOT NULL, `ema' at
line 1
mysql>
Tori
Profil
Koukněte na správný zápis: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/create-table.html
lionel messi
Profil
michal454454:
Ospravedlňujem sa, kód dotazu na vytvorenie tabuľky som len kopíroval od teba a syntakticky nekontroloval.
Marschmallow
Profil
michal454454:
Co máš teď nainstalováno? Máš už ten plnohodnotný balík (XAMPP, EasyPHP, Uniform Server...)? Nebo pořád funguješ na té ruční instalaci?
michal454454
Profil
na te rucni mam to přes ten prikazovy radek, tak ono je to skoro stejne ne?


Sparvny zapis je takto tedy?
mysql> USE wsalbiondat
Database changed
mysql> CREATE TABLE [IF NOT EXISTS `uzivatele`] uzivatele
    -> (`id` int(5) NOT NULL auto_increment, `login` varchar(40) NOT NULL, `hesl
o` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(50) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGIN
E=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8;



Opravdu si ted nevím rady jak spravne zapsat tu databazi, ani podle tech stranek kde to je... je tam jen takova šablona.. diky za nejakou odpověď :)
lionel messi
Profil
Skús:
mysql> CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele`(`id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `login` varchar(40) NOT NULL, `heslo` varchar(32) NOT NULL, `email` varchar(5
0) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8;
michal454454
Profil
tak jsem nakonec tu tabulku v databazi nejak vytvoril ale ted se mi pomrsila ta registrace v php v tom formulari nevim proc ale uz by ta registrace asi mela jit ne..? diky za radu... :)
MySQL
mysql> USE wsalbiondat;
Database changed
mysql> CREATE TABLE uzivatele (id INT(11) default NULL auto_increment, login var
char(40) default NULL, heslo varchar(32) default NULL, email varchar(50) default
 NULL, PRIMARY KEY (id)) ENGINE=MyISAM default CHARSET=utf8;
Query OK, 0 rows affected (0.16 sec)

mysql> describe uzivatele;
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type        | Null | Key | Default | Extra          |
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| id    | int(11)     | NO   | PRI | NULL    | auto_increment |
| login | varchar(40) | YES  |     | NULL    |                |
| heslo | varchar(32) | YES  |     | NULL    |                |
| email | varchar(50) | YES  |     | NULL    |                |
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
4 rows in set (0.06 sec)
mysql>
PHP registrace
 REGISTRACE do FANSZÓNY
<form action="#" method="post">     
  <table>
    <tr>
      <td>Nick: </td>
      <td><input type="text" name="nick" value="<?php if(isset($_POST["nick"])){echo $_POST["nick"];}?>" size="25" tabindex="1" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Heslo: </td>
      <td><input type="password" name="heslo" value="" size="25" tabindex="2" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Ověření hesla: </td>
      <td><input type="password" name="over_heslo" value="" size="25" tabindex="3" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Email: </td>
      <td><input type="text" name="email" value="<?php if(isset($_POST["email"])){echo $_POST["email"];}?>" size="25" tabindex="4" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Registrovat se" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>

<?php
include "./connect.php";/* připojení k databázi */
if(isset($_POST['submit'])) {
    $nick = mysql_real_escape_string($_POST['nick']);
    $heslo = mysql_real_escape_string($_POST['heslo']);
    $over_heslo = mysql_real_escape_string($_POST['over_heslo']);
    $md5_heslo = md5($heslo);
    $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
    /* — KONTROLA ZADANÝCH ÚDAJŮ — */
    $user_check = mysql_query("SELECT login FROM uzivatele WHERE login='".$nick."'");
    if($nick==""){echo"Nebyl vyplněn nick!";}
    else if(mysql_num_rows($user_check)){echo"Tento nick používá již jiný uživatel.";}
    else if($heslo==""){echo"Nebylo vyplněno heslo";}
    else if($over_heslo==""){echo"Nebylo vyplněno ověřovací heslo";}
    else if($heslo!=$over_heslo){echo"Vyplněná hesla se neshodují";}
    else if($email==""){echo"Nebyl vyplněn email";}
    else{
        $sql= mysql_query("INSERT INTO uzivatele VALUES ('','$nick','$md5_heslo','$email')") or die(mysql_error());
        echo"Registrace byla úspěšně dokončena!";
    }
}
?>
PHP Connect
<?
$db_server    = 'localhost';
$db_login     = 'root';
$db_password  = '';
$db_name      = 'clanek';
$spojeni      = @MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
@MySQL_Select_DB($db_name)or die('<p style="color: #CC0000">Nastala chyba v pripojeni k databazi');
mysql_query("set names utf8");
?>
lionel messi
Profil
Súbor connect.php, riadok 5:
$db_name = "wsalbiondat";

1. riadok toho istého súboru uprav na:
<?php

z uvedného súboru odstráň zavináče na riadkoch 6 a 7. Napíš prosím čo presne ti nefunguje…
michal454454
Profil
Furt se tomu něco nelibi a to nasledujici: ze to uz po spusteni na localhostu toho fanszona.php v tom formulari pise do kolonky login a email toto:
<?php if(isset($_POST[
a za to ještě
" size="25" tabindex="1" />
yFang
Profil
michal454454:
To znamená, že ti na localhostu nefunguje php a bere se to jako obyčejné html.
lionel messi
Profil
michal454454:
Jasné, veď ty máš nainštalované na localhoste iba MySQL. Už som ti písal, ako máš postupovať, aby si mal kompletnú inštaláciu [#1].
michal454454
Profil
no ale předtím mi PHP fungovalo na jinych prikladech když jsem si třeba jen pocital nejake vypocty..
me na PC normalne PHP bezi... nemůže tam byt ještě nekde chyba v propojeni? diky
lionel messi
Profil
michal454454:
Dobre poďme na to inak, má ten súbor s formulárom príponu .php (končí na .php alebo .html)? Musí to byť .php pretože inak ti nespracuje PHP kód.
michal454454
Profil
Mam to normalne fanszona.php - soubor fanszona.php obsahuje ten formular a php kod

fanszona.php
<html>
  <head>
      <meta http-equiv="content-type" content="text/html; UTF-8">
       <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
      <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.0.min.js"></script>
      <script src="jssslider.js"></script>
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylefanszona.css">
  <title>WEST SANDWICH ALBION</title>
  </head>
  <body>
  REGISTRACE do FANSZÓNY
<form action="#" method="post">     
  <table>
    <tr>
      <td>Nick: </td>
      <td><input type="text" name="nick" value="<?php if(isset($_POST["nick"])){echo $_POST["nick"];}?>" size="25" tabindex="1" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Heslo: </td>
      <td><input type="password" name="heslo" value="" size="25" tabindex="2" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Ověření hesla: </td>
      <td><input type="password" name="over_heslo" value="" size="25" tabindex="3" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Email: </td>
      <td><input type="text" name="email" value="<?php if(isset($_POST["email"])){echo $_POST["email"];}?>" size="25" tabindex="4" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Registrovat se" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>

<?php
include "./connect.php";/* připojení k databázi */
if(isset($_POST['submit'])) {
    $nick = mysql_real_escape_string($_POST['nick']);
    $heslo = mysql_real_escape_string($_POST['heslo']);
    $over_heslo = mysql_real_escape_string($_POST['over_heslo']);
    $md5_heslo = md5($heslo);
    $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
    /* — KONTROLA ZADANÝCH ÚDAJŮ — */
    $user_check = mysql_query("SELECT login FROM uzivatele WHERE login='".$nick."'");
    if($nick==""){echo"Nebyl vyplněn nick!";}
    else if(mysql_num_rows($user_check)){echo"Tento nick používá již jiný uživatel.";}
    else if($heslo==""){echo"Nebylo vyplněno heslo";}
    else if($over_heslo==""){echo"Nebylo vyplněno ověřovací heslo";}
    else if($heslo!=$over_heslo){echo"Vyplněná hesla se neshodují";}
    else if($email==""){echo"Nebyl vyplněn email";}
    else{
        $sql= mysql_query("INSERT INTO uzivatele VALUES ('','$nick','$md5_heslo','$email')") or die(mysql_error());
        echo"Registrace byla úspěšně dokončena!";
    }
}
?>

  
 
  </body>
</html>



Opravdu nevím v cem je problém.. nemůže byt nekde proste v propojeni s databazi v tom php kodu? i když by tam byt nemela když je ten kod stazeny.. podle předlohy. opravdu ted nevím... diky
Kubo2
Profil
michal454454:
Nechceš si naozaj pre začiatok nainštalovať npr. WAMP a robiť to cez neho? Neskôr sa v kľude môžeš vrátiť ku svojej čistej inštalácii, keď jej konfigurácii trochu viac porozumieš. To len tak pre poriadok, aby sme nezaplevelovali vlákno nesúvisiacimi radami.
michal454454
Profil
ja bych chtěl spise ted vyresit tento problém.. prosim. mělo by to normalne jit jen to chce najit nejakou malou chybu.. diky
lionel messi
Profil
michal454454:
V kóde chybu nevidím (možno niekto skúsenejší nájde, som už unavený), ale ešte jedna vec: keď spúšťaš súbor, nemôžeš ho spustiť dvojklikom z disku. Musíš spustiť PHP a potom do internetového prehliadača napísať http://localhost/subor.php (proste cestu k tvojmu súboru). Naozaj v tom bude len nejaká banalitka, obávam sa však, že nie v kóde, kt. ukazuješ.
michal454454
Profil
tak ted jsem udelal to ze jsem zastavil PHP a znovu spustil a poté jsem zadal do porhlizece localhost/fanszona.php
a vypsalo to tyhle chyby s databazi....
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 6

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 6

Deprecated: mysql_select_db(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7

Warning: mysql_select_db(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7

Warning: mysql_select_db(): A link to the server could not be established in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7
Nastala chyba v pripojeni k databazi
lionel messi
Profil
michal454454:
Vypísalo ti 2 druhy hlášok:

1. Deprecated sa týkajú zastaralých funkcií mysql_* (bližšie info). Keďže si začiatočník, nechcem ti zbytočne pliesť hlavu, tieto hlášky si teraz chvíľu nebudeme všímať, vrátime sa k nim neskôr.

2. Warning sa v tvojom prípade týka problému s prihláseným do databázy — si si istý, že si zadal správne údaje (zrejme áno, len sa pýtam na uistenie)? Skús spustiť MySQL na príkazovom riadku a napísať: mysql> select * from mysql.user;, to ti načíta užívateľov a podľa toho si môžeš správnosť údajov skontrolovať. Mimochodom, MySQL musí v okamihu, keď dáš načítať registračný formulár byť spustené.
michal454454
Profil
zadal jsem mysql> select * from mysql.user; a vypsalo to hrozne znaky nejake...


ale ještě si zítra zkontroluji ty zadane udaje jednotlive no... když budou souhlasit napisu..
a SQL, Apache i PHP mam vždy po spusteni PC automaticky spustene.. :)
michal454454
Profil
tak ted fakt nevím v cem je chyba.. zda se mi ze všechny udaje z databaze souhlasí tak nevím.. poradte prosím díky..¨
connect.php
<?php
$db_server    = 'localhost';
$db_login     = 'root';
$db_password  = '';
$db_name      = 'wsalbiondat';
$spojeni      = MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
MySQL_Select_DB($db_name)or die('<p style="color: #CC0000">Nastala chyba v pripojeni k databazi');
mysql_query("set names utf8");
?>
Databaze MySQL
mysql> describe uzivatele;
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type        | Null | Key | Default | Extra          |
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| id    | int(11)     | NO   | PRI | NULL    | auto_increment |
| login | varchar(40) | YES  |     | NULL    |                |
| heslo | varchar(32) | YES  |     | NULL    |                |
| email | varchar(50) | YES  |     | NULL    |                |
+-------+-------------+------+-----+---------+----------------+
4 rows in set (0.05 sec)

mysql>
Vzor jak udelat databazi s udaji..
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `uzivatele` (
    `id` int(5) NOT NULL auto_increment,
    `login` varchar(40) NOT NULL,
    `heslo` varchar(32) NOT NULL,
    `email` varchar(50) NOT NULL,
    PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8;
a tady JSOU CHYBY s pripojenim k databazi a se souborem connect...
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 6

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 6

Deprecated: mysql_select_db(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7

Warning: mysql_select_db(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7

Warning: mysql_select_db(): A link to the server could not be established in C:\dev\localhost_www\connect.php on line 7
Nastala chyba v pripojeni k databazi
lionel messi
Profil
michal454454:
Viď: [#25]
michal454454
Profil
ja vím ale nevim proc mi to pisu chybu když zadane udaje souhlasi...? a zkousel jsem napsat to mysql> select * from mysql.user; ale vypsalo mi to hromadu nejakych znaku..
asi nejak takhle
mysql> USE wsalbiondat
Database changed
mysql>  select * from mysql.user;,
+-----------+------+-------------------------------------------+-------------+--
-----------+-------------+-------------+-------------+-----------+-------------+
---------------+--------------+-----------+------------+-----------------+------
------+------------+--------------+------------+-----------------------+--------
----------+--------------+-----------------+------------------+-----------------
-+----------------+---------------------+--------------------+------------------
+------------+--------------+------------------------+----------+------------+--
-----------+--------------+---------------+-------------+-----------------+-----
-----------------+--------+-----------------------+------------------+
| Host      | User | Password                                  | Select_priv | I
nsert_priv | Update_priv | Delete_priv | Create_priv | Drop_priv | Reload_priv |
 Shutdown_priv | Process_priv | File_priv | Grant_priv | References_priv | Index
_priv | Alter_priv | Show_db_priv | Super_priv | Create_tmp_table_priv | Lock_ta
bles_priv | Execute_priv | Repl_slave_priv | Repl_client_priv | Create_view_priv
 | Show_view_priv | Create_routine_priv | Alter_routine_priv | Create_user_priv
| Event_priv | Trigger_priv | Create_tablespace_priv | ssl_type | ssl_cipher | x
509_issuer | x509_subject | max_questions | max_updates | max_connections | max_
user_connections | plugin | authentication_string | password_expired |
+-----------+------+-------------------------------------------+-------------+--
-----------+-------------+-------------+-------------+-----------+-------------+
---------------+--------------+-----------+------------+-----------------+------
------+------------+--------------+------------+-----------------------+--------
----------+--------------+-----------------+------------------+-----------------
-+----------------+---------------------+--------------------+------------------
+------------+--------------+------------------------+----------+------------+--
-----------+--------------+---------------+-------------+-----------------+-----
-----------------+--------+-----------------------+------------------+
| localhost | root | *1068AAB8E529DA9C324149DA9493F1A6788B1A66 | Y           | Y
           | Y           | Y           | Y           | Y         | Y           |
 Y             | Y            | Y         | Y          | Y               | Y
      | Y          | Y            | Y          | Y                     | Y
          | Y            | Y               | Y                | Y
 | Y              | Y                   | Y                  | Y
| Y          | Y            | Y                      |          |            |
           |              |             0 |           0 |               0 |
               0 |        |                       | N                |
| 127.0.0.1 | root | *1068AAB8E529DA9C324149DA9493F1A6788B1A66 | Y           | Y
           | Y           | Y           | Y           | Y         | Y           |
 Y             | Y            | Y         | Y          | Y               | Y
      | Y          | Y            | Y          | Y                     | Y
          | Y            | Y               | Y                | Y
 | Y              | Y                   | Y                  | Y
| Y          | Y            | Y                      |          |            |
           |              |             0 |           0 |               0 |
               0 |        |                       | N                |
| ::1       | root | *1068AAB8E529DA9C324149DA9493F1A6788B1A66 | Y           | Y
           | Y           | Y           | Y           | Y         | Y           |
 Y             | Y            | Y         | Y          | Y               | Y
      | Y          | Y            | Y          | Y                     | Y
          | Y            | Y               | Y                | Y
 | Y              | Y                   | Y                  | Y
| Y          | Y            | Y                      |          |            |
           |              |             0 |           0 |               0 |
               0 |        |                       | N                |
+-----------+------+-------------------------------------------+-------------+--
-----------+-------------+-------------+-------------+-----------+-------------+
---------------+--------------+-----------+------------+-----------------+------
------+------------+--------------+------------+-----------------------+--------
----------+--------------+-----------------+------------------+-----------------
-+----------------+---------------------+--------------------+------------------
+------------+--------------+------------------------+----------+------------+--
-----------+--------------+---------------+-------------+-----------------+-----
-----------------+--------+-----------------------+------------------+
3 rows in set (0.02 sec)

    ->
lionel messi
Profil
michal454454:
Vďaka za kod. Ten údaj *1068AAB8E529DA9C324149DA9493F1A6788B1A66 je v stĺpci pre heslo, skús ho zadať ako $db_password a daj vedieť, v kóde chybu nevidím, a keďže tu 2 dni nikto nepísal, asi nie som sám, nevadí, spolu na to prídeme. :-)
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0