Autor Zpráva
matata8611
Profil
Ahoj,
muzete mi prosím poradit.
Pri tomto kodu :
<?php $xml_gps = simplexml_load_file("http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?address=$adresa&sensor=false");
                    $souradnice_e = $xml_gps->result->geometry->location->lng;
                    $souradnice_n = $xml_gps->result->geometry->location->lat; ?>

Mi to hazi chybu
<b>Fatal error</b>:  Uncaught exception 'Exception' with message 'Serialization of 'SimpleXMLElement' is not allowed' in /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/functions.php:377
Stack trace:
#0 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/functions.php(377): serialize(Object(SimpleXMLElement))
#1 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/meta.php(80): maybe_serialize(Object(SimpleXMLElement))
#2 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/post.php(1894): add_metadata('post', 3210, 'e', Object(SimpleXMLElement), false)
#3 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-content/themes/proma/archive-realizace.php(53): add_post_meta(3210, 'e', Object(SimpleXMLElement))
#4 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/template-loader.php(74): include('/data/web/virtu...')
#5 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-blog-header.php(16): require_once('/data/web/virtu...')
#6 /data/web/virtuals/78607/virtual/www/index.php(17): require('/data/web/virtu...')
#7 {main}
  thrown in <b>/data/web/virtuals/78607/virtual/www/wp-includes/functions.php</b> on line <b>377</b><br />

Netusite prosim cim by to mohlo byt? / jak to ostranit? Dekuji.
Fisir
Profil
Reaguji na matatu8611:
SimpleXMLElement vyhodil výjimku, ty ji ale nikde neodchytáváš. Bude ale třeba opravit příčinu vyhazování výjimky (Serialization of 'SimpleXMLElement' is not allowed).
matata8611
Profil
Bohuzel tomu moc nerozumim, muzes byt prosim konkretnejsi nejlepe primo uvest priklad?
blaaablaaa
Profil
Zkus
$souradnice_e = (float)$xml_gps->result->geometry->location->lng;
Tori
Profil
matata8611:
Objekty SimpleXmlElement neobsahují řetězce, čísla apod., ale zase jen objekty SimpleXmlElement. Když chcete pracovat s obsahem XML prvku, musíte nejdřív objekt přetypovat na skalární typ (řetězec, číslo, boolean). (To jen na vysvětlení k [#4]).
matata8611
Profil
Zkusil jsem
$souradnice_e = (float)$xml_gps->result->geometry->location->lng;
ale nic to nevraci... :(
Chro.
Profil
Je na tvém serveru povolena direktiva allow_url_fopen? Bez povolení nemá funkce přístup protokolem http na vzdálený server, selže a vrátí false. Co vrací zjistíš
var_dump($xml_gps);
Jaká hodnota je v $adresa? Případné mezery v adrese se musí nahradit znakem +, příklad Brooklyn,+New+York. Za čárkou mezera resp. + být nemusí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0