Autor Zpráva
Johny_r
Profil *
Zdravím,
mám v forumulář (guestbook) a potřebuju zkontrolovat, jestli jsou všechna pole vyplněna. Obsah se zpracovává jiným souborem než ve kterém je html a po zpracování je přesměrováno zpět na soubor s guestbookem, kde už se načte i ta nová zpráva. Zajímá mne tedy, jestli mám vyplněnost formuláře kontrolovat už v tom guestbook souboru nebo až tam, kde se zpracovává. Potřeboval bych v případě chybného vyplnění zobrazit nad formulářem upozornění.

Díky moc za rady...
WanTo
Profil
Můžeš zkontrolovat formulář JavaScriptem před odesláním a odeslání zrušit, pokud bude třeba. Každopádně ale musíš zkontrolovat data i v PHP, protože není problém si JS vypnout.
Johny_r
Profil *
No, právě, JS má spousta lidí vypnutej. Já to chci kontrolovat v PHP.
WanTo
Profil
No a co ti v tom brání?
VitaZ
Profil
Javascriptem před odesláním a pak hlavně v PHP ve scriptu, který odeslaná data zpracovává, úplně na začátku než s těmi daty začne script něco dělat. V PHP je na to myslím fc htmlspecialchars.
WanTo
Profil
VitaZ
htmlSpecialChars() vůbec nic nekontroluje, jenom převede znaky < a > na &lt; a &gt; aby nešly vkládat HTML tagy.
Johny_r
Profil *
2 VitaZ:
Díky, takže odpověď na první otázku (kde) mám. Kontrolovat ve skriptu, kterej to zpracovává. A teď ale potřebuju nějak docílit toho, aby se uživateli zobrazilo varování na stránce s formulářem (zpracovává to jinej soubor než, kde je forumlář).
Díky
VitaZ
Profil
htmlSpecialChars() vůbec nic nekontroluje, jenom převede znaky < a > na &lt; a &gt; aby nešly vkládat HTML tagy
Ale to jsem měl na mysli, zkontrolovat hodnoty na potencionálně nebezpečné znaky.


Johny_r
Musíš to udělat v tom scriptu, kde data zpracováváš, např:

if($zprava != "" && $zprava != " ") { // zpráva není prázdná

// provede se script

}
else {
echo "Políčko zpráva musíte vyplnit!";
}

Prostě takhle nějak ;-) Když budou proměnné prázdné vypíšeš uživateli upozornění, když budou OK, zpracuješ je.
Falcon16
Profil
no kontrolovat policka javascriptom, ci su vyplnene je fajn, hlavne sa da predist zruseniu napisaneho. Ale potom este kontrolovat aj cez PHP. kontroluj kazde pole, ak nevyhovie, vloz si do nejakej premennej (napriklad: vlozit) false a mozes aj do dalsej typ chyby. potom staci podmienka, ci je vlozit true, ak ano, vlozis a presmerujes na guestbook. ak je false, presmerum zase na guestbook, ale s tym, ze budes mat aj typ chyby v presmerovani. potom pri nacitani guestbooku staci kotrolovat, ci je dana premenna nastavena (isset) a podla toho vypisovat typ chyby.
Johny_r
Profil *
2 Falcon16:
Díky. Víceměné tak už se mi to povedlo udělat. Teď bych ale potřeboval, aby v případě chyby zůstalo vyplněno to, co už vyplněno bylo. Takže pokud se nepletu, tak bych nějakým způsobej potřeboval předat postnutý data zpět do souboru s guesbookem a tam je vyplnit jako value do formulářovejch polí. Jenže nevím, jak na to. Jediné, co mě napadá je vložit je jako parametr adresy, jenže vkládat do adresy třeba několikařádkovej vzkaz ve fóru mi přijde jako nevhodný řešení. Takže jak na to? Díky moc...
Leo
Profil
"Teď bych ale potřeboval, aby v případě chyby zůstalo vyplněno to, co už vyplněno bylo."

Bud ten formular poslete na ten samy skript (pak to mate v POST) nebo session, Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0