Autor Zpráva
DZer
Profil
Mám problém s vytvořením textového soboru na serveru....chtěl jsem to řešit přes to, že bych soubor zkopíroval pomocí
copy()
z jiné složky a pak ho přejmenoval na potřebný název.To mi ale vypsalo následující chybu

Warning: copy() has been disabled for security reasons in /3w/wz.cz/b/berounriders/zpracovani.php on line 20

zřejmně...... souvisí se zabezpečením serveru WZ proti kopírování jde to nák povolit?
Případně jde to vytvoření textového souboru přes PHP script řešit nějak jinak?
Za odpovědi předem děkuji.
WanTo
Profil
1. Jaký je to soubor? Opravdu obyčejný texťák?
2. Pošli sem kus kódu, kde soubor kopíruješ. Mám totiž podezření na jednu zákeřnou chybu.
DZer
Profil
WanTo: jj,obyčejný prázdný texťák...chybu to je dost možný skoušim to poprvý...


copy("new/novy/nadpis.txt","new/nadpis.txt");rename("new/nadpis.txt"," new/nadpis".$i.".txt");

WanTo
Profil
Tak chybu nevidím, zato vidím, jak kód zkrátit:

copy("./new/novy/nadpis.txt", "./new/nadpis" . $i . ".txt");


Akorát jsem z toho udělal jeden příkaz a přidal ./ pro aktuální adresář, ale pochybuji, že by se to tím vyřešilo.
Trixer
Profil
Asi to nepodporuje hosting... me to tez na nekterych hostingech nejde
WanTo
Profil
Trixer
Na WZ mi to ale vždycky šlo, takže tam chyba imho nebude.
Retal
Profil
Píšeš:
Mám problém s vytvořením textového soboru na serveru....chtěl jsem to řešit přes to, že bych soubor zkopíroval

Soubor můžeš vytvořit takto:

$f = fopen('new/nadpis.txt', 'w+');

Více viz manuál.
souki
Profil
copy() has been disabled for security reasons
IHMO to znamená, že je copy() zakázáno... zkus jestli půjde třeba
$fp = fopen($cil,"w");
$obsah = FileGetContents($zdroj);
fwrite($fp,$obsah);
fclose($fp);

=> mělo by to dopadnout stejně...
Retal
Profil
souki: když už, tak file_get_contents(). Ale pokud jsem pochopil původní dotaz správně, DZer chce vytvořit soubor, nikoliv jej zkopírovat.
souki
Profil
pardon... špatně ju čtu... ale pokud nejde vytvářet tak nepůjde ani kopírovat... tipnul bych si, že to bude kvůli špatně nastaveným právům na složku...
DZer
Profil
Už mi to běží,hláška se zobrazuje pořád ale je to jen varování jinak všechno proběhne bezproblémů....

from WantTo && all:děkuji za rady
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0