« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Neotrid
Profil *
Dobrý den. Moc doufám, že tento příspěvek nebudete brát jako spam či něco tak. (PS: pořádně nevím co to spam je tak tu větu berte na lehkou váhu). No chtěl jsem vědět jakou budu mít konkurenci když budu chtít být programátorem. A tak se ptám. Kolik 14-ti letých lidimů (zvláštní to výraz, že?) ktří alespoň trochu umí php.

Alespoň trochu umí php je bráno jako znalost:

typů, příkazu echo, funkcí, cyklů, zápisu do souborů, uploadu souborů, znalost GET a POST, polí, podmínek, vědět co to je http autentifikace a případně to dokázat použít, vědět co je to header, vědět co je to my_sql.

Znát nějaké ty zajímavé věcičky jako: error_reporting(0); str_replace(); ...

Programovat v php 4 a víš.

táák .. tohle je podle mě - alespoň trochu umět php.

PS: mě je čtrnáct a alespoň trochu umím php.
PPS: a také alespoň trochu umím my_sql ale to někdy jindy :D.
Meldo
Profil
Ked mas 14 a toto vies, je to dobry zaklad pokracovat dalej v studiu. Ak to nevzdas, mozes byt naozaj dobry. (ako kazdy, kto sa tomu naozaj venuje). Samozrejme, pozri sa aj na mysql.
Anonymní
Profil *
keby tak vedel este OOP tak to by som cumel
Neotrid
Profil *
OOP ne .. ale čtrnáct mi je a umím - HTML, java script, DOM, DHTML, SSI, php, my_sql .. jo a CSS.
none
Profil
mě je 16 a umím z php (příkazy echo..., zápisy do souborů, uploadu souborů, znalost GET a POST, polí, podmínek, mysql,, příkazy, a operátory, POLE, řetězce, cykli for while..., ) prostě zvládnu udělat dynamické stránky v php redakcni systemi, guestbooky, atd.) tak na 90%

trochu javaskript na 50%
css a xhtml na 90%
C++ se učím se ve škole. tak 50%

mim cilem je oop .-)
ale ve 14 jsem umel maximalne xhmtl a css to seš fakt dobrej, samostudium nebo nejake kurzy? jestli samostudium klobouk dolů, ja se učím jen z knížek a netu.
djlj
Profil
Neotrid
Dobrý. Já ve 14. uměl akorát zapnout počítač.
venca163
Profil
Dobrý. Já ve 14. uměl akorát zapnout počítač.
dáváš mi naději, že mi ještě neujel vlak=)
24k
Profil *
Vycet skriptovacich a znackovacich a stylovacich jazyku je pekny, nicmene me by fakt zajimalo co u kazdeho z nas znamena UMIM ...

Ono totiz neni umim jako umim ...
thingwath
Profil
none
Tvrdit, že znám padesát procent C++ bych si dovolil nejdříve po několika letech intenzivního používání toho jazyka a to jenom možná :-)
Anonymní
Profil *
none:
kdyby tě ještě tak někdo naučil česky :-)
Anonymní
Profil *
nechapem ako moze niekto tvrdit ze pozna 50% jazyka ako je C++ a pritom nevie OOP, nezmysel
simka00
Profil
Neotrid
já jsem s PHP začínal taky ve 14-ti, teď mi je 16. asi před týdnem jsem se naučil syntaxi OOP, prozkoumávám zend framework a snažím se to pochopit. až dodělám rozepsané projekty, tak se OOP pokusím uvést do praxe. ale nevím nevím, po dvou letech špagetového kódu...
Lukáš Chmela
Profil *
Neotrid: Zajímavý. Mě je 12 a ovládám HTML, CSS, PHP a JS jenom ze základů. S databázemi MySQL jsem se už mockrát setkal, ale zatím mi nic neříkají. Já osobně radši používám přímý zápis do souborů. Teď moc nemám na učení jazyků čas, ale jakmile čas bude, chtěl bych se naučit MySQL, C++ a PERL.
Na PC mi jede Server Apache 1.3.33 s PHP 5.1.4, MySQL 5.0.20 a SMTP server. Asi se ptáte, na co mi je MySQL Serv, když MySQL neumím, ale řešení je prosté. Pro případ potřeby ;-). Můj server je pro mě dá se říct experiment. Znalosti se mi hodí do budoucna. Adresa zmiňovaného serveru je http://82.114.202.3/ a běží jenom přes den. Té úvodní stránky si nevšímejte - do budoucna plánuju i hosting. Server jako takový zatím jenom sloužil jenom pro moji potřebu a není z daleka hotov. Taky si můžete všimnout administrace pc... zajímavá kolonka hlavně pro hackery, ale ti se tam nikdy nedostanou ;-). Rozumím si s OS WinXP, Win98, Win95 a MSDOS - měl jsem DOS verze 6.22 a díky dosu umím dobře s příkazovým řádkem ( cmd - command prompt ). Díky tomu taky umím dělat celkem slušné dávkové scripty ( .bat soubory ). Rád se hrabu v BIOSu atd., ale můj rajon je spíše internet a s tím vše spojené ( i servery ). No a na svou věkovou kategorii umím celkem slušně ajinu. :-)
PS: Začínám se pořádně zaučovat ve Photoshopu a moje nové plány, které ještě nejsou nikde zveřejněny nejsou zrovna k zahození...
Meldo
Profil
djlj
Dobrý. Já ve 14. uměl akorát zapnout počítač.

:=) Ja som prvy pocitac dostal v 16.
WanTo
Profil
Ad C++:
Právě jsem se vrátil ze soustředění v programovaní, kde mi jeden z organizátorů řekl velice zajímavou informaci o C++. Specifikace má prý kolem 16 000 (možná to bylo jen 1 600) stránek a na světě pravděpodobně neexistuje nikdo, kdo by celé C++ uměl.

Začínám přemýšlet nad tím, proč jsem se vlastně C++ začal učit :)
thingwath
Profil
WanTo
1600 zní mnohem reálněji, 16 000 mi přijde moc i na C++. Ale kdoví :-)
habendorf
Profil
Ve čtrnácti jsem se taky naučil zapnout počítač.
Sinclaira :o)
zivan
Profil
No dost podstatne je taky umet "programatorsky" myslet. Seznam prikazu + zakladni pouziti se nauci skoro kazdy, ale zamyslet se nad problemem a vyresit ho je poradne umeni programovat. A pak je jedno, jaky jazyk umite.

Edit: jo, jo PMD 85 byly taky dabelske stroje :-)
host
Profil *
Názor mého šéfa: nemusíš toho umět moc, stačí pokud to málo co umíš dokážeš zpeněžit. :-)
llook
Profil
pořádně nevím co to spam je
Tohle je víc ham než spam ;-) , viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Spam

chtěl jsem vědět jakou budu mít konkurenci když budu chtít být programátorem
Na popisované úrovni je velká spousta lidí. Ale na čím vyšší úrovni budeš, tím menší konkurenci budeš mít. Pokud vím, sehnat opravdu dobrýho péhápkaře nebývá snadné.
Určitě se ale nezaměřuj jenom na PHP, chce to taky nějaký ten rozhled.
malek
Profil
ja v strnastich veled quake, doom, blood, dukenuken...:D
php sa venujem tak rok a pol ale dostal som sa po grafiku a zistil ze je k nicomu v tomto smere, tak idem na javu
rabbit
Profil
Tak to mě je dvakrát tolik, co se týče znalosti php, tak bych to shrnul, že umím číst manuál a věřte nevěřte, docela slušně se programováním v php uživím ;-D
24k
Profil *
co je to docela slusne?
Andy Cawt
Profil
Ja mám tiež štrnásť. PHP sa zatiaľ učím pokus o internetový obchod.
Kuknite v názore na stránku SABBIA RISTORANTE, tam je pár odkazov.
Majte sa
pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
Take se zabejvam trosku amatersky programovani a nemohu rici ze nektery programovaci jazyk umim na cca 50 procent. Neco malo zvladam v php, html, assembler MC68000, assembler PIC, Z80,Cecko PIC, VHDL, Visual Basic a Cecko pro WinXP ...
Anonymní
Profil *
No .. tak žádný kurz. Prostě samo samo. No budu se tedy učit dál. Abych překonal další úrovně. Ted se chystám získat praxi a reference. Potom se chci naučit to vaše děsivé OOP, nebo se o to alespon pokusit. Zároven postgreSQL. Pak bych se rád naučil C++. Především mě zajímá komunikace programů s databázovímy servery. Je to pro mne totiž záhada. No sand za konkurence nebude tak velká. Vidím že se musím ještě hodně snažit.

1. největší problém je Česká republika. Musím se šprtat ty blbosti jako Př, Ďj atd. Přitom bych se 100x raději učil věci jako programování nemožného, Teoretickou Astrofyziku, logické obvody. No neřžekněte je to lepčí než nějaká rodinka která je k ničemu ? Svrhnout školství a nahodit znova. (Takoví reset by fakt neuškodil).

2. Rodiče. Musel bych u pc sedět všechen volný čas - čož by nepovolili.

3. Výkonné pc - snad někdy ježíšek přinese.

4. Dostatek bohatého knižního materiálu v knihovnách. (Červenou karkůlku tam mají 100x ve stech vydáních. Knížku o programování - jednu jedinou. A to Basic. Vydání z roku nebreč. PC na které onen Basic fachčil, jsou už v podobě petlahví. (Recyklovány).

No řekněte. Nerozvíjela by se informatika v Čr dynamičtěji ??? Já navrhuji deletovat program pitoma_vlada.com a nahradit ho schopným: profesionalni_vlada_jako_nikde.exe

Půjdu do deváté třídy. Za dva roky informatiky jsem se naučil pracovat v IE, Psát ve Wordu a pracovat s tabulkama v Exelu na úrovni klik a cvak.

REVOLUCIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5. to chce také výkonější češtinářky aby se nakonec čeština nevyměnila za HTML. Uznejme že lidimi, jako jsme mi fanatičtí programátoři píší více validně v HTML než v čj.

Díky to je vše.
Neotrid
Profil *
psal Neotrid ...
Lukáš Chmela
Profil *
Neotrid: Mluvíš mi z duše =).
Já asi taky nemám nijak extra vákonný PC, ale prostě vím jak na něj
a když člověk ví, zvládne všechny nástrahy. Kdyby mi chyběla polovina znalostí,
server by mi dokonale položil PC na věčný spánek a hackeři by si libovali nad
mými tajnými informacemi :D
Neotrid
Profil *
PS: 6. A to nejdůležitější bych zapoměl. Mám závazky vůči púrogramátorskému týmu. Ještě sice neplatili penízma. Ale i tak. Když už mne přijali tak musím makat .... nevíte jak tuto situaci řešit ?? (PPS: ještě nevyplatili mnic. )
Lukáš Chmela
Profil *
Neotrid: a nekecáš tak trošku? :D
No jak z toho, jak zo toho...
Vzít si ze šuplíku papír, dát ho do tiskárny, vytisknout na něj dokument o průměrným měsíčním platu 27 000Kč, říct šéfovi že je to poplatek za prasklý plynový potrubí, ať to podepíše a máš to v suchu xD.
Nebo jednoduše řekneš sbohem ;-)
V nejhorším případě se skryješ před celým světem v márnici, kde dostaneš prachy aspoň za orgány ;-)
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0