Autor Zpráva
Lamca
Profil *
Potřeboval bych si po uploadu uložit do DB pár věcí:
1. rozlišení obrázku
2. formát obrázku
Prisím jaké na to jsou funkce ?? díky..
Eddie
Profil
staci? http://www.php.net/manual/cs/ref.image.php
Lamca
Profil *
Toho je tak hodne ze nevim jaky funkce použit.. ??
Eddie
Profil
http://cz.php.net/getimagesize
Lamca
Profil *
hmm nechapu... nejsou nejaky fce jako treba $_FILES['upload']['name'] neco podobneho?

jeste jsem se chtel zeptat jak zjistit ID která se v DB bude práve nacházet například když poslední ID uložená v DB je 127 tak aby se mě vypsala ID kterou zrovna budu ukladat (což je 128) (proste aby se ukazala jaka tam bude ID nes se ulozi do DB).. diky
DJ Miky
Profil
jeste jsem se chtel zeptat jak zjistit ID která se v DB bude práve nacházet například když poslední ID uložená v DB je 127 tak aby se mě vypsala ID kterou zrovna budu ukladat (což je 128) (proste aby se ukazala jaka tam bude ID nes se ulozi do DB)..

Zpětně přes mysql_insert_id(), dopředu buďto vybrat nejvyšší (fce MAX()) a přičíst jedničku (nesprávné, pokud se poslední záznam vymaže) nebo na to možná bude nějaká funkce.
Lamca
Profil *
No spis bych potreboval nejakou funkci ja posledni ID vypsat nemuzu nejde to.. mam proste formulare na ulozeni a nahore musim vypsat jaky to bude ID.. pak dat vložit do DB a ID i zbytek se vloži do DB..
HonzaH2
Profil
Jak Ti psal DJ Miky, použij funkci mysql_insert_id, ta vrací generovanou hodnotu id posledního příkazu INSERT takže k ní ještě přičti jedničku a máš to co chceš
Lamca
Profil *
To nemuzu protoze tam mam i smazani a kdyz preci smazu dany ID (napriklad 120) a pri vytváreni prictu k ID 119 jednicku tak se me stejne ulozi do DB pod 121 a ne pod 120 protoze DB smazany ID preskakuje..
krteczek
Profil
Lamca: pokud je autoincrement pro id tak se nestarej, ale postupuj takhle: nahrej a zpracuj obrázek, ulož info o něm do db a mysql_insert_id() ti rekne to id a prejmenuj obrázek podle vraceneho id
krteczek
Lamca
Profil *
jak se nacte nejvetsi hodnota ID v databazi?
tiso
Profil
Lamca prečo silou-mocou chceš to najväčšie id?
DJ Miky
Profil
jak se nacte nejvetsi hodnota ID v databazi?

Nejvyšší hodnota (ne hodnota auto_increment) se zjistí dotazem:

SELECT MAX(id) FROM tabulka
- nebo -
SELECT id FROM tabulka ORDER BY id DESC LIMIT 1
Lamca
Profil *
a jak k tomu prictu tu jednicku pls :)
z databaze to vytahnu $text[0]; a jak k tomu prictu jedna.. :) sem lama co njn
djlj
Profil
SELECT MAX(id)+1 FROM tabulka

SELECT id+1 FROM tabulka ORDER BY id DESC LIMIT 1
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0