Autor Zpráva
HGD
Profil
zdarec, mam takovej problémek...
1) Když chci aby při vypisování článku mi to napsalo i datum vložení, tak to musim při ukládání toho článku uložit datum do DB nebo si to nějak pamatuje???

2) A ještě jeden, když vypisuju datum, jde nějak upravit formá?t
krteczek
Profil
1. ano, musíš mít sloupec s časem (třeba datetime => ukládá čas ve formátu rok-měsíc-den hodina:minuta:sec)
2. ano jde
Hugo
Profil
ad 2) Jde to přímo v MySQL pomocí funkce Date_Format.
HGD
Profil
1) a když teda budu vkládat datum do DB, tak kde ho seberu?
...mě stačí jenom DD-MM-RRRR, čas ani nepotřebuju

2) a ta úprava by byla? -> SELECT DATE_FORMAT(NOW(),"%e.%c.%Y");
HGD
Profil
tak pomozte pls :) ,sem z toho jelen !!!
Ten datum už musim uložit upravenej tak, jakej chci výstup pak, nebo uložim to NOW() a pak při výpisu ho upravim ???
A jak? THX
BetaCam
Profil
Ulož NOW() a pak při výběru z DB pouzij něco jako

SELECT DATE_FORMAT(date, '%d. %m. %Y') AS datum FROM news

date - sloupec kde mas uložené datum

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0