Autor Zpráva
šárinka
Profil
Ahoj all, mám jednoduchou otázku můžu použít do header ("Location: $adresawebu); nějakou proměnnou mě to nefunguje? poradte
djlj
Profil
Můžeš. Asi je v proměnné něco jiného, než si myslíš.
Paulí
Profil
no mě to původně taky nešlo

<?php
header("Location: neco.php");
?>

ale pak jsem zjistil že tato funkce funguje jen v určitým kodování souboru ......
zní to jako nesmysl, ale je to tak .....
djlj
Profil
Paulí
Taky že to je nesmysl. Měls asi jen na začátku BOM od utf-8.
tiso
Profil
Paulí - to je somarina, chyba bude asi v tom že pri kódovaní utf-8 máš v tom súbore i identifikačný byty utf-8 kódovania - BOM

šárinka - môžeš, ale:
1. na konci reťazca ti chýbajú úvodzovky
2. premenná $adresawebu by mala obsahovať absolútnu adresu (http://example.com/...)
3. header môžeš použiť len pred odoslaním akéhokoľvek výstupu do prehliadača.
Paulí
Profil
djlj
není ... v souboru ANSI to jde jako po másle ....
ale v UTF-8 nebo UNICODE to vypíše errorovku
Paulí
Profil
tiso
no tak to je možný .....
tiso
Profil
Paulí - tak sa dohodni, ja i djlj sme ti napísali to isté, takže prečo mne dávaš za pravdu a jemu nie?
Paulí
Profil
tiso
tak pardon no .... já jsem právě nevěděl, co to je to BOM, ale ty jsi to líp vysvětlil .... (offtopic)

djlj
ano ... máš pravdu ...
suky
Profil
header ("Location: ".$adresawebu);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0