Autor Zpráva
jakubroz
Profil
ahoj,
mam udělaný přihlášení pomocí session.
když chci udělat nějakou stránku jenom pro reg. tak na začátek dam tohle
<?php
/*
* Pokud uživatel není přihlášený, místo obsahu se mu ukáže tato hláška.
*/
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
	echo "<h1>Tato stránka je jen pro registrované</h1>";
	exit;
}
?>

a pak to pod tim kodem üž se zobrazí jenom registrovaným.
Jak mam udělat když nechci aby celá stránka byla jenom pro registrovaný, ale jenom určitej kuss.
Takže když neni přihlášenej tak se mu prostě ten jeden kus(div) nezobrazí.
Nevíte jak na to? Předem dík.
YoSarin
Profil
úplně stejně - jen otoč tu podmínku ( z !isset na isset ) a do toho echo co tam máš dej to, co se má zobrazit jen přihlášeným
jakubroz
Profil
no tak to nejde.
nic to nezobrazí ani přihlášenýmu
YoSarin
Profil
jakubroz
Musíš tu podmínku upravit celou...
<?php
if(isset($_SESSION['prihlasen']) && $_SESSION['prihlasen'] == 1){
	echo "Tohle uvidí jen přihlášení";
	// exit; - ten už tady být nemá
}
?>
Měsíček
Profil
Jen blafuju, ale nemá "and" menší přednost než "!="? Tudiž by mělo být

if((!isset($_SESSION['prihlasen'])) and ($_SESSION['prihlasen']!=1)){
Měsíček
Profil
YoSarine, ale mu jde o to, aby se ten text "zobrazil" všem nepřihlášeným a nezaregistrovným, alespoň doufám .. takhle uděláš pravý opak :)
YoSarin
Profil
Měsíček
Vycházím z tohohle: když neni přihlášenej tak se mu prostě ten jeden kus(div) nezobrazí.
Takže jsem to snad pochopil dobře :)

Update
Mimochodem, v tom původním (detekce že uživatel není přihlášený) by místo and IMHO mělo být or...
orava
Profil
if ($_SESSION['prihlasen']==1){ ?>

... tie divi a bohvieco ...

<?php } ... pokracovanie php kodu
Měsíček
Profil
"Takže jsem to snad pochopil dobře :) "

Tam v té větě jsem moc nepochytil ten "div", který nikde není :)

A já vycházím z tohohle ..

Pokud uživatel není přihlášený, místo obsahu se mu ukáže tato hláška.

Možná se mýlíme oba :)
YoSarin
Profil
Měsíček
Ano, to patří k tomu: když chci udělat nějakou stránku jenom pro reg. tak na začátek dam tohle
A já odpovídám na otázku: Jak mam udělat když nechci aby celá stránka byla jenom pro registrovaný, ale jenom určitej kuss :)
jakubroz
Profil
dik
jakubroz
Profil
YoSarin
pochopil si to dobře. už mi to jde. moc dik
Měsíček
Profil
Tak v tom případě jsem to pochopil já špatně, takže se ti omlouvám YoSarine :)
YoSarin
Profil
Měsíček
Omluv skutečně netřeba ;)
jakubroz
Profil
mam tady ještě dotaz.
Mam udělanej i takovej vzkazním mezi uživateli. Uživatelé si můžou posílat zprávy.
Chci aby každému registrovanému přišla hned taková uvítací zpráva.
Udělal jsem to tak že když vkládám registrační udaje do databáze tak vložim hned vzkaz do tabulky se vzkazama.
Ale:-D Mam to udělaný tak že je v tabulce sloupec od_id a pro_id.
takže od_id dam id admina(to je v poho) ale jak mam dát pro_id? Když ještě neznám jeho id? Jeho id beru z session a když neni ještě přihlášenëj tak ho nevim.
Jak by jste to udělali, aby prostě když se registruje tam byl i zápis kterej mu vzkaz zapíše do databáze.
(potom ty vzkazy vypisuju právě podle jeho id-což je pro_id)
Dik
YoSarin
Profil
jakubroz
No, tak mu tam ten vzkaz vlož až po registraci - uživatel se zaregistruje (tzn. vytvoří se mu záznam v db), ty si ho v db zpětně vyhledáš (třeba podle username, které by mělo být unikátní) a dostaneš jeho ID.
jakubroz
Profil
no to jo. ale to bych to musel posílat každému zvlášt já.
jakubroz
Profil
tak nenapadá vás něco dalšího jak to udělat?
YoSarin
Profil
jakubroz
Jak ty? To udělá ten skript - hned po registraci - nějak takhle:
1. uložení informací o uživateli do db (registrace)
2. select, který v db zjistí ID právě vytvořeného uživatele
3. do db se vloží vzkaz od_id = id admina, pro_id = ID vytažené z db v kroku 2

Přesný kód ti psát nebudu, nemám moc čas...
jakubroz
Profil
no, to by hned po registraci musel být přihlášenej ne? protože když po registraci normálně pujde dál na stránku, tak já nepoznám co je to za uživatele? ke kterýmu to mam zapsat. to vim až po přihlášení.
možná sem tě nepochopil.
jakubroz
Profil
tak nevíte jak by jste to udělali?
Poradte. dik
YoSarin
Profil
jakubroz
To posílání vzkazu může být v úplně tom samém skriptu co je registrace - stejně jako automaticky ukládáš do db registrační údaje můžeš uložit i údaje o vzkazu...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0