Autor Zpráva
prochazka.zde.cz
Profil *
Dobry den,
mam vstupni cislo. kde muze bejt i nekolik desetinnych mist a potreboval bych vysledek typu:

0.0
0.5
1.0
1.5
2.0
2.5
3.0
3.5
4.0
4.5
5.0

rozmezi vstupnich cisel bude od nuly do 5 a vysledek bych potreboval jak uz jsem nastinil vise. Jednak zaokrouhlit na jedno desetinne misto, a aby desetinne misto obsahovalo bud nulu nebo 5ku...
josu nejake navrhy?

predem diky za kazde info...
Taps
Profil
ceil, round, floor zkus si to projít v php manuálu
prochazka.zde.cz
Profil *
rival jsem se na round funkci ale ta me zaokrouhli treba cislo na 3.25 na 3.3 ale v tomto pripade bych chtel vysledek 3.0 ale zase preba pri 3.56 se provede zaokrohleni na 3.6 ale ja chci v tomto pripade 3.5.....
nesce se me psat 10 podminek a v nich definovat intervali....
prochazka.zde.cz
Profil *
o co jde? mam nejake hlasovani od 0 do 5 a vysledek se bude zobrazovat ciselne, tak i graficky. pro graficke zobrazeni mam 10 obrazu. ziskane cislo vynasobim 10 a priradim k nemu priponu .gif a mam nazev obrazku....
somebody
Profil
Tak tam dej rozpětí ne? >3,75 a <=4,25 a máš to ne?
Jinou šanci v tomhle nevidím...
karbon
Profil *
$vysledek = round($cislo * 2) / 2;
?
prochazka.zde.cz
Profil *
to samebody:

toho jsem se chtel vyhnout...nechtel jsem definovat 10 podminek....
P_T_
Profil
a co zkusit
echo round(3.6, 0);
prochazka.zde.cz
Profil *
´to karbon: super, primitivni a pritom elegantni, ze me to take nenapadlo :):):).

dikec.
Libuse
Profil *
vubec to nechapu muzete mi to nak vysvetlit???
jansfabik
Profil
Libuse
když vynásobíte číslo dvěma (vydělíte je 0,5), zaokrouhlíte je a pak vydělíte dvěma (vynásobíte 0,5), tak jednoduše zaokrouhlíte číslo na 0,5

stejně je to při zaokrouhlování třeba na desítky:
1. vydělíme číslo číslem 10
2. zaokrouhlíme na jednotky
3. vynásobíme číslem 10
round ($cislo / 10) * 10
Jiřík
Profil
bezpečně zaokrouhlit na desetinná čísla lze takto:
echo round($cislo.2)//to číslo za tečkou udává na kolik desetinných míst chceme zaokrouhlit
Majkl578
Profil
Jiřík
ne tecka ale carka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0