Autor Zpráva
echo
Profil *
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak by šly dát všechny možné hodnoty do pole ("SELECT uzivatel FROM sys_uzivatele"). Tak, abych mohl použít třeba $pole[0] a vypsalo by mi to první výsledek atd...
Díky
Werewolf
Profil
Tak třeba takhle:
Ten select by mohl vypadat např. takto:
<select size="4" multiple>
    <option value="1" name="prvni">Auto</option>
    <option value="2" name="druha">Motorka</option>
    <option value="3" name="treti">Parník</option>
    <option value="4" name="ctvrta">Letadlo</option>
</select>

a ten php kód: (proměnný)
<?php
$pole = array($_POST['prvni'], $_POST['druha'], $_POST['treti'], $_POST['ctvrta'])
?>


P.S. Doufám, že to tak je, plz, vyzkoušej to co nejdřív a napiš...
echo
Profil *
Pardon, to neni to co jsem potreboval. Chtěl jsem něco na způsob tohoto:

$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM sys_uzivatele", $pripojit);

A ze všech možných hodnot udělat pole. Takže když budou v databázi záznamy:
1. řádek - Filip
2. řádek - Matěj

Pak by to pole mělo vypadat nějak takto: $pole = Array("Filip", "Matěj");
Nakonec jsem vše vyřešil pomocí while. Asi jsem špatně popsal svůj problém. Jinak mockrát díky za snahu.
Werewolf
Profil
Jo aha, tak to jáse taky omlouvám, řekl jsem Ti řešení pomocí PHP, když je tohle sekce PHP, ale nakonec jsi to vyřešil. Jinak než jsi chtěl. Mám tím na mysli, že jsi mohl vložit svůj problém do MySQL sekce.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0