Autor Zpráva
king26
Profil
Ahoj, potřebuji provést teto:
$add=mysql_query("INSERT INTO sys_message (id_user,from,date,subject,message,dulez) values ('".intval($_POST['pro'])."', '".intval($_SESSION['user']['id'])."', '".(time())."', '".mysql_real_escape_string($_POST['subject'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['message'])."', '".intval($_POST['dulez'])."')");

ovšem, hlási mi to tuto chybu:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from,date,subject,message,dulez) values ('1', '1', '1250671534', 'Re: Subject bl' at line 1

a zaboha nemůžu přijít na to, kde je chyba :(

Díky těm, kteří mají lepší oči a nebo lepší mozek :P
Majkl578
Profil
co si dumpnout vygenerovany dotaz a zkontrolovat? :)
Alphard
Profil
Pravděpodobně je to tím, že from je klíčové slovo. Bude stačit obalit ho zpětnými apostrofy, ale doporučuji sloupec přejmenovat.
king26
Profil
díky, tak tohle mě nenapadlo, přejmenuju
Mastodont
Profil
Alphard
Možná by stálo za to doplnit do FAQ databází
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/reserved-words.html
Alphard
Profil
Mastodont:
Navrhnu to Kajmanovi v jeho sekci, ale bez jeho souhlasu do jeho FAQ zasahovat nebudu.
Kajman_
Profil *
Moc mě nenapadá, jak by taková otázka zněla :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0