Autor Zpráva
jjjeeennn
Profil
Jsem snaživej ale blbej zoufalec - úplnej začátečník. Prosím nesmějte se mi, opravdu se snažím. A taky
prosím o radu jak na to:

Mám obrázek Modre_vrcholky.jpg a taky mám vizi, že bych mohl ty Modré_vrcholky umístit na své
stránce posun.html. .... Ale chtěl bych je umístit na základě údajů vyčtených z formulářů. Napsal
jsem to takhle:

<form action="posun.html" method=get>
<input name ="x">
<input name ="y">
</form>

<span stzle="position: absolute; top: x; left: y" ><img src=Modre_vrcholkz.jpg></span>

Tak tohle ze mě vylezlo a asi je to hodně směšné co?? Někdo by mohl poradit jak na to??? Díky předem.
Leo
Profil
Pokud to mate prevzit z formulare a ma se to nekde trvale ulozit, tak musite pouzit skriptovani na strane serveru, treba PHP. Leo
jjjeeennn
Profil
Dík, že ses nade mnou slitoval ......
Jo, mám to uložený na straně servru v PHP, kde si načtený hodnoty z formuláře (ty x a y) ukládám do souburu. Ze souboru je umím vytáhnout
zpět do PHP. Ale jak je dostat do tagu <span style="position: absolute; top: ...
tak to mi nejde a nejde ...
habendorf
Profil
Ale jak je dostat do tagu <span style="position: absolute; top: ...
tak to mi nejde a nejde ...


A co třeba ten span vypsat echem?
jjjeeennn
Profil
aha ... tak to mě nenapadlo ... napsat to echem v PHP... Hned na to letím
abych to odzkoušel a moc díkes
jjjeeennn
Profil
hmm... tak mi to stejně nejde

A i když jsem to nakonec celý i okleštil= zadal pevný hodnoty pozice a místo obrázku vložil text (hahaha), výsledek je tenhle:

funguje:
<span style="position: absolute; top: 200; left: 200">hahaha</span>

nefunguje:
<?
echo "<span style="position: absolute; top: 200; left: 200">hahaha</span> ";
?>

Přez echo mi to prostě nejde.
Leo
Profil
Protoze neumite pracovat s uvozovkami u retezcu, Leo
habendorf
Profil
<?
echo "<span style='position: absolute; top: 200; left: 200'>hahaha</span> ";
?>

nebo

<?
echo "<span style=\"position: absolute; top: 200; left: 200\">hahaha</span> ";
?>
jjjeeennn
Profil
moc a moc díkes ..... sem to mezitím zkoušel ve všech kombinacích a samozřejmě nic... tohle by mě stejně
nenapadlo ani náhodou
DÍKY
jjjeeennn
Profil
juchůůůůůů ... funguje to všechno
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.