Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lenkaaa Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 9. 2009, 19:10:29
Dobrý večer všem,
obracím se na vás s prosbou o radu... Chtěla jsem se zeptat, zda lze nějak udělat předem připravený rámeček dle mého vlastního gusta (řekněme například se zakulacenými rohy a obrázkem lupy) tak, abych do něj vkládala fotografie? Nemyslím tím obyčejný border, ale obrázek vytvoření například ve photoshopu nebo gimpu... Předem vám děkuji za rady. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 23. 9. 2009, 19:12:34
Lenkaaa:
Ano, mělo by to jít. |
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 23. 9. 2009, 19:34:23
Než se začneš ptát, jak na to, zeptám se já.
Obrázky budou stejně velké, případně budou jen ve dvou verzích (krajina, portrét), nebo bude každý jiný? |
||
Lenkaaa Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 9. 2009, 19:49:18
Bubák:
Chtěla bych, aby to vypadalo tak, že na stránce u každé novinky bude také fotografie - vždy stejné, nějaké rozumné velikosti (jedná se o web se psí tématikou). |
||
SwimX Profil |
#5 · Zasláno: 23. 9. 2009, 19:54:53
Lenkaaa:
jde to třeba tak, že obalíš img divem a tomu na pozadí dáš obrázek (v něm bude border dle tebe a uprostřed třbea bílo) bude mít position relative. v něm bude mít img position absolute a bude posunut o šířku okraje. Budou sice "na sobě", ale bude to vypadat jako rámeček fotky. Ale musí ty fotky mít pořád stejné rozměry. (což je to na co naráží Bubák) |
||
Taurus Profil |
Nemusí se dělat ani třída, stačí do css např.:
img { padding: 20px; background: url("obrazek.jpg"); } Takto to však dostanou všechny obrázky. Pro limitování na určitou část stránky je dobré img specifikovat na .trida img. Pokud jednotlivě, tak img.trida, ale obrázky v html pak musí mít class. |
||
Lenkaaa Profil * |
#7 · Zasláno: 23. 9. 2009, 21:52:17
Všem vám děkuji!
Ještě bych se chtěla zeptat, lze to udělat i obráceně? Resp., když mám pozadí (=rámeček), v něm vloženu fotografii, lze ještě něco dát přes fotografii? Myslím tím, že chci přes fotku například dát ještě špendlík... Jako aby do té fotografie zasahovala... |
||
don jebot Profil |
#8 · Zasláno: 24. 9. 2009, 08:21:21
pozri sa sem http://michalopalek.net23.net/downloads/pizza/ oba su to obrazky aj ramecek aj pizza .. pouzi firebug alebo dragonfly alebo develop toolbar a mas to ..
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0