Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin Kostelník Profil |
Chtěl bych si naprogramovat web a vytvořit si pořádné menu bohužel nevím jak se to dělá. Nevíte prosím nějaký obecný kod který slouží k vytvoření aspoň trochu slušného menu???
Moderátor Chamurappi: Titulek „MENU“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší. A přestaň psát titulky s CAPS LOCKem.
|
||
Beavis Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2009, 17:15:49
Martin Kostelník
Pleteš si kódování a programování, v tvém případě pouze nakódovat. Za obecný kód se dá považovat třeba <ul> <li> Ale předpokládám že nechceš jen textové, pak musíš zabrousit do tajů CSS. |
||
panther Profil |
#3 · Zasláno: 5. 10. 2009, 17:27:49
Beavis
„Pleteš si kódování a programování“ i na webu se dá programovat. I když, v tomto případě máš asi pravdu. Martin Kostelník být tebou, podíval bych se po nějakém volně šiřitelném řešení, nechází se jich na internetu dost. |
||
Beavis Profil |
#4 · Zasláno: 5. 10. 2009, 17:42:44
panther
Neříkám že se nedá, ale začátečník se asi hned nepustí do PHP či něčeho podobného. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 5. 10. 2009, 23:01:09
Spoustu menu najdeš tady:
http://interval.cz/stitek/css-menu/ Pár jednoduchých menu najdeš na i tady: http://teststranek.kvalitne.cz/ |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
#6 · Zasláno: 13. 10. 2009, 21:42:53
BUBÁK: Díky jenom nevíš kam u Horizontálního menu s vertikálním písmem vložit tento parametr:
<color="yellow" size="3"> abych mohl nastavit barvu a velikost odkazu v menu? Díky |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 13. 10. 2009, 22:37:25
Martin Kostelník:
Tohle se dělá přes CSS |
||
#8 · Zasláno: 14. 10. 2009, 07:07:37
Je tam i možnost to udělat v XHTML popsaná..a já nevím do jakýho parametru tam <color="yellow" size="3"> tohle vložit.
http://interval.cz/clanky/horizontalni-menu-s-vertikalnim-pismem/ Nevíš něco??? |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 14. 10. 2009, 07:11:25
|
||
#10 · Zasláno: 15. 10. 2009, 17:54:39
A jak si teda mám pls nastavit velikost odkazů v menu???
|
||
Chamurappi Profil |
#11 · Zasláno: 15. 10. 2009, 17:55:35
Reaguji na Martina Kostelníka:
Vlastností font-size. |
||
Janci Profil * |
#12 · Zasláno: 15. 10. 2009, 18:34:23
|
||
#13 · Zasláno: 16. 10. 2009, 06:10:33
Chamurappi: Díky ale jenom prosím kde v tom textu na kterej si mi poslal odkaz najdu jak to použít v odkazech když dělám web?? Díky
|
||
Bubák Profil |
#14 · Zasláno: 16. 10. 2009, 07:43:33
|
||
Mám konkrétně tento zdrojový kod. nevíte prosím co do něj připsat abych si nastavil velikost odkazů??
<ul id="MENU"> <li font color="yellow" size="3"><a href="dvd.html"> <em>D</em><em>V</em><em>D</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="books.html"> <em>B</em><em>O</em><em>O</em><em>K</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="magasines.html"> <em>M</em><em>A</em><em>G</em><em>A</em><em>S</em><em>I</em><em>N</em><em>E</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="posters.html"> <em>P</em><em>O</em><em>S</em><em>T</em><em>E</em><em>R</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="games.html"> <em>C</em><em>O</em><em>M</em><em>P</em><em>U</em><em>T</em><em>E</em><em>R</em> <em>G</em><em>A</em><em class="nd">M</em><em>E</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="shirts.html"> <em>T</em><em>-</em><em>S</em><em>H</em><em>I</em><em>R</em><em>T</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="figures.html"> <em>F</em><em>I</em><em>G</em><em>U</em><em>R</em><em>E</em><em>S</em> </a></li> <li><a href="soundtrack.html"> <em>S</em><em>O</em><em>U</em><em>N</em><em>D</em><em>T</em><em>R</em><em>A</em><em>C</em><em>K</em><em>S</em> </ul> <body bgcolor="black"> </head> |
||
Shulík Profil |
#16 · Zasláno: 17. 10. 2009, 18:13:34 · Upravil/a: Shulík
Co myslíš velikostí odkazů nevím. Pokud velikost textu, tak například každému <a> nastav style='font-size:xy', přičemž xy nahraď požadovaným číslem.
<li font color="yellow" size="3"> by mělo být spíš <li style='color:yellow;font-size:3;'> Ale doporučuju Ti si stáhnout nějaký WYSIGYG editor (NVU například), který Ti vyhodí podobný, ne-li lepší kód s mnohem menšími problémy :) Mimochodem, tip na dnešek: To tagu <em> můžeš vložit i víc písmen najednou :) |
||
Bubák Profil |
#17 · Zasláno: 17. 10. 2009, 20:33:02
Martin Kostelník
Tvůj problém je zřejmě v tom, že nevíš, jak k HTML připojit CSS. Kde vlastně máš styl k menu? Ve stylu si najdeš font-size, color, nebo třeba background, tak si tam dej, co potřebuješ. Shulík „Mimochodem, tip na dnešek: To tagu <em> můžeš vložit i víc písmen najednou :)“ To je proto, že jde o menu s vertikálním textem, <em> je v CSS deklarován jako blokový a proto jsou písmenka pod sebou. font-size:3; /* tři brabmory? */ http://www.jakpsatweb.cz/css/css-jednotky.html Pro úplnost, line-height dovoluje použít násobek výšky řádku, ten je bez jednotky. |
||
Tak už jsem nějaké menu zvládl leč mám asi chybu v kodu ale nevím kde. Na začátku se první odrážka odkazu nechce vybarvit na žluto přičemž ty ostatní jdou a poslední odkaz se mi taky neobarvil na žluto. Nevíte pls v čem je chyba?? Tady je kod:
<ul> <p align="left"> <font size="6" face´"Arial" color="white"> <b>MENU</b> </font size="6" face´"Arial" color="white"> </p align="center"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="dvd.html"><font color="yellow" size="4">DVDS</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="books.html"><font color="yellow" size="4">BOOKS</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="magasines.html"><font color="yellow" size="4">MAGASINES</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="posters.html"><font color="yellow" size="4">POSTERS</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="games.html"><font color="yellow" size="4">PC GAMES</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="shirts.html"><font color="yellow" size="4">T-SHIRTS</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="figures.html"><font color="yellow" size="4">FIGURES</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="soundtrack.html"><font color="yellow" size="4">SOUNDTRACKS</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> <li font color="yellow" size="4"> <p align="left"> <a href="cassets.html"<font color="yellow" size="4">VIDEOCASSETTES</a> </p align="left"> </li font color="yellow" size="4"> Moderátor Mistr: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Bubák Profil |
#19 · Zasláno: 19. 10. 2009, 10:31:20
Martin Kostelník
1. to není kód, to jsou zvratky 2. nepoužívej tag FONT 3. nauč se aspoň základy HTML |
||
#20 · Zasláno: 19. 10. 2009, 18:27:19
„1. to není kód, to jsou zvratky
2. nepoužívej tag FONT 3. nauč se aspoň základy HTML“ A jak by to teda moc tě prosím mělo vypadat?? |
||
panther Profil |
#21 · Zasláno: 19. 10. 2009, 18:30:31
Martin Kostelník
„A jak by to teda moc tě prosím mělo vypadat??“ koukni se, jak vypadají menu. Odkaz už tu byl od Bubáka |
||
#22 · Zasláno: 19. 10. 2009, 18:47:31
„koukni se, jak vypadají menu. Odkaz už tu byl od Bubáka“
Chtěl bych to menu udělat takhle v XHTML: http://interval.cz/clanky/horizontalni-menu-s-vertikalnim-pismem/ Ale jak si tam mám nastavit velikost písma a jeho barvu styl apod...tag <font color=.....> mi tam nefungoval??? |
||
panther Profil |
#23 · Zasláno: 19. 10. 2009, 18:48:42
Martin Kostelník
CSS, konkrétně font-size - základy CSS si prostuduj na JPW. Už se na nic teď neptej a začni se učit. |
||
#24 · Zasláno: 19. 10. 2009, 19:13:51
„Martin Kostelník
CSS, konkrétně font-size - základy CSS si prostuduj na JPW. Už se na nic teď neptej a začni se učit.“ Strašně moc se ti omlouvám že se ještě ptám..zkusil jsem zdrojový kod tento: <p align="left"> <font size="7" face´"Arial" color="white"> <b>MENU</b> </p align="left"> </font size="7" face´"Arial" color="white"> <div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <li><a href="dvds.html" font color="yellow" size="6">DVDS</a></li> <li><a href="#">Hlavní sekce</a></li> <li><a href="#">Podsekce</a></li> <li><a href="#">Detail</a></li> </ul> </div> </body> </html> A prostě mi nefunguje nastavení velikosti a barvy. Prosím vážně mi řekni co mám napsat a kde mám chybu a jak ji upravit protože podle mě začít se učit CSS když jsem sotva začal html je podle mě kravina... |
||
Shulík Profil |
#25 · Zasláno: 19. 10. 2009, 19:18:41
Při uzavírání tagů stačí napsat pouze </p>, ne </p align="left">.
U <font face> máš místo závorek apostrof. A opravdu, radši se na to teď vykašli, nastuduj si něco o CSS a používaných tazích (což <font> určitě není) a pak s webdesignem zkus zase začít :) |
||
panther Profil |
#26 · Zasláno: 19. 10. 2009, 20:15:11
Martin Kostelník
„podle mě začít se učit CSS když jsem sotva začal html je podle mě kravina...“ ne, CSS jde ruku v ruce s HTML. Jedno bez druhého je málo. „<font size="7" face´"Arial" color="white">“ za „face“ ti chybí rovnítko (překlep). Jestli to nepomůže, tak nevím, nikdy jsem nepoužíval. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0