Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Jak delate sekce? Mam napr. sekci fotkyMest a v ni sekce Praha, Brno, Plzen,... Hlavicka s menu se mi includuje, takze mi nefunguji URL. Mam tam <a href = "fotkyMest/praha.php">, ale pokud jsem v sekci praha, tak to nefunguje. Neni proto lepsi davat do vsech odkazu kompletni url?

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Beavis
Profil
Hlavicka s menu se mi includuje, takze mi nefunguji URL
Nechápu smysl.
Kód vkládej pomocí .
Chápu to tak, že se ti v příslušné podsekci (praha) nezobrazuje hlavicka s menu.
Pak máš špatně nastavenou adresu vkládaných souboorů - pozměn to na
./soubor.php
.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Beavise:
Kód vkládej pomocí
U jednoho kousku kódu uvnitř věty vypadá [pre] ošklivě, protože tvoří blokový element a zlom řádku uvnitř věty je větší prohřešek než proporciální neobarvené písmo.


Reaguji na Anonyma:
Jestli jsem tě správně pochopil, asi by se ti hodilo znát relativní kořenové adresy, nebo element <base>.
Anonym
Profil *
Beavis
„Hlavicka s menu se mi includuje, takze mi nefunguji URL“
Nechápu smysl
.
Prostě mám soubor hlavicka.php, který pomocí require vkládám do každé stránky. A v tom souboru hlavicka.php jsou odkazy ve tvaru <a href = "fotkyMest/praha.php">. Pokud jsem na stránce index.php, která je na stejné úrovni jako složka fotkyMest tak to funguje, ale pokud jsem na stránce praha.php, tak mam smulu...
Anonym
Profil *
Není proto nejjednodušší psát absolutní adresu? <a href = "http://example.com/fotkyMest/praha.php">
panther
Profil
Anonym
Není proto nejjednodušší psát absolutní adresu?
piš si je, jak chceš.

Absolutní adresu nemusíš psát s example.com, stačí „/fotkyMest/praha.php“. Případně, o adresář výše, pomocí „../“.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: