Autor Zpráva
Patrik
Profil *
Dobrý den!
Tak si zkouším vytvářet nějaké webové stránky podle www.jakpsatweb.cz.
Sedim u toho dvě hodiny a zatim mi to jde.Teť se však nemůžu zbavit rámečku okolo obrázkového odkazu na stránku ,,stran.htm" (viz kód).Prosím poraďte mi co stím.
Díík

kód:

<html>
<head>
<title>pokus</title>
</head>
<body>

<embed name="buc" src="buc.mid" hidden autostart="false">

<span style="position: absolute; top: 38px; left: 45%; z-index: 1"><img src="bod.gif">

<a href="stran.htm" onmouseover="document.buc.play()" onmouseout="document.buc.stop()">
<span style="position: relative; top: 0px; left: 0px; z-index: 1"><img src="zav.gif" onmouseover="this.src = 'zav1.gif'" onmouseout="this.src = 'zav.gif'"></span>
</a>

</body>
</html>
Robotus
Profil *
border u img na nulu
Patrik
Profil *
Vždyť tu žádný bordernemám. Nebo mi tam někde chybý?
Spikee
Profil
Patrik
<img border="0">
prípadne pomocou CSS:
img {border:0}
Spikee
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/border.html
Patrik
Profil *
Dííík už to jde.
Radek Hrabůvka
Profil
Patrik Vždyť tu žádný border nemám. Nebo mi tam někde chybí?
Rámeček kolem obrázku, který je odkaz, jsi tam měl, protože to je pro většinu prohlížečů výchozí styl. Podobně textový odkaz je normálně podtržený-modrý/fialový, nadpisy velkým tučným písmem..., aniž bys něco zadával. Pak se to dá změnit pomocí css.
Já na to používám css zápis podobný, jako Spike, ale to je trochu vyšší dívčí na pochopení. Pokud to zatím nechápeš, nech to koňovi, nebo si najdi články, kde je "kontextová deklarace"
a img {border:0}
Patrik
Profil *
Radek Hrabůvka dík za vysvětlení. Já už jsem to pochopil od Spikeea. Jenom jsem potřeboval trochu postrčit.
Mě se to zdá docela logický a lehký.CSS jsem už taky pochopil.

ahoj Patrik
habendorf
Profil
CSS jsem už taky pochopil.
Tak to je hodně odvážné tvrzení.
Patrik
Profil *
Asi jsem to napsal moc honosně,myslím pouze základy.
Havel-st
Profil *
proč, pravidla jsou celkem jednoduchá, horší je to s podporou u browserů-(u) - tam teprv musí nastoupit logika a zkušenosti v plném nasazení
habendorf
Profil
Asi takhle: nastavit pár barviček apod. je dost jednoduché. Ale udělat kloudný layout s třeba čtyřmi sloupci, který bude gumový, bude fungovat bez obrázků a ve všech prohlížečích, to zas už není až taková sranda. Prostě učit se, učit se, ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.