Autor Zpráva
Michelle
Profil *
Ahoj, nejsem si jistá, zda už tady tento problém někdo neřešil, ale témat je tolik, že nelze prohledat všechny a tak se ptám... Pokouším se vytvářet web (respektive blog) u poskytovatele blogspot.com, který dovoluje upravovat si libovolně stránky pomocí html a CSS. Zatím šlo všechno co se týče vizuálních úprav bez větších zádrhelů, mám však malý problém se zobrazováním článků. Nastavení blogspotu mi umožňuje zobrazovat jednotlivé články v rubrice pouze celé, nikoli jako seznam. Neexistuje tam ani žádný perex (snad se nemýlím, že se jedná o ten vodorovný oddělovač). A tak se chci zeptat, zda neexistuje nějaký tag, kterým by se dalo v šabloně, nebo přímo v článku pořešit výsledné zobrazování? Takhle je to totiž neskutečně dlouhé (když se zobrazuje celý text) a než by se někdo roloval na konec rubriky, zabralo by to roky. Nevím, zda se to nedá někde nastavit přímo na blogspotu, ale nic podobného jsem neobjevila. Předem mnohokrát děkuji, pokud mi někdo pomůže.
Joker
Profil
Michelle:
blogspot neznám, ale tohle by šlo řešit přes CSS overflow anebo Javascript.
Michelle
Profil *
Joker: díky. A jakým způsobem? Dívala jsem se na možnosti toho overflow, ale nevím, kam bych to tam šoupla? Jestli přímo do článku, nebo do nastavení menu? Omlouvám se, já jsem co se těchhle věcí týče začátečník.
Petr ZZZ
Profil
Michelle
Jestli můžeš na blogu psát HTML-Kód, tak si napiš do zdrojového kódu stránky třeba toto:

<ul>
<li><a href="kocka.doc">Článek o kočce</a> ve Formátu doc </li>
<li><a href="pes.html">Článek o psovi</a> ve Formátu HTML </li>
<li><a href="jezek.doc">Článek o ježkovi</a> </li>
<li><a href="les.pdf">Článek o lese</a> ve Formátu pdf </li>
<li><a href="louka.txt">Článek o louce</a> ve Formátu txt </li>
<li><a href="pes.jpg">Obrázek psa</a> ve Formátu JPG </li>
</ul>


Ty soubory kocka.doc, les.pdf atd. musí samozřejmě (v příslušnem formátu) existovat a musí být uloženy ve stejné složce jako ta HTML-stránka, do které ten kód napíšeš. Jsou-li jinde, musíš k nim napsat příslušnou cestu, např.:
<a href="cesta/pes.html">Článek o psovi</a>


Více třeba zde: http://www.jakpsatweb.cz/jak-udelat.html
nebo zde: http://www.jakpsatweb.cz/zaklady-html.html
Michelle
Profil *
Petr ZZZ: o tomhle klasickém seznamu vím (použila jsem ho na menu), spíš jsem myslela, jestli neexistuje nějaký trvalý příkaz, aby se články tímhle způsobem řadily automaticky. Připisovat je do seznamu ručně pokaždé při zadání nového textu je pro mě trochu složité, obzvlášť když těch textů je hodně. Na blogu je vždy předdefinovaný způsob zobrazování článků, v tomto případě celé od začátku až do konce, jiné poskytovatele tuto "seznamovou" možnost mají, tak mě zajímalo jestli na to neexistuje nějaký speciální trik nebo spíš kód, kterým by se to dalo poupravit... každopádně díky.
Petr ZZZ
Profil
Tak to ti neporadím. Možná se zeptat poskytovatele nebo jiných účastníků blogu, jak to řeší oni.
Shulík
Profil
Bohužel nevím, jak přesně blogspot vypadá a jaké možnosti nabízí, ale jít by to nějak upravit mělo.
Buďto hrubě (nastavení výšky a overflow:hidden; všem prvkům ohraničujícím článek) nebo nějak jemněji (článek by měl úvodník, nějaký podnadpis nebo jak to nazvat a zbytlý text by se ohraničil tagem s nastaveným display:none;).

Ale možná to na blogspotu není možné.
Michelle
Profil *
Shulík: Jo to je přesně ono !!! Díky moc! Zkusím

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: