Autor Zpráva
Patrik
Profil *
Ahoj všichni.
Prosím poraďte mi někdo.Potřeboval bych udělat tlačítko, kterým bych vkládal obrázky do stránky.Myslím to takhle.Mám stránku,v ní tlačítko.Máčknu tlačítko a objeví se mi např:obrázek č.1,který je uložený v nějakém adresáři.Máčknu podruhé a na té samé stránce se místo obr.č.1 objeví obr.č.2.Obrázků by mělo být asi 100.
Dík Patrik.
habendorf
Profil
To je jednoduchý: na onclick toho buttonu pověsíš funkci, která
1) zvýší index o 1
2) změní src u img na jméno+index
3) začne preloadovat následující obrázek

Ale obrázky se musí jmenovat všechny stejně s rostoucím indexem. Třeba img1, img2, ...
Kdyby se jmenovaly různě, musel bys je předtím nasypat do nějakého pole.
Patrik
Profil *
Dík za radu,teť jsem si pročítal www.jakpsatweb.cz a jsem z toho trochu dost zmatený.Prosím pomozte mi.
Patrik_Pomóóc
Profil *
Nemůžete mi prosím někdo udělat ten bod 1) od habendorfa.Prosim
Leo
Profil
Neberete si velke sousto, pokud s tvorbou stranek zacinate? Umite neco z JavaScriptu? Leo
habendorf
Profil
Bod 1) je skutečně ten nejlehčí.
i+=1;
habendorf
Profil
<script>

var i=1;
var pocet=100;
function nextimg() {
i+=1;
if (i > pocet)
alert("Žádné další obrázky nejsou");
else
document.getElementById("nevolte-socany").src="img"+i+".jpg";
}
</script>


<img src="img1.jpg" id="nevolte-socany" width="100" height="100" alt="něco" title="něco" />
<input type="button" value="Další obrázek" onclick="nextimg();" />



Podmínky:
1) obrázky se jmenují img1.jpg, img2.jpg .... žádné číslo nesmí být vynecháno
2) jsou nahrány ve stejném adresáři jako html soubor, jejich počet je v proměnné pocet
3) všechny mají stejné rozměry - uprav si width a height, stejný alt a title
4) pokud by rozměry, alty a titly měly být různé, musejí se nasypat do nějakého pole
5) je to bez preloadu, ten tam kdyžtak dopiš, není to nic těžkého.
Patrik
Profil *
Dík za kód,škoda že to nechápu.Pokouším se vytvořit ten preload.Bohužel nevím jak to vyzkoušet na počítači a proto se ptám.
Je to takhle?


<script>

promenna = new Image();
promenna.src ="img1.jpg" id="nevolte-socany";
</script>
Leo
Profil
Ne, do vlastnosti src priradite jen to, co byste dal do atributu src v html. A preload delate na nasledujici obrazek. Leo
Patrik
Profil *
Jo jo,je toho na mě moc.Nejhorší je,že už na to nemám čas.Zítra jedu na tábor a vracím se až 29..Chtěl jsem si připravit stránky a potom do nich vložit obrázky.Jestli by my náhodou chtěl někdo pomoct tohle udělat tak,bych potřeboval na prvním místě ještě udělat tlačítko,které by ty obrázky zase vracelo po jednom na začátek a dvě tlačítka z toho aby jedno vrátilo 1.obrázek a druhé aby ukázalo zase poslední.Ten preload bych si pak už nikdy dyštak dodělal sám.Bestak jsem o něm dřív ani nevěděl.
Dík za dosavadní pomoc.
Ahoj. Patrik
habendorf
Profil
Tak tady máš čtyřtlačítkovou verzi:

<script>
var i=1;
var pocet=20;
function zmena(kam) {
if (kam==0) alert("Předchozí již nelze");
else
{if (kam==pocet+1) alert("Následující již nelze");
else
{i=kam;
document.getElementById("nevolte-socany").src="img"+i+".jpg";}
}
}
</script>

<img src="img1.jpg" id="nevolte-socany" width="100" height="100" alt="něco" title="něco" />
<input type="button" value="První" onclick="zmena(1);" />
<input type="button" value="Předchozí" onclick="zmena(i-1);" />
<input type="button" value="Následující" onclick="zmena(i+1);" />
<input type="button" value="Poslední" onclick="zmena(pocet);" />
Leo
Profil
Koukam, ze nekteri radi udelaji praci za ostatni, kteri jsou lini se ucit :-) a hlavne premyslet, Leo
habendorf
Profil
Leo: Taky se teprve učím, beru to jako cviko :o)
Petr_K
Profil *
Ahoj,docela by mě zajímalo,jak vypadá ten preload.Vždiť nevým jaký obrázek bude následovat.Ukažte mi ho prosím.Petr_K.
Alice
Profil *
Petre_k,nevím,možná je to blbost ale já bych ten preload udělala takhle.
<script>

promenna = new Image();
promenna.src ="img"+i+"+1.jpg";}
</script>


Jestli je to špatně tak to prosím někdo opravte.
Alice
Profil *
Teď jsem si uvědomila,že jak jsem to napsala to bude chodit akorát dopředu.Aby to chodilo i naspátek,tak to fakt nevím.
habendorf
Profil
Teď jsem si uvědomila,že jak jsem to napsala to bude chodit akorát dopředu.
Ne, nebude to chodit ani dopředu.
Leo
Profil
Prisvih je v tom, ze JavaScript pouziva operator + jak na scitani, tak je spojovani retezcu. Pokud je jeden ze dvou operandu retezec, je vysledkem retezec, a zacina to po dvojicich zleva. Takze pokud napisete (predpokladejme, ze v promenne i je cislo treba 4)

"img"+i+1+".jpg"

tak vysledkem je

img41.jpg

Musela byste to napsat takhle:

"img"+(i+1)+".jpg"

Leo
habendorf
Profil
No a pokud to Alice napíše tak, jak to napsala, dostane při i=4 hodnotu "img4+1.jpg"
Leo
Profil
Jo, jo, retezce jsou svina :-) Leo
Alice
Profil *
Tak jak to má vlastně být.Takhe?Já jsem z toho tumpachová.
<script>

promenna = new Image();
promenna.src ="img"+(i+1)+".jpg";}
</script>

A jak prosím pěkně udělám ten preload pro prohlížení obrázků pozpátku.Jestli je teda alespoň tenhle dobře?
Alice :-(
Leo
Profil
Zkuste si to v klidu nejdriv bez obrazku, abyste pochopila jak se spojuji retezce:

var i = 5;
var pokus = "img"+(i+1)+".jpg";

// zavorka zaruci, ze nejdriv secte 5 a 1

alert(pokus);

a pak

var i = 5;
var pokus = "img"+i+1+".jpg";

// img a hodnota i se spojuje jako retezce, na img5, pak se pripoji jako retezec 1

alert(pokus);

Leo
Alice
Profil *
Ahoj,konečně jsem se k tomu zase dostala.Řetězce jsem si vyzkoušela, nemám ale tušení jestli tan předchozí preload co jsem napsala je správně, nebo jestli ne?Jestli jó,tak tan druhý by měl vypadat takhle.Jó


<script>
promenna = new Image();
promenna.src ="img"+(i-1)+".jpg";}
</script>


dík Alice
Alice_pomóc
Profil *
Ahoj,to jsem zase já.Můžete mi prosím někdo pomoci s objasněním tohoto problému.Předem dík.Alice
Twetys
Profil *
Ahoj lidi potřebuju pomoct s jednou věcí...Dal sem na stránku obrázek ale dal se mi moc nízko a já sem skusil uplně všecko abych ho dal nahoru ale bylo to marný...Tak vás chci poprosit jestli by ste mi nepomohli...Tady je adresa na moji stranku www.klann.wz.cz Diky
Twetys
Profil *
Ten obrázek je ve Znak klanu CS...
krteczek
Profil
Twetys:
1. založ si své téma
2. http://www.krteczek.czweb.org/jpw/ je tam česky popsaný 2 i 3 sloupcový layout, oba jsou SEO přístupné, na tom tvém ti utíká patička, teda do footer si dal right přičenž v right má být typing a footer má být až na konci(tak i je) ale má v něm být ta patička co máš ...vyrobil....atd a nic víc,(to bych možná dal do <p>...

krteczek
Twetys
Profil *
jo moc diky...uz to tam je spravne
Alice_pomóc
Profil *
Prosím poraďte mi s tím preloaudem.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0