Autor Zpráva
Jose
Profil *
je mozne urobit tabulku pomocou divov? vsimol som si no na par weboch, je to celkom zaujmave, neviem preco sa mam rozhodnut, co je lepsie? robit tabulku normalnou cestou table
denCo
Profil
table = tabulka
podľa mna jednoznačná odpoveď ak chceš normálnu tabulku... ale ak chceš nepravidelnú tabulku tak by som sa nad tým možno na chvíľku zastavil
Bubák
Profil
Pokud to chceš na tabulková daty, třebas ceník, tak jednoznačně tabulka.
Pokud to chceš na layout (rozvržení stránky), tak bez tabulky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Joseho:
Tabulku dělej tabulkou.
Rozložení stránky dělej pomocí stylů.

vsimol som si no na par weboch
Ukaž.
Jose
Profil *
„vsimol som si no na par weboch“
Ukaž.

http://www.betshoot.com/
Bubák
Profil
"www.betshoot.com"
Je to, jako drbat se levým uchem na pravé noze (sic!)
Jednoznačně jde o tabulková data, proto je správné použít tabulku.
Jose
Profil *
ok, asi by to bolo aj mnozstvo divov keby slo o velku tabulku z divov

nevyhodou tabuliek(aj CSS tabuliek?) ale je postupne nacitavanie, zato div sa zobrazi hned nie?
panther
Profil
Jose:
keby slo o velku tabulku z divov
keby slo o velku tabulku z divov, nebyla by to tabulka, ale po<div>ný paskvil.

aj CSS tabuliek?
co to je „CSS tabulka“?

je postupne nacitavanie, zato div sa zobrazi hned nie?
je-li tam prostý text, doba načítání je zanedbatelná. Je-li tam obrázek, ten se musí načíst v závislosti na rychlosti připojení a jeho velikosti ať je umístěn kdekoliv.


Nevymýšlej kraviny a používej to, co se má. Na tabulková data je to tabulka.
Joker
Profil
Jose:
nevyhodou tabuliek(aj CSS tabuliek?) ale je postupne nacitavanie, zato div sa zobrazi hned nie?
Bývalo to tak, ale mám za to, že alespoň některé prohlížeče se už naučily zobrazovat tabulky postupně. Ale jistý si nejsem.
Bubák
Profil
Jose:
nevyhodou tabuliek(aj CSS tabuliek?) ale je postupne nacitavanie, zato div sa zobrazi hned nie?
Kdysi se tabulka zobrazila až po kompletním načtení. Z běžných prohlížečů se tak doposud chová IE, včetně IE8.
Pokud se deklaruje table-layout: fixed;, tabulka se postupně zobrazí také v IE.

Dej si pozor na obrázky v tabulce, pokus jim nedáš rozměry, můžeš si krásně zavařit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: