Autor Zpráva
MichMond
Profil
Ahojte napsal jsem si do css:
#but1:hover
{
background-image:url("../obr/but1s.PNG");
width: 181;
height: 52;
position: absolute;
top: 145;
left: 5;
}

při najetí na obrázek kterej je v tomhle tagu se změní. Jenže v IE to nefunguje. Proč ? A jak se to dá řešit...
Předem děkuji za rady.
Bubák
Profil
Element s ID "but1" není odkaz a (nejen) IE je ve quirku.

MichMond:
A jak se to dá řešit...
Udělal bych tlačítka z odkazů.
MichMond
Profil
Teď sem to trošku nepochopil, jsem totiš začátečník. Tlačítekm v html bych to řešit nechtěl promiň. není nějaká jiná volba ?
Bubák
Profil
Z toho kousku kódu, co si jsem dal, jsem usoudil, že #but1 je něco, má mít vzhled tlačítka, proto jsem to nazval tlačítkem. Je ale možné, že moje křišťálová koule má poruchu.

MichMond:
není nějaká jiná volba ?
Dokonce několik.
RockFire
Profil
Neboli pošli aspoň HTML nebo ještě lépe odkaz na živou ukázku...
MichMond
Profil
Můj první web tak se nedivte sintaxi html kodu xD www.bloodyhunters.ic.cz/
panther
Profil
MichMond:
Jak Bubák řekl, „Element s ID "but1" není odkaz“. Co je na tom nepochopitelné?

IE umí hoverovat jen na odkazech. Dá se o tom dočíst mnoho, řeší se to i zde občas.

Ve tvém kódu je zbytečné mít tam div, nastaluj přímo odkazy. Nehledě na to, že blokový div nemá v řádkovém odkazu co dělat.
Bubák
Profil
Dělá se to nějak takto:
<style>
#but1
{
background: gold url("../obr/but1.PNG");
width: 181px;
height: 52px;
position: absolute;
top: 145px;
left: 5px;
}
#but1:hover
{
background: url("../obr/but1s.PNG");
/* deklaruji se jen zmeny pri hoveru */
}
</style>
<a href="odkaz.html" id="but1"></a>
MichMond
Profil
Aha děkuji všem už to funguje :)
noname
Profil *
Jestli mas obrazek v <a></a> jako odkaz, tak by to mohlo byt tim,ze mas a:hover na prvnim miste (v css. fajlu cteno od shora dolu). Mam zkusenost ze pred hoverem musi bejt link nebo visited vetev. pak odkazy menej vlastnosti v IE.
Bubák
Profil
noname:
pred hoverem musi bejt link nebo visited vetev. pak odkazy menej vlastnosti v IE
Pokud dáš před :hover :visited, dopadne to špatně ve všech prohlížečích.
panther
Profil
noname:
Mam zkusenost ze pred hoverem musi bejt link nebo visited
máš asi špatnou zkušenost. Když zadáš styl jen pro „:hover“ a nic jiného, odkaz se při hoveru nastyluje správně.

ze mas a:hover na prvnim miste (v css. fajlu cteno od shora dolu)
nemá. #but1 je týž odkaz, až po této deklaraci následuje „#but1:hover“.
MichMond
Profil
Ano zkušenosti nemám téměř žádné. Momentálně jsem zjistil že celá stránka v IE není vůbec vycetrovaná... Stránku centruji pomocí:

position: relative;
margin: auto;
width: 729;
top:10;
panther
Profil
MichMond:
chybí ti jednotky. V tvém případě asi pixely.

A ano, je to správné chování. Vygoogli si něco o centrování a uvidíš, proč to nefunguje. Jako by se to neomílalo všude a pořád.
Chamurappi
Profil
Reaguji na panthera:
V quirku se pixely domýšlejí.


Reaguji na MichMonda:
Viz vodorovné centrování.
panther
Profil
Chamurappi:
V quirku se pixely domýšlejí.
to sice ano, ale není to dobrý zvyk.

A pochybuji, že MichMond má o nějakém quirku ponětí ;-)
MichMond
Profil
Aha to mě nenapadlo, četl sem že je to téměř nutné tam ty jednotky psát. Děkuji vůbec mě to nenapadlo...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: