Autor Zpráva
lolosu
Profil *
Zdravím,
Už dlkhšiu dobu mám stránku na adrese http://trivium.mixzone.cz - doteraz šla dobre, no prednedávnom mi začala blbnúť a to som dokonca na nej nerobil žiadne zásahy. Ak kliknete na nejakú položku v menu, tak nič sa nestane. Skúsil som si to stiahnúť do PC a v PC všetko šľape bez problémov. Myslmím si preto, že je to chyba servera, no ale niesom si istý, pretože sa do toho tak nerozumiem.

Kód mojej stránky je nasledovný:

<?php
 echo("<?xml version=\"1.0\" encoding=\"windows-1250\"?>\n");
 echo("<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN\"
 \"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd\">\n\n");
?>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sk" lang="sk">
<head>
 <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
 <meta name="keywords" content="Trivium, trivium, czech trivium, matt heafy, shogun, ascendancy, Dying In your Arms, Kirisute Gomen, The Crusade, corey beaulieu, travis smith, Matthew Kiichi Heafy, Paolo Gregoletto" />
 <meta name="description" content="czech Trivium - První nejrozsáhlejší fanstránka kapely Trivium, Novinky, Biografie, Diskografie, Texty, Media, Videoklipy, Tapety ...." />
 <meta name="robots" content="all" />
 <meta name="author" content="Afterlife" />
 <title>Trivium</title>
 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
 <!--[if IE 7]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="explorer7.css" /><![endif]-->
 <script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
 <script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
 <script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>
 <link rel="stylesheet" href="lightbox/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
</head>

<body>
 
 <!-- Logo -->
 <h1><a href="." title="Úvodní stránka">Trivium<span></span></a></h1>
 <!-- Logo - koniec -->
 
 <!-- Menu -->
 <div id="menu">
  <script src="menu.js" type="text/javascript"></script>
  <ul id="nav">
   <li class="menu_polozka" style="background: none;"><a href="#"><img src="obr/m_stranka.gif" alt="Stránka" /></a>
    <ul>
     <li class="menu_prveli"><a href=".">Novinky</a></li>
     <li><a href="?echo=stranka/archiv">Archív novinek</a></li>
     <li><a href="?echo=stranka/odkazy">Odkazy</a></li>
     <li><a href="?echo=stranka/fans">Fans</a></li>
     <li><a href="?echo=stranka/kontakt">Kontakt</a></li>
    </ul>
   </li>
   <li class="menu_polozka" style="background: none;"><a href="#"><img src="obr/m_trivium.gif" alt="Trivium" /></a>
    <ul>
     <li class="menu_prveli"><a href="?echo=trivium/clenove">Členové</a></li>
     <li><a href="?echo=trivium/biografie">Biografie</a></li>
     <li><a href="?echo=trivium/disko">Diskografie</a></li>
     <li><a href="?echo=trivium/songlist">Seznam písní</a></li>
     <li><a href="?echo=trivium/tour">Tour</a></li>
    </ul>
   </li>
   <li class="menu_polozka" style="background: none;"><a href="#"><img src="obr/m_media.gif" alt="Média" /></a>
    <ul>
     <li class="menu_prveli"><a href="?echo=media/galeria">Fotogalerie</a></li>
     <li><a href="?echo=media/hudba">Hudba</a></li>
     <li><a href="?echo=media/video">Video</a></li>
     <li><a href="?echo=media/tapety">Tapety</a></li>
     <li><a href="?echo=media/sporice">Spořiče</a></li>
    </ul>
   </li>
   <li class="menu_polozka" style="background: none;"><a target="_blank" href="http://www.weblight.cz/book/?id=22458"><img src="obr/m_forum.gif" alt="Fórum" /></a></li>   
  </ul>  
 </div>
 <!-- Menu - koniec -->
 
<div id="stranka"> 
 
 <!-- Text -->
 <div id="text">
      <?
      if (file_exists("$echo.php"))
      include "$echo.php";
      else
      include "stranka/novinky.php";
     ?>
 </div>
 <!-- Text - koniec -->
 
 <!-- Pravé menu -->
 <div id="pmenu">

  <div id="anketa">
    <p class="p_pmenu">
    <!-- weblight.cz chatbox začátek -->
    <iframe width="170" height="300" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.weblight.cz/chatbox/?id=27329">
    <a href="http://www.weblight.cz/chatbox/?id=27329">Chatbox weblight.cz</a></iframe>
    <!-- weblight.cz chatbox konec-->
   </p>
  </div>
  
  <div id="radio">
   <p class="p_pmenu">
    <embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/skins/mini/player.swf" allowScriptAccess="always" width="180" height="23" bgcolor="#FBFBFB"  id="radioblog_player_0" FlashVars="id=0&filepath=http%3A%2F%2Fuplo4d.free.fr%2Fradio%2Fsounds%2FTrivium-Pull%20Harder%20on%20the%20Strings%20of%20Your%20Martyr.rbs&colors=body:#FBFBFB;border:#E9E9E9;button:#000000;player_text:#121212;playlist_text:#999999;"></embed>
   </p>
   <p class="p_pmenu">
    <embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/skins/mini/player.swf" allowScriptAccess="always" width="180" height="23"  bgcolor="#FBFBFB"  id="radioblog_player_0" FlashVars="id=0&filepath=http%3A%2F%2Fwww.freeweb.hu%2Fnemtuctuc%2Fzene%2Fsounds%2FTrivium%20-%20Like%20Light%20To%20The%20Flies.rbs&colors=body:#FBFBFB;border:#D7D7D7;button:#000000;player_text:#000000;playlist_text:#999999;"></embed>
   </p>
  </div>
  
  <div class="ptabulka">
   <p class="p_ptbaulka">
    <a href="http://www.im-art.cz"><img src="obr/imart.jpg" alt="Grafické studio im-art" /></a>
   </p><p style="clear: left;"></p>
  </div>
  
  <div class="ptabulka">
   <p class="p_ptbaulka">
    <a href="http://www.roadrunnerrecords.com/artists/Trivium/"><img src="obr/roadrunner.jpg" alt="Roadrunner records" /></a>
    <a href="http://www.myspace.com/trivium"><img src="obr/myspace.jpg" alt="Myspace.com" /></a>
    <a href="http://cz.youtube.com/trivium"><img src="obr/youtube.jpg" alt="YouTube.com" /></a>
   </p><p style="clear: left;"></p>
  </div>  
  
 </div>
 <!-- Pravé menu - koniec -->
  
</div> 

<!-- Spodok -->
<div id="spodok">
</div>
<!-- Spodok - koniec -->

</body>
</html>


Ak je to aj chyba servera, dá sa to nejako obísť, aby mi to fungovalo??
Chamurappi
Profil
Reaguji na lolosu:
Myslmím si preto, že je to chyba servera
Spíš vlastnost. Říká se tomu tuším register globals, najdi si, jak se k parametrům z adresy přistupuje lepším způsobem.

Není trochu nebezpečné includovat $echo.php?
Proč vypisuješ první dva řádky pomocí PHP?
lolosu
Profil *
Tie PHP skripty mi robili známy.. Nemohol by si mi prosím dať nejaký skript, ktorý je spoľahlivejší??
Ten úzvod som našiel niekde na internete ako úvod pre XHTML stránky v PHP.
panther
Profil
lolosu:
Ten úzvod som našiel niekde na internete ako úvod pre XHTML stránky v PHP.
jednak je zbytečné vypisovat to v PHP a za druhé neáš XHTML.
fajzen
Profil
lolosu:
k premenným prenášaným v URL sa pristupuje pomocou pola $_GET, v tvojom prípade teda $_GET['echo'];

Nemohol by si mi prosím dať nejaký skript, ktorý je spoľahlivejší??
napr.
$whitelist = array('stranka/archiv', 'stranka/odkazy', 'stranka/fans'); // sem podobným spôsobom doplň zoznam všetkých povolených stránok

if(empty($_GET['echo']) || !in_array($_GET['echo'], $whitelist)) {
  include_once($_GET['echo'] . '.php');
} else {
  include_once('stranka/novinky.php');
}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: