Autor Zpráva
Kulich_
Profil *
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak správně zapsat do:

 <a href="index.html"
	onmouseover="document['home'].src = 'picture/home_hover.png' ;"
	onmouseout="document['home'].src = 'picture/home_normal.png' ;">	
   	<img border="0" src="picture/home_normal.png" name="home">


Tak, abych tam zapracoval atribut ALT? Musim ho mít všude? Zkoušel jsem to mnoha způsoby, ale ani jeden mi nevyšel :( Už nevím..

Taky bych se chtěl zeptat, proč na stránce http://kulisi.wz.cz/index.html nemám červený nadpisy, když bych je dle mě červený mít měl :)

Díky za odpověď.
Trejpa
Profil
Kulich:
Atribut ALT do IMG můžeš normálně přidat stejně, jako tam máš atribut SRC nebo NAME. Já bych to zjednodušil:
<a href="index.html"><img
src="picture/home_normal.png" border=0
onmouseover="this.src='picture/home_hover.png'"
onmouseout="this.src='picture/home_normal.png'"
alt="Domů"></a>


proč na stránce [...] nemám červený nadpisy
Protože toto nemá ve stylech co dělat:
type="text/css
Kulich_
Profil *
Trejpa:
Díky, zkusim to opravit a napsat tak, jak to má být, kdyžtak se ještě optám, jestli můžu :))
Kulich_
Profil *
Trejpa:
Ještě se chci zeptat.. Jak napíšu do jedný stránky css, javascript a css? Lze to udělat takto?

<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/css/javascript">


Moderátor Mistr: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Jimmy Hayek
Profil
Kulich:
Prostuduj si, jak se CSS a Javascript do stránky vkládá.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kulicha:
Zmíněná <meta> značka je prakticky zbytečná (i kdybys ji napsal správně). Teoreticky by měla prohlížečům říkat, v jakém jazyce jsou psané skripty v atributech onmouseover apod., což by měl v tvém případě být „text/javascript“. Ale v praxi na to všichni dlabou.
Trejpa
Profil
Kulich:
Jestli ti jde o značky, jak oznámit prohlížeči, že skripty jsou typu Javascript a styly typu CSS, tak jsou, jak píše Chamurappi, zbytečné - prohlížeče s těmito výchozími hodnotami počítají. Ale pro pořádek:
<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">


Jestli ti jde o to, jak na daný stylopis (to už umíš) či skript odkázat, tak prostuduj odkazy od Jimmyho Hayeka. Pro pořádek:
<script src="externi_skript.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="externi_styly.css">


Skriptů i stylů můžeš samozřejmě odkázat více. Styly by měly být odkázány v hlavičce (i když je prohlížeče tolerují i jinde).
Kulich_
Profil *
Díky všem.. Mě jde o to, že web musím mít na 100% validní :)
Kulich_
Profil *
Trejpa:
Bohl bych se tě ještě teda zetat, jak přesně by měl vypadat zápis toho, o čem jsme se bavili včera?

Je to takhle správně?

<a href="index.html" 
onmouseover="document['home'].src = 'picture/home_hover.png' alt="chlapek s poharem" ;" 
onmouseout="document['home'].src = 'picture/home_normal.png' alt="chlapek s poharem" ;"> 
<img border="0" src="picture/home_normal.png" name="home" alt="chlapek s poharem">


Pokud ne, prosim napiš mi, jak by to mělo vypadat, protože validátor mi s timhle zápisem nějak zlobí :) Díky moc.
Trejpa
Profil
Kulich:
Atribut ALT patří do obrázku, ne do odkazu.
<a href="index.html"
onmouseover="document['home'].src = 'picture/home_hover.png';"
onmouseout="document['home'].src = 'picture/home_normal.png';">
<img border="0" src="picture/home_normal.png" name="home" alt="chlapek s poharem"></a>

Co si slibuješ od toho, že se snažíš vložit ALT do onmouseover a onmouseout?
Kulich_
Profil *
Trejpa:
Myslel jsem, že to tam musí být taky, protože se tam poukazuje na ten obrázek.. :)
A myslel jsem, že pokud na něj najedu myší, obrázek se stane onmouseover a tím pádem by na něm alt být..

Ale jak vidím, tak to tak nefunguje :)

Ještě jednou díky moc za radu.. Až dodělám web uplně, dám ti ho zkritizovat, jestli budeš chtít :P Byl bych rád :)
Kulich_
Profil *
Vím, že téma teď bude trošku off topic, ale doufám, že se nebude zlobit, když se zeptám zase tady :)

Chtěl bych se zeptat, jestli lze použít select tak, aby mi vyjela nabídka, já jen kliknul a odkaz se stal aktivním.. (nikde jsem nenašel, jak na to) A jak nastavit šířku, zkoušel jsem to s width, ale nejde mi to.. :(

Prosím předveďte mi to zde, nepo pošlete pár odkazů.. Děkuji moc.

Třeba na příkladu:

<select name="ovoce" >
        <option value="hs">hruška</option>
        <option value="jb">jablko</option>
        <option value="jb">baban</option>
        <option value="jb">meloun</option>
</select>
Trejpa
Profil
Kulich:
jestli lze použít select tak, aby mi vyjela nabídka, já jen kliknul a odkaz se stal aktivním
Nechápu.
1) Chceš, aby se po vybrání nějaké option vybral nějaký odkaz ve stránce (tzn. aby dostal focus), obvykle zobrazený tečkovaným ohraničením?
2) Chceš, aby se po vybrání nějaké option rovnou načetla jiná stránka?
3) Nebo něco jiného?

A jak nastavit šířku, zkoušel jsem to s width, ale nejde mi to
<select name="ovoce" style="width: 200px;">
        <option value="hs">hruška</option>
        <option value="jb">jablko</option>
        <option value="jb">baban</option>
        <option value="jb">meloun</option>
</select>


Příště si raději s novým nesouvisejícím dotazem založ nové téma. Budeš tak mít větší šanci, že ti někdo odpoví.
Kulich_
Profil *
Trejpa:
2. možnost je správně, ale už jsem si to asi našel.. Po hodině googlení jsem to našel přímo na jakspatweb :x Hrůza :))

Tak snad už to bude dobrý, kdyžtak se ještě dnes poptám, díky za ochotu.. :)
Kulich_
Profil *
Trejpa

Můžu se zeptat, jak sem dostanu šířku a jméno prosím? Díky :)

<select onchange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value" > 
	         <option value>vyber hráče</option> 
	         <option value="#sahuquillo">Alberto Sahuquillo</option> 
	         <option value="#sosnky">Alexandr Šonský</option>
<select>
Trejpa
Profil
Kulich:
jak sem dostanu šířku a jméno prosím?
Ty snad neumíš používat vlastnosti značek. Pročti si syntaxi HTML a něco o select.
<select onchange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value" style="width: 200px;" name="jmeno_selectu"> 
             <option value="#">vyber hráče</option> 
             <option value="#sahuquillo">Alberto Sahuquillo</option> 
             <option value="#sosnky">Alexandr Šonský</option>
</select>
Jimmy Hayek
Profil
Jen doplním, že to „vyber hráče“ by po logické stránce nemělo být mezi ostatními položkami... spíš bych to udělal nějak takto:

<span>vyber hráče:</span>
<select onchange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value" style="width: 200px;" name="jmeno_selectu"> 
             <option value="#sahuquillo">Alberto Sahuquillo</option> 
             <option value="#sosnky">Alexandr Šonský</option>
<select>
Trejpa
Profil
Jimmy Hayek:
1) Místo <span> by byla ve formuláři lepší konstrukce s <label>.
2) Výběrem už vybrané (první) položky se nespustí onchange, protože k žádné změně nedojde.
Sirius
Profil
Kulich:
Nečetl jsem to tu celé, ani nebudu, možná už to někdo zmínil, ale mít pozadí na webu s objemem 1,2MB? A navíc naprosto zbytečně...
Kulich_
Profil *
Sirius:
Zatim se snažim to jen napsat tak, aby nějak vypadal kód, těmahle věcma se budu zabývat později ;) Web zatim neni v provozu..
Sirius
Profil
Kulich:
aby nějak vypadal kód, těmahle věcma se budu zabývat později

To se koukám zatím moc nedaří... Máš tam nasekanou spoustu zbytečných věcí, ale když jsem projel vlákno, tak na to už tě asi upozornili ostatní. A takovýhle věci s kódem docela souvisí. Děláš kód podle designu, ne design podle kódu.

Web zatim neni v provozu.

Web v provozu je. Dostane se na něj návštěvník i bot vyhledávače (neříkám, že web už musí bejt nutně zaindexovanej). Jeden odstavec textu, o tom, že web není v provozu z něj nedělá web, který není v provozu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: