Autor Zpráva
Kápo
Profil
No neda mi to, tak som skusil toto:

<script>
document.write("<script src="1.js"></script>");
</script>


čakal som, ze to, co sa do document.write("<><><><><><>") napise do TAGOV (<>) tak to aj tak zobrazi, cize ("<b>...atd</b>") by mal zobrazit tucne...tak tu som cakal ze nacita externy script, no neurobil tak, aj ked 1.js existuje...v prehliadaci sa zobrazilo iba toto: ");

Preco?
Yur4Y
Profil
document.write("<script src=\"1.js\"></script>");
Radek9
Profil
Uvozovky v uvozovkách?
<script>
document.write('<script src="1.js"></script>');
</script>

Edit: Pravda...
document.write('<script src="1.js"><\/script>');
vynalezce
Profil
Kápo:
v prehliadaci sa zobrazilo iba toto: ");

protoze si to spoji zavorky takto:
document.write("<script src="1.js"></script>");

pouzij toto:
document.write("<script src='1.js'></script>");
Nox
Profil
To mě silně zavání obskurním řešením něčeho, co by se mělo dělat úplně jinak... co konkrétně potřebuješ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kápa:
Krom uvozovek narážíš také na to, že ti „</script>“ v řetězci zavírá ten otevřený <script> v HTML. Musíš ho nějak narušit, vyber si:
document.write("<script src=\"1.js\"><\/script>");
document.write("<script src=\"1.js\"><" + "/script>");
Také by mě zajímalo, na co to potřebuješ.
Kápo
Profil
A ako skombinujem 1.js, keď mám 1 ako integer uložený v premennej napríklad n? n.js otvorí súbor n.js...neexistuje nejaké IntToStr(n).js?
Trejpa
Profil
Kápo:
A ako skombinujem 1.js, keď mám 1 ako integer uložený v premennej napríklad n?
Pokud to chápu správně, tak chceš otevírat soubory 1.js, 2.js, 3.js, ... podle proměnné? Pokud ano, tak stačí zařadit tu proměnnou do řetězce:
document.write("<script src=\""+n+".js\"><\/script>");


K prvnímu dotazu:
Pokud použiješ v názvu souboru jen jmenné znaky (*), tak žádné uvozovky nepotřebuješ, protože to funguje bez nich. Takže klidně:
document.write("<script src="+n+".js><\/script>");

(*) malá i velká písmena anglické abecedy, číslice, tečka, pomlčka, podtržítko a dvojtečka
Kápo
Profil
HA! takze teraz mi to (na disku) ide tak ako som chcel...mam 7 (n=1..7) suborov n.js, pricom kazdy obsahuje document.write("obsah novinky");

ked toto vlozim do for cyklu, nacitam stranku a for ide od 1-7 tak mi zobrazi vsetky texty...ha, len ci to pojde na serveri...snad ano...
Joker
Profil
Kápo:
len ci to pojde na serveri
Jelikož zpracování JS je záležitost čistě prohlížeče a ne serveru, tak pokud to nepůjde, bude to nejspíš na server špatně přenesené.
Kápo
Profil
takže to pojde...pretoze ak raz script uspesne nacita script z disku, a url sedi, tak ho nacita nech je kdekolvek (ak nie je zakazany, tusim)...cize aj na serveri, proste hocikde...takze moj novinkovac nakoniec pojde ;)
Kápo
Profil
no teda, fakt to ide, teraz ked si tam nakodujem nejake odstavce a graficke vecicky, tak mozem novinky pisat nejako hocijako automaticky do jedneho suboru on ho nacita, ked zmenim v nejakom pomocnom pocet noviniek...
vysledok, ako som si novinkovac predstavoval...
http://blender.yw.sk/web2/

inak neviem teda preco ste mi hovorili, ze novinkovac nepojde...

inak este mam otazku, ako mam spravit, aby sa nacitali najprv vsetky js novinkove subory a potom cela stranka? moze sa stat ze uzivatel bude na tie starsie novinky chvilku cakat, ale najnovsie sa mu nastastie zobrazia ako prve
Leo
Profil
Nebylo by jednodušší generovat ten externí JavaScript prostě dynamicky, např. PHPckem? Typu

<script src='novinky.php" ...></script>

Leo
Kápo
Profil
nebolo, php totiz neviem... ;)
Kápo
Profil
Mam este jednu otazku, asi to tu nesuvisi, ale spytam se keby daco tak zalozim novy thread...predstavte si ze mam nejaky <script>asdasdwdfarv</script> a niekde nizsie mam dalsi...budu sa premenne deklarovane vo VAR-e dat pouzit s rovnakou hodnotou aj v tych dalsich scriptoch, alebo je to len lokalna premenna?

a dalsia otazka, mam nejaky subor daco.js, a v nom mam toto: var a = 10...to cislo je mozne nejako dostat do premennej ze nejako nacitam script takto: <script src="daco.js"></script>
a nizsie bude for for (n=a; n >= 1; n = n - 1) ...

edit: ha funguje to :D stacilo skusit tak dik za helf cau

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: