Autor Zpráva
Dieee
Profil
Ahoj,
začínám s webem a chci do toho dát co nejvíc své energie a sil, ale mám problém a to docela důležitý a to z pozicováním/zobrazením.
Stránka je ZDE

Chtěl bych pod "hlavičku", "levy", "pravy" menu i "stred" dát ještě jednu vrstvu třeba žlutou (nemyslím bgcolor), takže bych to chtěl překrýt což znamená že použiji Z-Index, jenomže já to dělám pomocí margin-left, margin-right apod., takže tam nesmim použít position: absolute jinak se mi to celý rozhodí. A když to nedělám marginem a dělám to pomocí height, width a right a left na umístění pravýho a levýho menu, tak např. "střed", který na notebooku udělám přesně od pravého menu k levému se mi na pc zobrazí úplně jinak, že "střed" je sice od pravého menu tak 5px ale pak je těch width co jsem uvedl na notebooku, pak je mezera a pak je teprve menu pravé, který chci mít taky 5px od "středu". Tu mezeru jsem řešil asi 5h, koukal jsem se po všech fórech zkoušel všechny triky apod. Pak jsem to začal řešit tím marginem a hned další chyba! Prosím poraďte někdo ... Děkuji moc za odpověď

Poznm. takhle to vypadá když to dělám s height, width a right a left ....ZDE
Hasky
Profil *
S problémem ti neporadím, ale poradím ti, aby sis dělal css externě. Také jsem ho dříve dával do hlavičky, ale je to nepraktické, když chceš mít stejné rozložení a pozadí na celých stránkách.
Dieee
Profil
Hasky:
Toto je s použitím extreního stylu teda myslim :) ZDE To pozadí vzdadu jsem udělal zas pomocí postition:absolute a hned je to podělaný! Nechápu to a pomocí margin bych to zas nedal dozadu... :( Helf míí
Camo
Profil
Dieee:
No to čo chcešdosiahnuť je klasický trojstĺpcový layout.
Ten sa predsa floatuje.
dá sa to aj pozicovaním, ale nevieme presne čo chceš.
Zdá sa, že sa to chceš učiť. Tak na to je dobré si prejsť hotové ukážkové kódy ako napr.:toto.
Máš tam dva stĺpce ako potrebuješ a obsah v strede bude tvoriť vystredený div.
Harrybany
Profil
Já mám také problém, jsem úplný začátečník, takže ani nevím, jestli tady vůbec můj příspěvek patří, ale mám problém: použil jsem pozicování CSS podle vašeho webu a zobrazuje se mi to divně (obsah). Adresa je : ZDE
Dieee
Profil
Camo:
Všechno jsem si o floatu přečetl i o left a top.. Ale pořád i s tvým linkem jsem to nedal. Já to to fakt nechápu nakreslil jsem obrázek jak bych si to představoval.. Už 3 den se o to snažim!!!! Obrazek je Zde!
Prosím někoho aby mi to aspoň trochu popsal jak to mám udělat já už nemám nápady jak to udělat a přitom to určitě je lehké!
Děkuju moc jestli mi to někdo napíše.
pavuk
Profil *
Nevím jestli jsem tě dobře pochopil, možná jsi to myslel takhle. Tak jak to vidíš je to udělaný na fixní rozměry (bylo to pro mně jednodušší :-) ), můžeš si s tím pohrát, styl je tam taky.
Camo
Profil
Závisí to aj od toho, či chceš mať šírku pevnú alebo nie.
Proste jeden stĺpec bacneš na pravo, druhý naľavo a medzi to div.
Problém môže byť s box modelom, s pevnou šírkou, s centrovaním, prípadne s nepochopením veci.
Ak to čo som vymenoval zvládaš(vieš o čom je reč, tak má zmysel pokračovať. Ak nie tak na tom pracuj.

Harrybanny:
No tak to vôbec nieje pod ľatoho vebu.
Z toho čo vidím je jasné, že obsah je napozicovaný 150px od kraja.
Nieje na tom ani nič divné, veď to tak je aj vo vašom kóde.
Ten veb čo som sem dal je floatovaný.
Pozicovanie sa chová trochu inak.
Camo
Profil
Dieee:
Tak ten tvoj obrázok je jasný:
To mať pekne v strede.
Vieš to vôbec vystrediť?
chceš mať dva stĺpce.
Čo je na tom tak nepochopiteľné, že jeden floatuješ doľava a druhý doprava?
No a v strede je zase nejaký obsah.
V čom je presne problém.
Problém by mohol byť v výškou tých dvoch stĺpcov.
ale to je trochu iná téma a ten link čo som dal sa vzťahuje práve na to.

pavuk:
Tvoja snaha vyzerá v IE8 takto:
harrybany
Profil *
No já prostě jen potřebuju aby celý ty stránky měly pokud možno fixní velikost a zobrazovaly se vždy ve středu stránky. Stačilo by ale aby se zobrazovaly ve středu a velikost už by byla jedno. Jde mi o tuto stránku: www.smp.spjf.cz , lidi co tam chodí si mi stěžujou je že to mají všichni zarovnané doleva, já to mám teda na svém pc krásně přes celý monitor, tak nevím co s tím...
pavuk
Profil *
Omlouvám se, zapomněl jsem vymazat z <head> řádek, myslel jsem to takto: Odkaz
Dieee
Profil
pavuk:
Přesně tak ... Přesně tak jsem to chtěl. A díky ti moc. Podle mě největší chybu jsem dělal, že jsem všude dával position: absolute. Pár věcí mě tam překvapilo a budu zkoušet na co to je přesně, ale když jsem kopíroval do své "nové" stránky tak mi to zobrazovalo stránku jako Camovi, takže jsem nechápavě 10 min přemýšlel co to je a pak jsem to tedy bezhlavě zkopčil :D Ještě jednou dík...
pavuk
Profil *
Nemáš zač, já taky začínám, a vím jaký je to se hodiny a hodiny šmodrchat a pátrat po spáse... :-)
Neplechu dělal tenhle řádek z <head>:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">

ale o tom už se tu psalo mnoho a mnoho
Camo
Profil
harrybany:
To je vec ktorá sa tu neustále opakuje.
Treba si nájsť ako sa stránka centruje pre IE a ako pre FF, Operu ap.
Najprv sa str. vycentruje v Body pre IE a potom v Div pre FF.
Trochu snahy budete musieť vyvinúť, kód vám nenapíšem, aj ja sa chcem nejako živiť.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: