Autor Zpráva
HomerJay
Profil
Je možné aby funkcia select ukončovala div? Mám problém, najprv si pozrite obrázok -



Jednoducho je tam "Maximálna veľkosť súborov" a potom sa div sám ukončí a ďalej už nezobrazuje v dive. Vyzerá to takto:

<span style="float:left;font-weight:bold;">Maximálna veľkosť súborov:</span> <span style="float:right;"><input name="fsize_stranky" size="35" value="<?php echo $max_file_size; ?>"> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;(v MB)</span><br /><br /><span style="float:left;font-weight:bold;">Nastaviť tému:</span> <span style="float:right;"> <span style="float:right;">
					<select name="tema">
							<option value="1">Bez zmeny</option>
							<option value="2">Čierna</option>
							<option value="3">Tmavomodrá</option>
							<option value="4">Zelená</option>
							<option value="5">Oranžová</option>
							<option value="6">Ružová</option>
							<option value="7">Červená</option>
							<option value="8">Biela</option>
							<option value="9">Žltá</option>
						</select>


(tie nbsp si nevšímajte)
No jednoducho tam nie je žiadne ukončenie divu, ale on sa aj tak ukončí. Aj vymažem ten kód selectu, div sa neukončí a funguje to skvele, aj keby tam napracem hocikoľko kódu.
V CSS nemám nastavenú height, čiže by sa to malo samo roztiahnuť. V čom by mohol byť problém? Ďakujem.
panther
Profil
HomerJay:
Je možné aby funkcia select ukončovala div?
já vidím jen kopici spanů. Zbytečných.
HomerJay
Profil
To je od teba pekné, vôbec ma to nezaujíma, bolo to robené narýchlo. Ktorá funkcia tam ukončuje div? Ja nevidím žiadnu...
Joker
Profil
HomerJay:
To je od teba pekné, vôbec ma to nezaujíma
No v tom případě komu není rady, tomu není pomoci.

Ktorá funkcia tam ukončuje div?
Stejně jako panther v tom kódu žádný div nevidím, jen samé spany.

Co takhle ukázka?
HomerJay
Profil
To bola snáď rada?
Div tam je, pred hentým kódom je php kód čo includuje HTML súbor, jednoducho div tam začatý je. Ukončený by byť nemal, akurát tá funkcia ho nejakým spôsobom ukončuje (ako vidno na obrázku).
Ukážku akože celý kód či ako..?
panther
Profil
HomerJay:
Ukážku akože celý kód či ako..?
ne, ukázka jako odkaz.
Joker
Profil
HomerJay:
Div tam je, pred hentým kódom...
Bezva, takže cvičení v telepatii. Mně se v křišťálové kouli objevil kód, který funguje bez problému. Ale možná není úplně seřízená.

Ukážku akože celý kód či ako..?
Ukázku jakože celý kód někam uložit, včetně stylů a skriptů, a dát sem odkaz.
HomerJay
Profil
Ty si fakt "ftipálek" počuvaj, neber si to zle... Dobre, neviem vysvetľovať, pokúsim sa teraz, mám predsalen viac času.
Myslím že css je absolútne nepotrebné, fakt nie.
Ukážku máš na http://emzak.eu/test/ - všetko funguje (pozri si zdroják tam), problém je v administrácií - http://emzak.eu/test/login.php (heslo "pass"). V IE to funguje správne (no náhodou som práve na Avante tak viem), no keď si to otvorím vo FireFoxe, div sa jednoducho ukončí, ukáže sa záhlavie a prekryje select s výberom témy.
Môže byť..? Ďakujem za snahu.
Aleš Janda
Profil
HomerJay:
V kódu vidím, že ten select je v <span style="float:right;"> a i ten text nalevo má nastaveno float. Objekty, které jsou float, jsou vyjmuty z toku textu a zbytek stránky se chová, jako by tam nebyly. To znamená, že ten div končí správně, ale jeví se to jako předčasné, protože celý ten dolní řádek v tom DIVu podle prohlížeče vlastně už nemá být.

Jednomu z těch spanů seber float.
panther
Profil
Aleš Janda:
Jednomu z těch spanů seber float.
stačí za nimi vyclearovat.
HomerJay
Profil
Hneď ako sa dostanem na svoj počítač to spravím, veľmi pekne ďakujem :)
Keby float nastavím v CSS, bude to mať rovnaký (nepriaznivý) účinok či to len pri spane? VĎaka.
shaggy
Profil
HomerJay:
Keby float nastavím v CSS, bude to mať rovnaký (nepriaznivý) účinok či to len pri spane?
Nechápem. Však ty máš float nastavený cez CSS, neviem o tom, že by sa to dalo aj nejak inak.
HomerJay
Profil
Však áno, len či to bude mať iný účinok v CSS šablóne ako priamo v HTML cez span.
panther
Profil
HomerJay:
ako priamo v HTML cez span.
ne. Je to jen odlišný styl zápisu - zápis do externího souboru vs. inline zápis.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: