Autor Zpráva
rmalo
Začínám, a chtěl bych udělat web klasického vzhledu, Hlavička, patička, vlevo menu a vpravo obsah. Experimentoval jsem s rámy, ale dočetl jsem se, že nejlepší bude dělat rozvržení pomocí CSS (doufám že se vyjadřuji správně). Kód pro rozvržení v CSS jsem nějak zvládl, ale není mi jasné jak nyní plnit okno obsah? Mám představu, že v levém okně kliknu na určitý položku menu a v pravém se pak zobrazí příslušná HTML stránka. Při rozvržení pomocí rámů to šlo jednoduše, pomocí příkazu A HREF a parametru TARGET jsem nasměroval určitou HTML stránku do libovolného okna, ale jak toto zařídit při CSS rozvržení?
Předem děkuji za radu.
René
mckay
rmalo:
Můžeš si to třeba naswitchovat přes php, ale předpokládám, že by se ti to nepodařilo, když si měl problém vytvořit css.

Potom tedy musíš dělat každý soubor zvlášť o stejné struktuře, ale s rozdílným textem. (Je to asi jediné, chytré řešení)
pavuk
Pomocí include
fikus
Profil *
pavuk:
Potom tedy musíš dělat každý soubor zvlášť o stejné struktuře, ale s rozdílným textem. (Je to asi jediné, chytré řešení)
To mi přijde jako to nejhorší řešení. Kdykoliv pak bude chtít cokoliv v rozvržení webu změnit, tak to bude muset provést na všech stránkách. Takže určitě vkládat pomocí include nebo require v php.
pavuk
fikus:
No vždyť to říkám... :-D
Trejpa
rmalo:
jak nyní plnit okno obsah?
V CSS to není okno, ale pouhý blok, součást stránky.
Menu, hlavička, patička musí být na každé stránce znova. Buď to zkopíruješ ručně, nebo použiješ ono include v PHP, které to bude dělat za tebe.
Přečti si stránku odkázanou pavukem celou, ať máš přehled o všech možnostech.
Pro pochopení úplných základů v PHP začni třeba polopatě.
rmalo
Díky všem, hlavně za tip na stránky polopatě, ty jsou bomba. Jdu študovat :-)

Díky všem za rady, hlavně za tip na stránky polopatě, jdu studovat :-)

Moderátor Mistr: Sloučení dvou příspěvků do jednoho; nevěděl jsem, který z nich ponechat (zda stránky polopatě jsou bomba či nikoliv).
Hlupyclovek
Mohol by som sa spýtať robím web v CSS prevažne. Na každú stránku dam ten istý obsah. Len chcem prejst na include. Môžem to urobiť tak, že dám do indexu
<?php 
include ("obrazok.php");
include ("header.php");
include ("menu.php");
include ("obsah.php");

v menu.php dám link rel na css súbor, a tam určím hodnoty ako
 .menu {
 width:190px;
 float:left;
color:red;
  background-color:black;
min-height:500px;
 }

V menu.php do body napíšem - <ul>
<li><a href="home.html">Home</a>
<li><a href="vyrobky.html">Výrobky</a>
<li><a href="utility.html">Na stiahnutie</a>
<li><a href="testy.html">Testy</a>
<li><a href="oamd.html">O AMD</a>
<li><a href="ati.html">ATI technologies</a>
<li><a href="Forum/index.php">Fórum</a>
</ul>
Čiže by som odstránil v index.html všetky divy,lebo keď teraz chcem pridať do menu napr. Sťahovanie tak to musím dať do každej stránky...
A keby som to urobil cez include, stačí to pridať do menu.php...

Neviem či ste ma pochpili, napísal som to dosť nezrozumitelne.

Ďakujem

EDIT: ja sa pýtam, či sa to dá takto vyriešit, alebo je to príliš blbé.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0