Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rmalo Profil |
#1 · Zasláno: 28. 1. 2010, 00:19:37
Začínám, a chtěl bych udělat web klasického vzhledu, Hlavička, patička, vlevo menu a vpravo obsah. Experimentoval jsem s rámy, ale dočetl jsem se, že nejlepší bude dělat rozvržení pomocí CSS (doufám že se vyjadřuji správně). Kód pro rozvržení v CSS jsem nějak zvládl, ale není mi jasné jak nyní plnit okno obsah? Mám představu, že v levém okně kliknu na určitý položku menu a v pravém se pak zobrazí příslušná HTML stránka. Při rozvržení pomocí rámů to šlo jednoduše, pomocí příkazu A HREF a parametru TARGET jsem nasměroval určitou HTML stránku do libovolného okna, ale jak toto zařídit při CSS rozvržení?
Předem děkuji za radu. René |
||
mckay Profil |
#2 · Zasláno: 28. 1. 2010, 05:13:48
rmalo:
Můžeš si to třeba naswitchovat přes php, ale předpokládám, že by se ti to nepodařilo, když si měl problém vytvořit css. Potom tedy musíš dělat každý soubor zvlášť o stejné struktuře, ale s rozdílným textem. (Je to asi jediné, chytré řešení) |
||
pavuk Profil |
#3 · Zasláno: 28. 1. 2010, 06:34:14
Pomocí include
|
||
fikus Profil * |
#4 · Zasláno: 28. 1. 2010, 09:32:34
pavuk:
„Potom tedy musíš dělat každý soubor zvlášť o stejné struktuře, ale s rozdílným textem. (Je to asi jediné, chytré řešení)“ To mi přijde jako to nejhorší řešení. Kdykoliv pak bude chtít cokoliv v rozvržení webu změnit, tak to bude muset provést na všech stránkách. Takže určitě vkládat pomocí include nebo require v php. |
||
pavuk Profil |
#5 · Zasláno: 28. 1. 2010, 09:36:25
fikus:
No vždyť to říkám... :-D |
||
Trejpa Profil |
#6 · Zasláno: 28. 1. 2010, 10:19:01
rmalo:
„jak nyní plnit okno obsah?“ V CSS to není okno, ale pouhý blok, součást stránky. Menu, hlavička, patička musí být na každé stránce znova. Buď to zkopíruješ ručně, nebo použiješ ono include v PHP, které to bude dělat za tebe. Přečti si stránku odkázanou pavukem celou, ať máš přehled o všech možnostech. Pro pochopení úplných základů v PHP začni třeba polopatě. |
||
rmalo Profil |
Díky všem, hlavně za tip na stránky polopatě, ty jsou bomba. Jdu študovat :-)
Díky všem za rady, hlavně za tip na stránky polopatě, jdu studovat :-) Moderátor Mistr: Sloučení dvou příspěvků do jednoho; nevěděl jsem, který z nich ponechat (zda stránky polopatě jsou bomba či nikoliv).
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Hlupyclovek Profil |
#8 · Zasláno: 1. 2. 2010, 17:43:02 · Upravil/a: Hlupyclovek
Mohol by som sa spýtať robím web v CSS prevažne. Na každú stránku dam ten istý obsah. Len chcem prejst na include. Môžem to urobiť tak, že dám do indexu
<?php include ("obrazok.php"); include ("header.php"); include ("menu.php"); include ("obsah.php"); v menu.php dám link rel na css súbor, a tam určím hodnoty ako .menu { width:190px; float:left; color:red; background-color:black; min-height:500px; } V menu.php do body napíšem - <ul> <li><a href="home.html">Home</a> <li><a href="vyrobky.html">Výrobky</a> <li><a href="utility.html">Na stiahnutie</a> <li><a href="testy.html">Testy</a> <li><a href="oamd.html">O AMD</a> <li><a href="ati.html">ATI technologies</a> <li><a href="Forum/index.php">Fórum</a> </ul> Čiže by som odstránil v index.html všetky divy,lebo keď teraz chcem pridať do menu napr. Sťahovanie tak to musím dať do každej stránky... A keby som to urobil cez include, stačí to pridať do menu.php... Neviem či ste ma pochpili, napísal som to dosť nezrozumitelne. Ďakujem EDIT: ja sa pýtam, či sa to dá takto vyriešit, alebo je to príliš blbé. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0