Autor Zpráva
Suchla
Profil
Zdravim,
potřebuju jen trošku pošťouchnout. Na webu mam formulář, kterej zapisuje do souboru odkazy, ktere tam ostatni pridaji a odděluje je znamenkem "#" ... chtěl bych se zeptat, jestli by jste mi neporadili kód, kterej by spočítal, kolik je v tom souboru těch odkazu. Díky za pošťouchnutí :-)
panther
Profil
Suchla:
explode, count.

Zvolit si jako oddělovač „#“ moc moudré není, adresa může obsahovat kotvu, značenou právě tímto znakem.
Suchla
Profil
tak tohle nakopnuti me jenom pošimralo.....nakopněte me nekdo poradne :D
Cup
Profil
To nakopnutí musí absolutně stačit, prostuduj si manuál na který odkazy odkazují. Jistě to hned pochopíš
Suchla
Profil
jsem si to přečet, je to ale v anglictine takže nic moc. Navic ty priklady jsou jenom o tom, že to nějak vypisuje ty slova, ktery jsou vypsany výš v tom kodu a ne v jinem souboru...ja jsem jeste k tomu zacatecnik...takze vubec nevim :D
Kacko
Profil
Suchla:
count explode readfile
dan55
Profil
Proboha co nechápeš? Načteš soubor do proměné, exploduješ a countneš !
Toto jsi za tu dobu určitě zvládl, ale třeba pro ostatní:
$soubor=fopen("odkazy.dat");                       // otevření souboru
$obsah=fread($soubor,filesize($soubor));   // vypsání souboru do proměnné
$pole=explode("#",$obsah);                       // explodování do pole
$kolik=count($pole);                                    // spočítání pole
fclose($soubor);                                           // zavření souboru
mattyZEM
Profil
dan55:
fopen
Proč používáte starší fopen, když existuje novější metoda a to file_get_contents()?

* Tím nechci narážet na to že používáte starou funkci ale zajímalo by mě v čem je to lepší.
dan55
Profil
mattyZEM:
Spíš aby to pochopil, přece jenom fopen, fread,fclose

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: