Autor Zpráva
Blackrabbit
Profil *
Zdravim, omlouvam se jestli to tady uz nekde nahodou neni vyreseny, ale trapim se s tim uz tri dny a nejak tomu nemuzu prijit na kloub. Pokud tento kod pouziju v nove ciste strance tak funguje jak v IE tak v FF, pokud ho zakomponuju do meho menu tak funguje pouze v IE ale FF se chova jako by tam vubec nic nebylo. Opravdu nemam nejmensi tuseni kde muze byt chyba, takze predem dik za vsechny reakce ( i ty s kritikou k celkovemu kodu ;) Jedna se o fci menuEfekt(), ktera pohne prvni polozkou menu o par px doprava a zmeni pozadi. Prikladam cely kod, neni tak dlouhy, takze snad to nevadi.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="cz">
<head>
<title>E-Shop</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"/>
<style type="text/css">
    #hlavniDiv {position:relative; width:800px; margin:0px auto;}
    #logoDiv {border:1px dotted #a2a2a2; width:800px; height: 120px; position:relative; margin:0px auto;}
    #uzivatelDiv {border-left:1px dotted #a2a2a2; position:absolute; right:0px; bottom:0px; width:250px; height:100%; margin:0px auto;}
    #menuDiv {border:1px dotted #a2a2a2; position:absolute; top:123px; left:0px; width:180px; min-height:400px; margin: Opx auto;}
    #obsahDiv {border:1px dotted #a2a2a2; position:absolute; top:123px; left:183px; width:617px; min-height:400px; margin:0px auto;}
    #informacniDiv {border:1px dotted #a2a2a2; position:absolute; bottom:-24px; left:-184px; right:-1px; height:20px; margin:0px auto;}
    #nadpisInformaceDiv {background-color:#b4b4b4; height:18px; width:178px; position:relative; top:1px; text-align:left; margin:0px auto; cursor:pointer; cursor:hand;}
    #nadpisInformaceSpan {font-family:verdana; font-size:11px; font-weight:bold; color:#363636; position:relative; top:2px; left:5px; margin:0px auto;}
    #menuInformaceObsahDiv {border:1px solid #b4b4b4; border-top:none; background-color:#eaeaea; width:176px; position:relative; text-align:left; margin:0px auto; cursor:pointer; cursor:hand; display:block;}

    .menuPolozkaAktualitySpan {position:relative; top:2px; left:4px;}
    .menuPolozkaInformaceDiv {position:relative; height:18px; font-family:verdana; font-size:11px; color:#363636;}
    
    body {background-color: #d8d8d8; text-align:center;}
</style>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
    function menuRosbalSbal(idecko1,idecko2){
        var adresa=document.images[idecko1].src;
        var result0=adresa.search(/menu_plus.png/);
        
        if(result0>0){
            document.images[idecko1].src="/grafika/ikony/menu_minus.png";
        } else {
            document.images[idecko1].src="/grafika/ikony/menu_plus.png";
        }
        
        el=document.getElementById(idecko2).style;
        el.display=(el.display == 'none')?'block':'none';
    }
    
    function menuEfekt(jmeno,jmeno2){
        if(jmeno.style.backgroundColor==''){
            jmeno.style.backgroundColor='#f5f5f5';
            jmeno2.style.left='10px';
        } else {
            jmeno.style.backgroundColor='';
            jmeno2.style.left='4px';
        }
    }
</script>
</head>

<body vlink="#363636" alink="#363636" link="#363636">
<div id="hlavniDiv">
    <div id="logoDiv">
        <div id="uzivatelDiv">
            uziv_panel
        </div>
    </div>
    <div id="menuDiv">
        <div id="nadpisInformaceDiv" onclick="menuRosbalSbal('menuInformaceIco','menuInformaceObsahDiv')"><span id="nadpisInformaceSpan"><img name="menuInformaceIco" src="/grafika/ikony/menu_minus.png" alt="Menu rozbal/sbal" border="0"/>&nbsp;Informační koutek</span></div>
        <div id="menuInformaceObsahDiv">
            <div id="menuDiv1" class="menuPolozkaInformaceDiv" onmouseover="menuEfekt(menuDiv1,menuSpan1)" onmouseout="menuEfekt(menuDiv1,menuSpan1)"><span id="menuSpan1" class="menuPolozkaAktualitySpan"><b>&raquo;&nbsp;</b>Aktuality</span></div>
        </div>
    </div>
    <div id="obsahDiv">
        obsah
        <div id="informacniDiv">
            informace
        </div>
    </div>
</div>
</body>
</html>

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Blackrabbita:
Prikladam cely kod, neni tak dlouhy, takze snad to nevadi.
Nevadí, pokud se spokojíš s nižší šancí na radu (což se spokojíš, neb píšeš bez diakritiky). Zjevně nejsem sám, komu se nechce vyrábět si z tvého kódu ručně ukázku, abych pochopil, o co vlastně jde.

Takže ti dám obecnou radu: nestav layout absolutním pozicováním.
Blackrabbit
Profil *
No, sice jsem presne nepochopil co ma sance na radu spolecneho s tim jestli nekdo pise s nebo bez diakritiky ale budiz. Podle toho co sem zatim zjistil to funguje snad ve vsech prohlizecich krome FF, takze mi prijde divny ze by byla chyba v kodu, podle validatoru je kod bez jediny chybky. Bohuzel zrovna nemam kam to hodit abych moh ukazat o co presne jde. Kazdopadne muzu zkusit prestavet layout, ale moc neverim tomu ze by to fungovalo.
Blackrabbit
Profil *
Tak i kdyz jsem predelal pozicovani, tak to stale FF nebere a vsechno ostatni samozrejme ano. Nemuzu si pomoct, ale tohle proste musi bejt nejakej problem v FF. On proste pri onmouseover="this.style.backgroundColor='neco';id_jineho_prvku.style.left='hnedle_vedle'" v tom rozlozeni jak to mam ja nebere ten druhej prvek. Zkratka kdyz si udelam <div id="1"><span id="2"></span></div> kde pri najeti na div zmenim divu pozadi a spanu pozicovani tak pokud je to takhle samotny tak to FF vezme, ale kdyz je to cely uzavreny v dalsim divu tak jak je to v kodu, tak to nefunguje.
panther
Profil
Blackrabbit:
No, sice jsem presne nepochopil co ma sance na radu spolecneho s tim jestli nekdo pise s nebo bez diakritiky ale budiz
má to společného to, že jednak porušuješ pravidla diskuse, za druhé se ani mě nechce číst text bez diakritiky. Ani procházet 100 řádek nakopírovaného kódu.

podle validatoru je kod bez jediny chybky.
což vůbec ničemu nevadí. Aspoň vidíš, že na validitě nesejde.

Bohuzel zrovna nemam kam to hodit abych moh ukazat o co presne jde.
v tom případě: Bohužel, asi máš smůlu. Je řada freehostingů.

Zkratka kdyz si udelam
id ani class by nemělo začínat číslicí.
Blackrabbit
Profil *
Aha, no, kazdopadne dik za uzasny rady, zkusim to jinde, nehodlam na obyc foru psat nejak jinak nez sem zvyklej jenom proto ze par jedincu neni schopna cist text bez hacku a carek. Takze prosim smazat a zapomenout. A pokud to nekomu pomuze tak tady jsou pismenka s diakritikou: ěščřžýáíéúů. Muzete si na to udelat nekdo funkci a nahradit si je, bb.
panther
Profil
Blackrabbit:
kazdopadne dik za uzasny rady
rádo se stalo.

nehodlam na obyc foru psat nejak jinak nez sem zvyklej
nápodobně. Nehodlám radit lidem, kteří neumí ani správně napsat svůj problém. Uf, ještě, že já nejsem ten, kdo přišel pro radu :-)
Joker
Profil
Blackrabbit:
nehodlam na obyc foru psat nejak jinak nez sem zvyklej jenom proto ze par jedincu neni schopna cist text bez hacku a carek.
Jasně... "nehodlám problém vysvětlovat", "nehodlám dát ukázku", "nehodlám psát čitelně"... "zjistěte si", "najděte si", "Tak to budete louskat déle, a co?"
Tenhle přístup si můžete dovolit, pokud tomu dotyčnému za řešení platíte.
Ovšem kdyby řešení toho problému stálo 200Kč za každou započatou půlhodinu, dal byste si pozor zadat to tak, že by jen pochopení problému trvalo půl hodiny, že? Ale když to někdo dělá zadarmo, tak ať si to luští třeba hodinu...

Kolik lidí myslíte bude ochotných Vám jen tak ze své vůle pomáhat, když jim dáte jasně najevo, že pohrdáte jejich volným časem a pro řešení problému nehodláte hnout prstem, nanejvýš sedět jako paša a čekat, až to někdo udělá (a ideálně pak ještě brblat, že to nebylo dost rychle a že to není dost dobré)?

Počkáme ještě, jestli se nenajde někdo kdo se třeba bude nudit a bude se mu chtít hledat problém a následně řešení?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Blackrabbita:
co ma sance na radu spolecneho s tim jestli nekdo pise s nebo bez diakritiky
Procházel jsem včera v noci vlákna bez reakcí vzniklá za poslední měsíc a víc jak polovina z nich byla bez diakritiky. Části lidí (nejen tady, platí to obecně) se prostě nechce číst blbě napsané texty. Ber to jako fakt.

kazdopadne dik za uzasny rady
Jestli jsem ti dobře rozuměl, chtěl jsi i kritiku kódu.
Změnu zobrazení při najetí, kterou potřebuješ, jde udělat v CSS pseudotřídou :hover. JavaScript do toho zatahuješ zcela zbytečně.

zkusim to jinde
V kódu máš dost triviální chybu, která praští do očí každého javascriptaře, pokud si přečte tvůj dotaz a zkusí si vyrobit ukázku. Snad někoho takového najdeš, přeji hodně štěstí.
Blackrabbit
Profil *
Pokud vim tak tohle a podobne fora vznikaji prave od toho aby clovek nemusel platit horentni sumy za rady od "profesionalu". Dalsi vec je ze mi tak uplne nejni jasny proc nektery jedinci maj tendence porad nekde neco komentovat, nekdo nadhodi dotaz a oni to postupne odtahnou uplne jinam protoze komentujou neco jinyho nez na co byl puvodne dotaz. Proste pokud nevim tak nekomentuju, pokud vim, poradim a priste treba nekdo bez kecu poradi me. Pokud sem moderator a neco se mi nelibi nebo neni podle pravidel, napisu upozorneni, pripadne topic zamknu a posleze smazu, na co tam mit pak 15 stranek kde se lidi dohadujou o kravinach. Kazdopadne za tip na hover dekuju, to by mohlo vyresit muj problem a o JS skoro nic nevim, vsechny ty kody sem nekde nasel a upravil. Takze treba casem prijdu na to kde tam co je blbe.
Dranel
Profil
Možná je právě problém v tom že všechny ty kódy někde najdeš a upravíš, aniž chápeš, co vlastně dělají...
panther
Profil
Blackrabbit:
prave od toho aby clovek nemusel platit horentni sumy za rady od "profesionalu"
a myslíš, že tady ti radí nějací neználkové. Vesměs lidé živící se v této oblasti -> profesionálové. A radí ti ve svém volném čase, zadarmo. To si, prosím, uvědom.

Proste pokud nevim tak nekomentuju, pokud vim, poradim
zapomněl jsi na skupinku, která ví, ale ignorantům poradit nechce.

Pokud sem moderator a neco se mi nelibi nebo neni podle pravidel
moderátor nejsem, na pravidla jsem tě upozornil a ty je přesto nadále porušuješ - o to menší chuť poradit ti mám.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Blackrabbita:
vznikaji prave od toho“ … „pokud nevim“ … „pokud vim“ … „Pokud sem moderator
Podobné poučování si strč za klobouk. Nehodláme si vykládat pravidla jinak, než jsme zvyklí, jenom proto, že nejsi schopný se jim přizpůsobit.

tohle a podobne fora vznikaji prave od toho aby clovek nemusel platit horentni sumy
Tohle fórum vzniklo proto, že Yuhů nestíhal odpovídat na dotazy.

treba casem prijdu na to kde tam co je
Viz Javascript syntaxe, proč se nemusí použít getElementById? — ty by ses měl ptát, proč se u tebe použít musí.
Joker
Profil
Blackrabbit:
Pokud vim tak tohle a podobne fora vznikaji prave od toho aby clovek nemusel platit horentni sumy za rady od "profesionalu".
Ale kdepak. Podobná fóra vznikají obvykle jako prostředek pro výměnu informací. Někdo má problém nebo chce prodiskutovat své řešení, ostatní poradí nebo napíší své nápady... někdy později má někdo stejný problém, najde už existující diskusi a poučí se.
Špatně položený dotaz škodí všem: Řešitele stojí čas ho vůbec pochopit a zorientovat se, takže spousta se jich na to vykašle, což škodí i tazateli. No a další lidi se stejným problémem zase hůř diskusi najdou a pochopí, že to je stejný problém jako mají oni.

Navíc tazatel je pořád ten, kdo něco chce a kdo by se podle toho měl chovat.
Když mě někdo osloví na ulici „Dobrý den, nevíte kudy se jde na Václavské náměstí “, taky se dočká jiné reakce, než když řekne „Hele, kámo, kup mi támhle v trafice mapu Prahy a nakresli mi tam kudy se jde na Václavák!“.

nekdo nadhodi dotaz a oni to postupne odtahnou uplne jinam
Další důvod pro to napsat ten dotaz pořádně.

Pokud sem moderator a neco se mi nelibi nebo neni podle pravidel, napisu upozorneni, pripadne topic zamknu a posleze smazu
Chamurappi zkusil vysvětlit kde je problém s pravidly, proč je to problém a jak to napravit. Dočkal se jen remcání.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: