Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marti Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 2. 2010, 14:23:50
Mám problém s velikostí stránek a css.
mám stránku dělanou absolutním pozicováním, která je vycentrovaná. <body> <div id="cela_stranka"> mezi těmito tagy je tedy pozicování ryze absolutní </div> </body> v css mám umístěno: #cela_stranka{width: 960px; position: relative; text-align: left; margin: auto; background-color:f4f2bb; top:-10px;height:auto;} Tento kód zařizuje výplň pozadí ale potřebuji, aby se chovalo dynamicky, protože takto je na každé stránce stejně velké. |
||
Railbot Profil |
#2 · Zasláno: 15. 2. 2010, 08:41:14
Jednoduchá rada - nepoužívej absolutní pozicování, když s ním neumíš pracovat. Přečti si něco o vlastnostech float a clear, které se používají při stavbě layoutu webu.
Obalující div se ti nemůže natahovat dle obsahu, když obsah pozicuješ absolutně, tj. je vyjmut z toku dokumentu a vše se chová jako by tam nebyl. Jediným řešením v takovém případě (a to hodně padlém na hlavu) by mohl být javascript počítajícící výšku obsahu a tuto hodnotu dávat jako výšku obalujícího divu. |
||
marti Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 2. 2010, 13:07:07
Railbot:
„Jednoduchá rada - nepoužívej absolutní pozicování, když s ním neumíš pracovat.“ Ano máš pravdu, mám nedostatky a velké. (ale jen proto, že jsem při narození neuměl chodit tak jsem to neměl zkoušet?) takže ani nejde, abych něco absolutně naprogramoval uzavřel to např. do divu a pak jsem vložil patičku stránky? |
||
spartan13 Profil |
#4 · Zasláno: 15. 2. 2010, 13:30:54
marti:
Co takhle se pokusit to předělat pomocí float a clear jak bylo uvedené. (rozdělit např. na x částí) a uvnitř nich myslím, že můžeš normálně absolutně pozicovat. |
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 15. 2. 2010, 14:30:17
marti:
„ale jen proto, že jsem při narození neuměl chodit tak jsem to neměl zkoušet?“ chůze se ti k něčemu bude hodit a je dobrá. Absolutní pozicování do začátku nepotřebuješ. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0