Autor Zpráva
jancikfilip
Profil
1. Ahoj, chcel by som sa spýtať, ako docielim v footer to, aby sa mi rok v zahlavi menil sám automaticky podla roku ktory je prave aktuálny, Web Site design & contents - Copyright © 2008 by pikachu :D

2. Ako docielim text-decoration: underline aby bol červený.
teda aby bol podtrženie textu červenou farbou .

Sorry za zaciatocnicne otazky ...
a ďakujem za odpoveď
Dranel
Profil
jancikfilip:
1. Pomocí PHP funkce date().
2. Pomocí zrušení text-decoration a zavedení border-bottom.
Keeehi
Profil
jancikfilip:
1) buď javascriptem, nebo PHP
js: document.write(getFullYear());
php: echo date("Y");
jancikfilip
Profil
Keeehi:
Ďakujem... a jak to aplikujem do html stránky ??
(som začiatočník)
Yur4Y
Profil
jancikfilip:
Ak máte len .html stránku, PHP do toho nevložíte. Použite Javascript, daný kód vložíte medzi značky <script> a </script>.
panther
Profil
jancikfilip:
neuď líný a snaž se. Kód máš, vložit jej snad zvládneš (pokud ne, vykašli se na to). Na všechno.
panther
Profil
Yur4Y:
Ak máte len .html stránku, PHP do toho nevložíte.
není problém stránku přejmenovat na *.PHP.
Chamurappi
Profil
Reaguji na jancikafilipa:
2. Ako docielim text-decoration: underline aby bol červený.
Obal text dvojicí elementů — vnitřnímu elementu vypni podtržení a nastav vlastností color požadovanou barvu textu, obalujícímu zapni podtržení a nastav vlastností color požadovanou barvu podtržení.
jancikfilip
Profil
panther:
tak to se na to asi vykašlem. ::D
dal som
<p class="styl1">Web Site design &amp; contents - Copyright © <script> document.write(getFullYear());</script>by Super Living</p>
a do head som dal <script type="text/javascript">
a NEFUNGUJE ? robim to zle?? ( asi ano )
To podtržení mi už funguje ďakujem Chamurappi ´=))
panther
Profil
jancikfilip:
a do head som dal <script type="text/javascript">
to je co?

S klidem to smaž, pak se koukni, jak se JS do webu vkládá.
jancikfilip
Profil
:D oki :D ja se na to kouknu...)
a to červené podtržení mi funguje ale je modré ne červené..
<div class="cervenepodtrzenie"><h2 align="left">xdd</h2> </div>


a v css mam.

.cervenepodtrzenie { border-bottom-color:#FF0000}


a nadpis druhe urovne mam jako

h2 {
	letter-spacing: -1px;
	font-size: 1.8em;
	font-weight:bold;
	float:left
	
	}

Dakujem
panther
Profil
jancikfilip:
a to červené podtržení mi funguje ale je modré ne červené..
takže nefunguje.

Kde se tam bere modrá? Něco nám tajíš?

Raději sem dej odkaz na stránku, ušetříš nám čas a práci s hádáním. Nemáš-li ji nikde, využij některého z freehostingů.
jancikfilip
Profil
ukazka
to červene podtržení je potreba u toho nadpisu
Programme
Ďakujem
PS: ten design je otrasnej, a nemusite mne na to upozornovat.
Je to požadavek mého souseda kterému to delam.
Chamurappi
Profil
Reaguji na jancikafilipa:
podtržení mi už funguje ďakujem Chamurappi ´=))
Já mluvil o barevném podtržení pomocí text-decoration. Užíváš-li border, nepotřebuješ ten obalující element.

document.write(getFullYear());
Kolega Keeehi zapomněl, že JavaScript je pěkný objektový jazyk a že se v něm většinou neválejí jen tak funkce v globálním kontextu.
document.write((new Date()).getFullYear());
jancikfilip
Profil
Chamurappi: Ďakujem tej javascript som si uz našiel na internete.. pretože mi bolo jasne že ked ho vkladam správne tak bude chyba nikde inde.

A s tym červenym podčiarknutim som to nechal tak.. nej mi to nešlo... =)
Všetkym ďakujem za pomoc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0