Autor Zpráva
EdyG
Profil *
Ahoj prosím Vás o radu.Začínam se učit programovaní v php ale nevím si rady.Když volám script php tak my ho explorer nespracuje ale pořad nabídne okenko pro stahováni.Prosím Vás poradte my co delám blbe.Mam nainstalovany balíček Wampserver a používam php editor.PS:poradte my nejký jiný editor.pro tvorbu stránek.Diky EdyG
dan55
Profil
EdyG:
Soubory musí být ve složce wampu a podsložce www, a v té např. další složka. Čili to ukládej asi sem:
C:\wamp\www případně tam vytvoř jiný adresář (v tom www) a pak to spouštěj přes http://localhost/neco.php, nebo http://localhost/[tvaJinaSlozka]/neco.php
A musíš mít server spuštěný wampmanager.exe ve složce wampu
Yur4Y
Profil
A dal by som pozor na to, aby v httpd.conf bol riadok
AddType application/x-httpd-php .php
Samozrejme nezakomentovaný.
EdyG
Profil *
Dekuji.
EdyG
Profil
Yur4Y:
Zatím nic s toho nepomohlo.Pořád my to chce script stahovat...ja uu nevím co s tím....
Yur4Y
Profil
EdyG:
Po úprave httpd.conf treba reštartovať Apache.
Joker
Profil
EdyG:
Buď nefunguje webserver, nebo dáváte skript na špatné místo, nebo mu nedáváte správnou příponu.
EdyG
Profil
Joker:
Script ma priponu .php
Nekdy tpo funguje a nekdy ne.
Mam form name=.... action=....
v tom istom adresari je i script
když spustím explorer tam po odeslani formularu se objeví stahovací okno.
Používam server wamp 2.0
php editor


Jestli můžeš poraď my nejaký jiný editor.Ješte mam adobe adreamweaver cs3 ale tam nejak nevim jak spustit script.
Davex
Profil
Jak ke skriptu přistupuješ, na http://localhost/ nebo file:///C:/wamp/www/? Jaká je hodnota atributu action?
EdyG
Profil
Davex:
hodnota action je action="napr.php"
Davex:
pristup bud to htttp://localhost nebo přes localní zobrazení v php editor.Vysledek stejný.Nepomůže odstranení apache a naistalováni ISS?A pak by jsem všechno ukladal do inetpub.
Joker
Profil
EdyG:
Nepomůže odstranení apache a naistalováni ISS?
ISS (= Mezinárodní Vesmírná Stanice) určitě nepomůže :-), ale ani přejít na IIS tomu moc nepomůže, tam se PHP zprovozňuje složitěji než na Apache. Spíš bych hledal příčinu chyby.

Čili:
- Když nahrajete do WAMP adresáře nějaký normální HTML dokument, třeba pokus.html a pak napíšete http://localhost/pokus.html, tak to funguje (zobrazí stránku)?
- A když totéž uděláte s PHP skriptem, tak to nejde (neprovede PHP)?
Davex
Profil
[#10] Tak to by tedy mělo být v pořádku. Pokud to dobře chápu, tak se skript s formulářem normálně provede a ke stažení se nabídne pouze ten druhý, který má zpracovat údaje. To bude asi chyba v tom druhém skriptu napr.php.
edyg
Profil *
Davex
ano presne tak.Tady je příklad:

stranka pokus.html:
<html>
<head>
<title>formular</title>
<body>
   
<form name="formular" action="uloz.php" method="post">
  <input type="text" name="cislo" value="" />
  <input type="text" name="cislo2" value="" />
  <input type="submit" value="odesli" />
</form>

uloz.php
<?php

 $c1=$_POST[cislo];
 $c2=$_POST[cislo1];
print "$c1.":".$c2";
?>

a ted když to spustím http"//pokus.html tak naběhne formulař a když ho odešlu tak je tam okno pro stahovaní.Otevři-ulož

a ješte se chci zeptat jestli je tohle spravne"
 $h1=$_POST[slovo1];
 $h2=$_POST[slovo2];
@$vysledok=mysql_query("INSERT INTO tabulka VALUE($h1,'$h2');");

Tabulka je sloupec 1 name=sloupec1 typ int
sloupec 2 name=sloupec2 typ varchar(50)

mělo by to uložit do tabulky hodnoty z formulařu ale neukláda.Nehlasi to žadnu chybu jen to nic neuloží.Diky

Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
edyg
Profil *
Musím už jít,práce volá.Za další rady Vám děkuji.Přečtu si až budu moc.
edyg
Profil *
edyg, edyg:
ahoj mlouvám se že jsem nepsal kod mezi značky.Ale prosím Vás poradte my nekdo k mojmu problému.Skoušel jsem všecjno možne a pořad my to script chce stahnout.Diky,Ps:je v pořádku ten můj kod nahoře.Proč my to nechce ukládat do databáze.Ješte jednou díky za radu.
Davex
Profil
Pokud ti skripty stahuje pouze IE, tak zkus vymazat keš nebo používej jiný prohlížeč, který to nedělá.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: