Autor Zpráva
SharRakorR
Profil
Ahoj,tak mam novy problem.pokazdy sem na web lezl z Chrome,a ten mi vsechno ukazoval spravne,a jendou me napadlo tam vlyzt z IE,a mam tam neuveritelny chyby.ty kousky kodu sem delal ve wordu :D sem amater(samouk),ja vim,a nechtelo se mi s tim delat :D http://www.mavistudio.cz/cenik/ jakykoliv z tech ceniku,po kliknuti dostanu,hmm,neco jako rozsypanej caj :( nejaka pomoc?

Moderátor Chamurappi: Interpunkce jsou tečky, čárky, otazníky, vykřičníky, závorky. Máš na mysli diakritiku.
Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
habendorf
Profil
nechtelo se mi s tim delat :D
nejaka pomoc?

S tímhle přístupem těžko.
SharRakorR
Profil
Myslel sem tim to,ze se mi s tim nechtelo delat od kodu,tak sem ty ceniky udelal ve wordu a ulozil jako *.htm stranky...navic ani nevim,jak bych ten text formatoval tak jak to mam ted,zas az tak daleko nejsem :) jinak samozrejme s tim chci neco udelat.
Petr ZZZ
Profil
SharRakorR:
Ve wordu občas píšu taky, ale následně kód překopíruji do obyčejného editoru a až v něm to uložím jako *.html. Zatím jsem s tím problémy neměl. Veškeré formáty je ovšem nutno psát ručně jako HTML, např. wordovské konce odstavců je nutno doplnit o </p><p> (a ošetřit si začátek <p> prvního a konec </p> posledního odstavce) atd...

Na znaky s diakritikou můžeš použít kódování utf-8. Do hlavičky dokumentu HTML si napiš toto:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

a soubor ulož v kódování utf-8. Potom uvidíš diakritiku v prohlížeči i ve zdrojovém kódu.

Pokud neumíš kódovat, začni číst: HTML na JPW
SharRakorR
Profil
Aha no,diky za radu,ale nepomohlo.no nic,poradim si s tim sam :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na SharRakorRa:
jinak samozrejme s tim chci neco udelat.
Tak s tím něco udělej, když chceš :-)
Nějakou slušnější formu, jak požádat o radu, tě nenaučili?

Zapomněl jsi zmínit, že problematický text natahuješ AJAXem. Pak by sis mohl i sám dohledat, že to je způsobeno chybějícím charsetem v HTTP hlavičce Content-Type (ve skutečné hlavičce, ne v <meta>).


Reaguji na Petra ZZZ:
Používá windows-1250.
SharRakorR
Profil
omlouvám se :) takže co tam mám napsat?hledal jsem,nenašel :( a děkuji za pomoc... :)

tak sem ještě zjistil,že jakmile otevřu např. cenik.htm samostatně,tak se mi to zobrazuje správně i v IE.
Petr ZZZ
Profil
SharRakorR:

Chamurappi ti píše něco o AJAXu - já doteď netušil, že nějaký AJAX existuje, ale stačí trochu hledat, např.: Loading přes AJAX, Univerzální funkce pro AJAX, AJAX - návod pro začátečníky.

A pokud ti není jasná souvislost mezi Petr ZZZ: „použít kódování utf-8“ a Chamurappi: „Používá windows-1250“, tak by ses opravdu měl seznámit se základy HTML (a CSS), než začneš používat další technologie. Budeš se muset smířit s tím, že psaní webu se nelze naučit za víkend. Já jsem jen na základy HTML a CSS potřeboval mnoho měsíců (Jak vznikal můj web).
Chamurappi
Profil
Reaguji na Petra ZZZ:
já doteď netušil, že nějaký AJAX existuje, ale stačí trochu hledat
Zjevně nestačí, tvé odkazy jsou mu k ničemu. To, že zmiňují AJAX, neznamená, že vyřeší úplně každý problém s AJAXem.


Reaguji na SharRakorRa:
Musíš u těch ceníků, co se stahují, upravit HTTP hlavičku Content-Type. Užíváš-li PHP, dělá se to funkcí header.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
To, že zmiňují AJAX, neznamená, že vyřeší úplně každý problém s AJAXem
To samozřejmě ne, ale diakritika v jednom z těch odkazů řešená je (neposoudím ovšem, zda je řešení správné): AJAX - návod pro začátečníky, komentář č. 66

Dodatek: Výsledky hledání ajax diakritika zde na diskusi:
MooTools - AJAX - IE8 - diakritika
Ajax (jQuery) - problémy s diakritikou
ID z sql přes ajax dostat do adresy
ajax a vykradani stranek
Loading přes AJAX
JQuery, AJAX, load a čeština
jQuery + AJAX a vraceni hodnoty
Ajax select, potřebuji tři selecty vzájemně propojené

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: