Autor Zpráva
Ptacek2
Profil
Ahoj:
Mám dotaz ohledně práce s poli v php. Všude na webu je jak se pole vytvoří, prochází atd...Marně ale hledám odpověď jak toto pole uložit např.do config.php souboru ???
Mám na formuláři několik edit.boxů do kterých načítám data z ručně vytvořeného pole (zatím přiřazené proměnné do jednoho pole) a potřebuji tyto data editovat a uložit do pole na serveru popřípadě smazat určený klíč v poli a uložit. Počet prvků v poli je proměnlivý.
Jakou funkcimám použít v akci submit formuláře ?

Předem Vám Všem děkuji za odpovědi, Honza
Timy
Profil
Nestačí serialize? Vrátí to textovou reprezentaci pole. unserialize to pak vrátí zpátky.
Ptacek2
Profil
Díky za odpověď, jdu se podívat jak a kam to zapsat.......
Honza
Kcko
Profil
muzes to takhe ulozit jako
var_export
(trosku citelnejsi forma)
Ptacek2
Profil
var_export - ale jak potom zase složím pole? Jde mi hlavně jak zapsat tyto funkce do odeslání formuláře. Jednotlivé proměnné není problém ukládat v *.php souborech, to už mám několikrát vyzkoušené, ale pole ? Nechce se mi pro pár věcí vytvářet a spravovat SQL.

Honza
Ptacek2
Profil
PS: var_export - Jaká funkce je pro zpětné načtení do proměnné, nemusí to být pole, s tím se již dá pracovat.

Honza
Kcko
Profil
http://cz.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php
Ptacek2
Profil
Tak se mi podařilo pole po "serialize" zobrazit v "textarea". Nicméně, nejde správně uložit, hlásí to pořád chyby. Pro uložení používám

$dbts_file_name = "config2.php";

$dbts_values = "<? \n";

$dbts_values .= '$uloz=';
$dbts_values .= "\"$uloz\";\n"; // v této proměnné mám pole. Mám tam češtinu a mezery v textu - nevadí tohle ?

$dbts_values .= '?>';

if(file_exists($dbts_file_name))
{
unlink ($dbts_file_name);
}

Tímto ukládám normální proměnné bez problémů, u pole jsem vedle......
Díky, Honza

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: