| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Mebal Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:21:45
Ahojte, začínám s programováním a tak bych se chtěl zeptat jaká bude výhodnější volba. Před tím než napíšu to z čeho si vybírám tak trochu popíšu situaci. Již pár měsíců dělám ve Flashi, Flash mě baví ale sem pořád ještě začátečník a dělám v AS2. Chtěl bych si ale vybrat jazyk/kódy takový, který má dobrou budoucnost, dobrou komunitu a také je dost žádaný. Tady je moje rozhodnutí:
1.) Flash (AS2) - působil bych jako Flashový programátor a tvořil bych webové aplikace a doplňky. 2.) Kodér webového klienta - Používal bych HTML a CSS na kódování vzhledu a také JavaScript na drobné aplikace jako je fotogalerie, slideshow a podobně. Trochu bych také ovládal PhP kdybych chtěl udělat nějaký ten chat, redakční systém a podobně. Php bych ale používal jen na komunikaci z databázý, vše ostatní by řešil JavaScript html a css. Byl bych tědy spíše na tvorbu klienta. Nemám tolik skušeností na to abych řekl budu tohle či tohle. Mohl bych si vybrat ale později bych toho nejspíš litoval a tak se raději ptám... Děkuji za vaše cené rady |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:30:40
Mebal:
flashař a kodér jsou dvě odlišné profese. Každý dělá něco jiného. A po obou je sháňka, pokud jsou kvalitní (nabídka kodérů je obrovská, málokterý však může konkurovat kvalitou). Vyber si sám, co tě bude bavit víc. To já ani nikdo jiný neví. |
||
| Mebal Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:37:05
Tak mě baví programování všeobecně, vše co se motá kolem IT a počtáčů. Zajimají mě webové technologie a je mi ejdno co píšu. Mě na programování baví ta logika a ta snad nikde nechybí... Ale chtěl bych se tím také živit a tak se vás ptám na tuhle stránku jakej jazyk a to hlavně v budoucnu je výhodný. Co sem tu pročítal témata a články tak se mi zdálo že skoro nikdo Flash nemá rád, jeho náročnost a tak podobně.
|
||
| Mebal Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:39:49
Ale zase na druhou stranu na html css a js se mi nelíbý ta veliká konkurence, teda hlavně u html a css. Skoro každý dokáše napsat web i když o menší kvalitě. No uvidíme zatím budu študovat tu druhou možnost ap okud mě nechytne tak jako AS tak se k němu asi vrátím ale rád bych slyšel vyjádření někoho dalšího... Jinak děkuji panthere.
|
||
| panther Profil |
#5 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:41:13
Mebal:
„jakej jazyk a to hlavně v budoucnu je výhodný.“ pokud můžeš nabídnout kvalitu, uživíš se se vším kolem tvorby webů. Doknce nemusíš znát ani PHP, když chceš být kodér. Vystačíš si s HTML&CSS. „že skoro nikdo Flash nemá rád“ někdo má rád, někdo ne. Mě nevadí, pokud ne nerozptyluje, neomezuje. Pokud je web použeitelný s ním i bez nej, jsem spokojen. Je IMHO blbost dělat flashové prezentace, doplňkům se nebráním. |
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:42:05
Mebal:
„Ale zase na druhou stranu na html css a js se mi nelíbý ta veliká konkurence“ konkurence? Kvalitních kodérů (to jsou ti, co se dokáží uživit) je málo, pramálo. Pokud jsi dobrý, konkurence téměř není. |
||
| Mebal Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:44:51
Tak to mě těší, když se kvalitně naučím html a css a ktomu přídám js tak to snad bude stačit. Samozdřejmě php sem tam také použiju. Na tuhle uvahu jsem přišel tehdy když jsem anšel ve městě kde bydlím mýsto pro programátora se znalostmy html, css a js a tak bych se jim chtěl věnovat. Html a css už solidně umím a js je na dýl...
|
||
| panther Profil |
#8 · Zasláno: 24. 3. 2010, 17:46:56
Mebal:
„Html a css už solidně umím“ tohle si ve svém vlastním zájmu nemysli. Troufl bych si tvrdit, že neumíš. Jakmile si tohle zažneš myslet, jsi na nejlepší cestě zastavit se na míístě. A to je téměř vždy špatně. Pokud bys uměl, nezakládal bys toto téma a někde jako kodér pracoval. Živil by ses tím a to tak, že lépe než dobře :-). |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0