« 1 2
Autor Zpráva
panther
Profil
vinnetou:
cely moje stranky jsem udelal pozocovanim aby se nenacityly pomalu
pozicování nic neurychluje.

NAcita se to cely najednou jako kdyby to bylo delany jednou tabulkou.
jedna nebo více, je to celkem jedno. Pokud chceš rychlosti pomoci, na tabulky se při stavbě layoutu vykašli. To, že to celé roztříštíš do více tabulek, ničemu nepomůže.
vinnetou
Profil
jak se pise tady: http://www.jakpsatweb.cz/rychlost.html#zobrazovani
...Je to skličující skutečnost; tabulka přes celou stránku byl donedávna jediný způsob, jak dát stránce trochu slušný design (pokud nechci používat rámy). Tvůrci prohlížečů a jazyka HTML tak utekli skřetům, aby se nechali chytit vlky. Řešení ale jsou:

•Rozdělit tabulku do několika menších tabulek
•Nepoužívat tabulky a design udělat pozicováním nebo obtékáním
...

udělal jsem to tedy vice tabulkama a pozicovanim-to ma byt zpusob na rychlejsi zobrazovani, a nic
panther
Profil
vinnetou:
tak se řiď druhou radou a bude to skutečně rychlejší.
vinnetou
Profil
no a jak? dyt to mam pozicovanim ale ostatni sou jednotlivy tabulky
panther
Profil
vinnetou:
bez pozicování, bez tabulek. Obtékáním.

Pozicování jako začátečník nepotřebuješ. Dají se s ním dělat zajímavé věci, ale tvůj případ to prozatím není.
Tabulky klidně používej, ale jen na tabulková data, kde jsou naprosto v pořádku. U tvorby layoutu nemají co dělat.
vinnetou
Profil
koukal si na muj zdrojový kod? co je blbe teda?

styly:
p	{color: #00bbbb; text-indent: 20px;}
a:link, a:visited    {text-decoration: none}
a:link    {color: Aqua;}
a:visited    {color: Aqua;}
a:active    {color: Aqua;}
caption	{color: #00CC00;}
h1	{color: white; font-family: arial black; text-align: Center;}
h2	{color: #336688;}
h3	{color: #CC00FF;}
h4	{color: #33CC66;}
.h7	{color: #990066; font-family: comic sans ms;}
li	{color: #00bbbb;}
#table1 {position: absolute; width: 1024px; top: 0px; height: 80px; left: 0px; }
#table2 {position: absolute; width: 124px; top: 80px; left: 0px; height: 400px;}
#table3 {position: absolute; width: 776px; top: 80px; left: 124px; }
#table4 {position: absolute; width: 124px; top: 80px; left: 900px; height: 400px;}
body {background-color: #001616; margin: auto;}
body {text-align: center; /*vycentrovanie pre IE*/}
.pata {color: #99FF00; font-family: Verdana; font-style: italic; font-size: 8pt }
#all { position: relative; width: 1024px; 
	text-align: left;
	margin: 0 auto; }
vinnetou
Profil
mam to teda dělat takhle: http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html ??
Trejpa
Profil
vinnetou:
Ne. Takto.
vinnetou
Profil
no tak to je stejný ne?

<div id="obsah">Obsah s jakkoli divokým kódem a s patičkou</div>

<div id="hlavicka">Hlavička</div>

<div id="levy">Levý sloupec</div>

<div id="pravy">Pravý sloupec</div>
panther
Profil
vinnetou:
no tak to je stejný ne?
HTML kód ano, ale CSS je jiné (a IMHO lepší... to si dohledej, byla tu diskuse na toto téma. Nebudeme tu rozjíždět další diskusi).

Trejpa nic nepozicuje, používá vlastností „float“, za ní je třeba použít „clear“. Tady máš doporučenou četbu k tématu.
vinnetou
Profil
zkus se kouknout jeste jednou na ty moje stranky http://vinnetou.wz.cz jestli to je lespi
panther
Profil
vinnetou:
není. Vůbec jsi nepochopil. Nestačí přepsat table na div, to je málo.
vinnetou
Profil
chjo...dyt na http://www.jakpsatweb.cz/rychlost.html#zobrazovani pisou: •Nepoužívat tabulky a design udělat pozicováním nebo obtékáním
a to jsem snad uz udelal
panther
Profil
vinnetou:
a to jsem snad uz udelal
ano, bezhlavě jsi přepsal název jednoho tagu na jiný. To řešením opravdu není.
vinnetou
Profil
no né asi, a co jsem mel jeste jako prepsat? obsah? kdyz se kouknes na ten odkaz na jakpsatweb.cz tak tam to je stejne udelany jako to mam ja. Jsou to 4 obdélníky obaleny do divu i s pozicovanim a nadefinovany externim stylopisem, coz je presne to co tam je a co ma zrychlyt zobrazeni
panther
Profil
vinnetou:
no né asi, a co jsem mel jeste jako prepsat?
začínáš být nervózní. Vrať se, až se trochu uklidníš, pak se můžeme bavit dál.

Říkám, že nestačí přepsat jméno elementu, ale pokud jsi s tím spokojen, mě je to jedno. Vlastně, pro mě za mě, klidně si tam nech tabulky :-)


Rozdíl mezi tvým a trejpovým pokusem je zřejmý. Ty ho nevidíš?
vinnetou
Profil
ale ne, jen me nebavi poslouchat ze to mam blbe kdyz sem si s tim dal tu praci a uz po treti to prepisuju :( fakt nevim co, tabulky tm prece nemam, ne? jen ta fotogalerie ostatni sou divy, jako v tom clanku
kelvin
Profil
vinnetou:

Momentálně tam máš tři tabulky. Pro pochopení: <table> </table> - jsou tagy tabulky.

Pokud tě nebaví poslouchat dobře míněné rady a trocha práce je pro tebe moc, tak si na to někoho zaplať, či použij některé ze spousty volně dostupných hotových řešení.
vinnetou
Profil
ale sorry ja to tak nemyslel

na hlavni strance mam jen 2 tabulky, menu a zapati
kelvin
Profil
Pokud je http://vinnetou.wz.cz/ "hlavní stránka", tak:

1. <table width="496" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
2. <table> <caption>MENU:</caption>
3. <table border="0" cellpadding="3" bordercolor="black" width="763">

nehádej se ;).
panther
Profil
vinnetou:
na hlavni strance mam jen 2 tabulky, menu a zapati
jsou tam tabulková data? Nejsou, tak tam tabulka nemá co dělat.

Co se studia beztabulkového layoutu týče, hledej ukázkové layouty. Pokud neuvidíš rozdíl proti tvému výtvoru, asi se na to vykašli. Nebude tě každý vodit za ručičku a pokud jsi spokojen s tím, co tvoříš, klidně u toho zůstaň.
vinnetou
Profil
jo ale to je reklama ;) navic to sou obycejny tabulky a ne ta ktera stavi zaklad a obsahuje dalsi tabulky ktere to brzdej, ne?
Davex
Profil
Podobnou diskusi jsme tu už několikrát měli, takže studuj: CSS versus tabulkový layout.
vinnetou
Profil
ale dyt ja to nemam tabulkama, ale divem a jen me zajima proc je to i tak pomaly?!
Davex
Profil
Stránky se načítají pomalu, protože jsou na Webzdarma a na nejvytíženějším serveru obsluhujícím doménu wz.cz.
vinnetou
Profil
ahááá konečně!!!! to sem se tady celou dobu snažil dostat z panthera poc to mam tak pomaly kdyz to je divem. ok moc dik
vinnetou
Profil
Tak teda proč ostatní weby *.wz.cz to mají rychly? me se to nacita jak snekovi a je to fakt tragicky. To přece nemůže být jen doménou. Pls řekněte mi co mam na těch divech špatně, že to je tak pomalý.
Moc děkuji za odpověď
Petr ZZZ
Profil
Mně se tvá hlavní stránka načetla během zlomku vteřiny, fotogalerie trvala odhadem 10-15 vteřin. Rychlost načítání souvisí s objemem přenášených dat. Protože na hlavní stránce toho moc nemáš, nemělo by pomalé načítání, tabulka netabulka, souviset s kódem tvé stránky (leda že bys tam měl nějakou smyčku). Výjimkou může být reklama, která jednak může být větší a jednak se načítá z jiné domény. Nebo máš prostě jen pomalé připojení k internetu a někomu jinému se to načítá rychle. Rychlost načítání se může taky lišit podle denní doby.

Doporučení mimo téma: Pokud se má všude zobrazovat správně diakritika, je vhodné deklarovat kódování. Doporučuji dát do hlavičky (na první místo, tedy hned za <head>) tuto deklaraci:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
Samozřejmě pak stránku musíš v utf-8 taky uložit.
vinnetou
Profil
ok dik
Davex
Profil
HTML + CSS kód úvodní stránky mají dohromady do 3 KB, obrázky 38 KB, přesto se mi stránka načítala přes minutu a půl - to opravdu není způsobeno uspořádáním stránky ani objemem dat.

Tady je krásně vidět zpožděná reakce webserveru, kdy prohlížeč čeká 60 a 38 sekund na odpověď:
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0