Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rufr Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:33:00
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám dávat odkazy na svoje stránky.Myslím tím: že napíšu slovo světový pohár(na stránkách www.skokynalyzich.eu) na ňej kliknu a naskočí my npř.:
www.skokynalyzich.eu/svetovy_pohar Další problém je že bych ani nevěděl jak psát do toho "světový pohár"Děkuji za cenné rady. |
||
Railbot Profil |
#2 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:43:14 · Upravil/a: Railbot
Pokud bude odkaz na tvém webu:
<a href="/svetovy-pohar.html">světový pohár</a> Pokud někde jinde: <a href="http://www.skokynalyzich.eu/svetovy-pohar.html">světový pohár</a> Doporučuji nastudovat alespoň základy HTML a používat pro tvorbu stránek třeba Frontpage. Word není dobrá volba. |
||
Rufr Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:44:05
Mám tam dát i ty barvy?
|
||
Railbot Profil |
#4 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:45:25
Rufr:
Jaké barvy? |
||
Rufr Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:46:28
Ty, kterými jsi to napsal.
|
||
Railbot Profil |
#6 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:51:59
Rufr:
Ne ne, to je jen zdejší zvýraznění syntaxe kódu. |
||
Rufr Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:52:00
Vůbec nic se nestalo.Kde jsem zase udělal chybu?
|
||
Railbot Profil |
#8 · Zasláno: 19. 4. 2010, 10:54:53 · Upravil/a: Railbot
Rufr:
Předpokládám, že jsi to jen tak napsal do Wordu. Takhle to nefunguje. Otevři si tu stránku třeba v poznámkovém bloku a ten kousek kódu napiš tam. Nebo do Wordu napiš světový pohár, frázi označ, klikni pravým tlačítkem a někde v nabídce bude určitě Vložit hypertextový odkaz a tam vlož adresu /svetovy-pohar.html. |
||
Rufr Profil * |
#9 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:02:35
No, tak to už jsem zvládl.Ale jak do toho psát?
|
||
Railbot Profil |
#10 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:04:58
Rufr:
Do čeho? |
||
Rufr Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:06:35
Do toho odkazu světový pohár.
|
||
Joker Profil |
#12 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:09:28
Rufr:
Jak psát? Zkuste blíž popsat, co vlastně chcete udělat. Jinak bych doporučil zdejší základní kurz |
||
Rufr Profil * |
#13 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:11:35
Chtěl bych do toho odkazu SVĚTOVÝ POHÁR napsat závody a výsledky, ale nevím jak.
|
||
Joker Profil |
#14 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:15:57
Rufr:
Aha. No to se tam musí udělat stránka. Přečtěte si nejdřív ty základy, jak se to dělá. |
||
Rufr Profil * |
#15 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:17:46
Nechci být otravný, ale mohl by jsi mi poslat přesně odkaz kde se to píše?
|
||
kelvin Profil |
#16 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:31:20
Rufr:
Přesně nevím. Ale logicky: Založ si ve soubor index.html svetovy-pohar.html <a href="svetovy-pohar.html">světový pohár</a> Do stránky svetovy-pohar.html <a href="index.html">Úvodní stránka</a>, Až to bude fungovat, tak to nahraj někam na internet, třeba na tu doménu, o které píšeš. |
||
Petr ZZZ Profil |
#17 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:39:26
Rufr:
Podobně jako kniha sestává z mnoha listů papíru, sestává web z mnoha souborů HTML. Každý HTML-soubor je nutno extra napsat a uložit. Jednotlivé HTML soubory se dají mezi sebou prolinkovat, čímž vznikne web (síť) a v konečném důsledku internet (ještě větší síť). Chceš-li na jedné stránce napsat odkaz, musí existovat druhá stránka - ta, na kterou odkazuješ. Nelze napsat tu druhou stránku "přímo" do té první, ta je prostě jako druhý list papíru, který nemůže být součástí prvního listu papíru. Další detaily v odkazu, který ti napsal Joker (ten odkaz vede na samostatnou stránku; to je mimochodem princip internetu - spousta samostatných stránek, které na sebe jen odkazují, sebe navzájem ale neobsahují). |
||
Rufr Profil * |
#18 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:52:53
A jak tu druhou stránku vytvořit??
|
||
Railbot Profil |
#19 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:53:36
|
||
Rufr Profil * |
#20 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:54:49
Můžu tam dávat jenom soubour s názvem index a koncovkou htm nebo html.Nevím jak mám tu druhovou stránku vytvořit.
|
||
Petr ZZZ Profil |
#21 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:57:29
Pokud už jednu máš, ulož ji pod jiným názvem. A máš dvě stránky. Pak můžeš každou zvlášť upravovat.
|
||
Joker Profil |
#22 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:57:59
Rufr:
„Můžu tam dávat jenom soubour s názvem index a koncovkou htm nebo html.“ Kam tam? |
||
Rufr Profil * |
#23 · Zasláno: 19. 4. 2010, 11:58:35
Do WebFTP
|
||
Rufr Profil * |
#24 · Zasláno: 19. 4. 2010, 12:48:09
Petr ZZZ:
„Pokud už jednu máš, ulož ji pod jiným názvem. A máš dvě stránky. Pak můžeš každou zvlášť upravovat.“ No jenomže můžu dávat jenom: index.htm |
||
Rufr Profil * |
#25 · Zasláno: 19. 4. 2010, 12:57:35
Já už si nevím rady....Ani čtení mi moc nepomohlo..Asi to vzdám, protože stejně na nic nepřijdu.
|
||
Petr ZZZ Profil |
#26 · Zasláno: 19. 4. 2010, 13:00:51
Rufr:
„Do WebFTP“ Zkus si udělat web, sestávající jen ze dvou nebo ze tří stránek, nejprve na tvém počítači, bez nahrávání na internet. Až bude tohle fungovat, můžeš ho zkusit někam nahrát. Smím se zeptat, jak dlouho se zabýváš (jakoukoli) prací s počítačem? Jestli pár dnů, tak by asi bylo dobré sehnat někoho z tvého okolí, kdo ti osobně vysvětlí ty nejzákladnější základy (např. jak pojmenovat a uložit soubor). |
||
Rufr Profil * |
#27 · Zasláno: 19. 4. 2010, 13:04:03
Bojuju s tím měsíc a nevypadá že bych to měl vyhrát.Jak mám dělat 3 stránky když tám jde vložit jenom: index.html?Mám to od forpsi a je to PIDI hosting.
|
||
kelvin Profil |
#28 · Zasláno: 19. 4. 2010, 13:14:10
[#27] Rufr
Měsíc bojuješ s jedním index.html a prolinkováním na jinou stránku? Co uznat, ehm, vysokou obtížnost, a dát to do sekce "Práce a zakázky"? Jinak ten Pidi hosting povoluje 500 MB souborů, neomezuje to na jednu stránku. |
||
Rufr Profil * |
#29 · Zasláno: 19. 4. 2010, 13:21:35
Poradil mi chlápek u forpsi.Chyba byla u mě.Psal jsem htm, přičemš odkaz byl html.Ach jo....
|
||
Petr ZZZ Profil |
#30 · Zasláno: 19. 4. 2010, 13:45:52 · Upravil/a: Petr ZZZ
kelvin:
Chápu-li to správně, zabývá se Rufr měsíc jakoukoli prací s počítačem. Rufr: Nepiš web ve Wordu (dopisy jo, web ne), ten ti tam jen naseká nepřeberné množství složitého kódu, ve kterém se nikdo nevyzná. Otevři si jednoduchý program: Start -> Programy -> Příslušenství -> Poznámkový blok (nebo Notepad) Zkopíruj si tam tento text (zkopíruj=označ tím, že ho přejedeš myší, nabarvíš na modro, zmáčkneš Ctrl+C a v poznámkovém bloku vložíš pomocí Ctrl+V): <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> <meta name="content-language" content="cs"> <title>Sem napiš nějaký vhodný titulek</title> </head> <body> Sem můžeš psát jakýkoli text, který má být viditelný, ale taky HTML-tagy, které budou textu dávat nějaké vlastnosti a samy o sobě vidět nebudou (bude vidět jen výsledek). Můžeš napsat mimo jiné např. i odkaz: <a href="lyze.html">Lyžování</a> To byl příklad tagu <a></a>, který dělá odkaz. Tag <b></b> dělá tučný text: <b>něco tučného</b>. </body> </html> Ulož to pod nějakým jménem, které se ti líbí (neměla by v něm být diakritika, mohla by dělat neplechu!); koncovka musí být .html (může být i .htm, ale dej pozor, aby sis to nepletl). Ulož to ještě jednou ve stejné složce pod jiným jménem. A ještě jednou pod třetím jménem. Vždy to ukládej jako utf-8 (to je kódování, které jsi právě v hlavičce deklaroval zápisem <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> a které zohledňuje české a spoustu jiných znaků). A pak ty soubory můžeš každý jednotlivě měnit a mezi sebou prolinkovat. Musíš je ale jednotlivě otevřít v poznámkovém bloku (ne ve Wordu!).
Abys viděl, jak budou ty stránky vypadat v prohlížeči, musíš si je navíc otevřít v prohlížeči. Takže je upravuješ v poznámkovém bloku a prohlížíš v Internet Exploreru nebo ve Firefoxu nebo v Opeře nebo v Safari nebo v Google Chrome, podle toho, jaký prohlížeč máš nainstalovaný. Na upravování stránky slouží spousta HTML-tagů; je zde jejich přehled, jak se jmenují a co dělají. |
||
Téma pokračuje na další straně.
|
0