Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobry den, kedze u tochto tematu stoji "Nebojte se zeptat na libovolnou blbost. Každý někdy začínal.", tak sa teda pytam na taku blbost:

vedeli by ste mi niekto poradit, ako mam v CSS subore zadefinovat obrazku, aby sa vycentroval na stred ? skusal som to, ale neslo mi to :(
dis
Profil
nadřazenému prvku (např. body nebo div) dej do stylu
text-align: center;
Leo
Profil
<p class="nastred">
<img ...>
</p>

.nastred {text-align: center}

Obrazek si muzete predstavit jako jedno velke a siroke pismeno a na radu odpovedi pak prijdete sam. Leo
Fred
Profil
Možná to potřebuješ vertikálně, ve fóru na intervalu se objevilo supr řešení http://interforum.interval.cz/ShowPost.aspx?PostID=25299
Leo
Profil
"Možná to potřebuješ vertikálně, ve fóru na intervalu se objevilo supr řešení http://interforum.interval.cz/ShowPost.aspx?PostID=25299"

Sice hezky, ale pokud znam vysku divu v pixelech, pak muzu tomu obrazku smele nastavit margin-top a bottom taky v px aby byl na stredu, a nelaborovat s font-size, kdyz sam puvodni autor priznava:

"The key is giving IE a font-size. The tricky part is this the font-size you need is less than the height of the container element (otherwise IE will expand the box vertically). Here my containers are 200px tall (inside borders) and I gave IE font-size:178px. I don't know if there's a way to calculate this, I just found it with trial-and-error."

Leo
Fred
Profil
Hm, pravda, dík.
Anonymní
Profil *
Mockrat diki vsetkym za odpovede..

Ked som to spravil takto, tak mi to neslo: .nastred {text-align: center}
ale ked som to dal nadradenemu prvku ako povedal dis, tak mi to ide..
Leo
Profil
"Ked som to spravil takto, tak mi to neslo: .nastred {text-align: center}
ale ked som to dal nadradenemu prvku ako povedal dis, tak mi to ide.."

No ale to je uplne stejne reseni :-) Mozna jste zapomnel dat tomu odstavci ten class :-) nebo jste ho strkal k img, Leo
Ryan
Profil *
Nechci zakládat nový topic tak se zeptám tu, jak mám udělat pomocí css abych měl všechnu barvu textu bílou?
Anonymní
Profil *
re Ryan: do suboru kde mas CSS jednoducho napis

body {color: #FFFFFF;}
Anonymní
Profil *
re Leo:

jj, ja som to cpal mezi img :) ked to robim tak ako si vravel tak to ide normalne :) diki
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0