| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Luigi Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 6. 2010, 01:11:14
Zdravím,
můžete mně někdo vysvětlit k čemu se vztahuje relativní cesta? Jsou v tom nějaké rozdíly a pravidla? Základní princip relativního adresování chápu, ale jde mně zejména o to vysvětlení relativní "vůči čemu"! Mám například odkaz na css styl a uvedu @import url(css/mainstyles.css); je to v tomto případě relativní odkaz vůči umístění souboru, v kterém je odkaz na css styl uveden? Jak je to v případě include v PHP například: <?php require_once('includes/config.inc.php'); ? Ted to udělám trochu složitější; co když budu mít vnořený include? Jak je to v případě PHP funkce header('location: ... například: header('location: userlogin/'). Je to opět relativní odkaz vůči souboru, kde je příkaz umístěn? Mohu v průběhu zpracování stránky ovlivnit, vůči kterému bodu se budou následující relativní odkazy vyhodnocovat? Nemám v tom úplně jasno a potřeboval bych nějaký stručný souhrn chování? Případně možných vyjímek. Nebo nějaký odkaz na článek s touto problematikou. Ještě mně napadá, zda vůbec doporučujete používat relativní adresování? Poslední dotaz se týká virtuálního adresáře. Jak řešíte, když máte vývojový web umístěn na svém lokálním PC ve virtuálním adresáři a na produkčním webu je přímo v root webu? Přepisovat při nasazení všechny odkazy je hloupost. Pár řešení jsem již viděl, ale rád bych se dozvěděl jak to řeší někdo, kdo již tuto problematiku podrobně řešil. Díky za připomínky a rady Luigi |
||
| tiso Profil |
#2 · Zasláno: 20. 6. 2010, 01:49:22
Luigi: relatívne = relatívne voči súboru v ktorom je relatívny odkaz.
S PHP a include je to zložitejšie, include súbor sa tvári ako by bol súčasťou súboru, ktorý ho vložil, takže relatívna cesta v include súbore môže mieriť na rôzne miesta. Osobne používam absolútne odkazy, je s nimi menej práce, a na vývoj používam virtualhosty, takže mám zaručené rovnaké podmienky pre root webu. Čo sa týka možností, tak je ešte dobré definovať si konštantu ROOT (prípadne ďalšie) a používať ju pre všetky odkazy, presunutie webu do podadresára potom znamená prepísanie hodnoty tejto konštanty. |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0